Manolo logotype

Richard-James
Det här varumärket har ännu ingen beskrivande text.

Senaste artiklarna om Richard-James

Så undviker du fallgroparna på vinterrean

Att tänka långsiktigt med uppbyggnaden av sin garderob behöver nödvändigtvis inte innebära att man skall hålla sig ifrån reaköp. Att köpa samma antal plagg av samma kvalitet men till reducerat pris är det nog få som kan ifrågasätta. Nyckeln till att fynda på rean är att man fortfarande bara köper det man verkligen vill ha samt att titta efter saker som kommer vara användbara i flera säsonger framöver.

10 x Mockajackor

Mockajackan är enligt oss det perfekta substitutet till kavaj för den annalkande våren. Aningen mer sofistikerad än vanligt skinn och utmärkt över kashmirtröja, buttondownskjorta och chinos eller jeans. Beroende på personlig smak och övriga garderoben gör sig plagget utmärkt i allt från svart till sandfärgad mocka.

Garderobens hörnstenar - De benvita byxorna

Det finns få plagg som bättre representerar vår och sommarhalvåret än ett par vita byxor. Ett plagg som kan ge en otrolig elegans men också en hel del problem. Vi har tittat närmare på hur vi tycker ett par vita byxor skall vara, vad man kan tänka på när man köper ett par samt några exempel på hur snyggt det faktiskt kan vara.

Fredagsinspiration - Den tredelade kostymen

Vi fortsätter med en lite mer formell inriktning och idag tar vi ett kliv till de brittiska öarna för en verklig klassiker i den manliga garderoben. Den tredelade kostymen, här i ett rutigt utförande med ljusgrå bas är ett plagg som ständigt inspirerar och idag har vi valt att kombinera den med svarta brogues, vit skjorta och en mörkblå slips med vita prickar. Då vi anser att britterna gör stilen mest rättvisa har vi idag valt att fokusera på producenter från just de brittiska öarna.

Fredagsinspiration - Essentially British

Vi på Manolo har som bekant ofta en förkärlek för det italienska. Mjuka kavajaxlar, korta byxben och lätta kavajkonstruktioner är lätt att älska. Samtidigt finns det självklart en stor portion inspiration att inhämta från det manliga skrädderiets vagga: nämligen de brittiska öarna. Med ett knivskarpt snitt, markerade axlar och dubbel manschett på skjortan levererar den brittiska stilen klassisk elegans i ett tidlöst utförande.

Fredagsinspiration - The Mac Coat

Med fredagen den 13:e för dagen känns risken för regn överhängande. Därför väljer vi idag att fokusera på det kanske elegantaste ytterplagget för regniga höstdagar nämligen en klassisk Mac. Här kombinerat med dressade ullbyxor, buttondownskjorta och kashmirtröja för en ledig fredag på kontoret. På fötterna blir valet marknadens snyggaste split toes; modellen Dover i Antique Oak från Edward Green.

Höstens strumpval

Bland höstens många stickade plagg hamnar strumporna ofta i skymundan. Samtidigt kan ett genomtänkt val av strumpor höja stilnivån markant. Manolo har i dagens artikel valt ut några favoriter i höstens utbud.

Nio parfymtips för vinterkylan

Vinterkylan öppnar för riktigt kraftfulla dofter med toner av läder, trä och starka kryddor. För att ge lite inspiration i parfymvalet har Manolo valt ut nio dofttips för säsongen.

Veckans Outfit nr 36

Veckans Outfit nr 31

Från förra veckans italienska flamboyans till en nedtonat urban klädsel. Allt i en lugn färgskala där de små detaljerna står i fokus.

Veckans Outfit nr 11

Om veckans outfit vore en skådespelare skulle det tveklöst vara Bill Nighy. Ständigt välklädd med en humoristisk underton, som inte sällan påvisas genom de markerade glasögonbågarna.

Inspiration skjortor

Mannens i alla lägen bästa vän. Ständigt tacksam att bära. Alltid snygg. Även om skjortgarderoben sällan behöver genomgå en totaltransformering är den viktigt att se över inför varje säsong för att eventuellt komplettera med nya skönheter.

Den svarta skjortan

Det är ett basplagg för såväl mininmalistiska arkitekter som flärdsökande modeskapare. Svenska sportjournalister bär det tillsammans med kontrasterande slips, gärna knuten i extremt utförande. Den svarta skjortan förenar internationella playboys med maniska pedanter.

Tidlös i kamel

För många är en beige klädsel oftast förknippad med stofiler i universitetsvärlden. En slags fanbärare för den svenska lagomentaliteten. Ibland räcker det dock med att byta namn på en färg och den får en helt ny innebörd. Kalla beige för kamel och sinnebilden blir snarast den avslappnat eleganta italienaren.

Designerstrumpor

Nu till ett ämne som vi skrivit lite sparsmakat om på Manolo.se, nämligen strumpor. Ett tämligen oskyldigt plagg bland alla stilbrott som görs dagligen kan man tycka, men samtidigt inte ett att ignorera. Det finns mer att lära om konsten att välja rätt strumpor än man kan tro. Och ja, du kan ha annat än helsvarta utan att se ut som en clown.

Savile Rows ansikten

Vi skrev förra veckan om Savile Rows historia. The Row är dock ingenting utan sina skräddare. Därför presenterar Manolo nu denna guide över Savile Rows mest kända ansikten.

Klädd för nyår

Det börjar bli dags att säga adjö till år 2006. Nyårsafton väntar med fest, champagne och förhoppningar för det nya året. Men vad skall man ha på sig? Manolo tänkte ge lite vägledning och inspiration för att ringa in det nya året med stil.

8 Savile Row

På denna gatuadress huserar sedan 1882 en de förnämaste skräddarna, Kilgour. Ett märke som under tre århundraden försett sina klienter med kläder i absolut toppklass. - Kilgours filosofi har blivit modern design med hantverket och arvet från Savile Row, berättar Paula Gerbase, designer på Kilgour.