Manolo logotype

Ralph-Lauren
Det här varumärket har ännu ingen beskrivande text.

Senaste artiklarna om Ralph-Lauren

Ralph Lauren Spring/Summer 2019

Vi fortsätter vår bevakning av det klassiska herrmodets vårkollektioner och har denna vecka kommit till mannen som personifierar den amerikanska drömmen. Vi talar såklart om Ralph Lauren och i detta fall hans spjutspetskollektion Purple Label.

Ralph Lauren Spring/Summer 2018

Vår bevakning av vårens kollektioner går vidare med företaget som under många år närmast personifierat den amerikanska drömmen. Vi pratar om Ralph Lauren och vi har tittat närmare på vad som dominerar framför allt spjutspetslinjen Purple Label för våren.

Hösten 2017 från Ralph Lauren

Idag är det dags att titta närmare på säsongens kollektion från en av herrmodets allra största. Vi talar såklart om Ralph Lauren och vi har fokuserat på främst den lyxiga Purple Label-kollektionen som visades upp företagets showroom i New York.

Ralph Lauren Purple Label - Spring/Summer 2017

Nästa vårkollektion vi tänkte titta lite närmare på är den från Ralph Laurens spjutspetslinje Purple Label. Kollektionen har de senaste säsongerna särskilts från Polo och är med material och konstruktion i världsklass förtjänat sin egen visning.

Ralph Lauren Purple Label AW/16

Vi går vidare med vår bevakning av vad höstens kollektioner har att erbjuda. Näst på tur är Ralph Laurens spjutspetslinje Purple Label bestående av material och hantverk i absolut världsklass.

Fredagsinspiration - Black & White

Idag vill vi bjuda på en motreaktion till det neapolitanskt blå vi visade upp för några veckor sedan och istället illustrera hur långt man kan komma i en klädsel uppbyggt enbart av svart och vitt. Accessoarer i svart skinn, en krispigt vit skjorta och en glencheckrutig kostym utgör därför dagens inspiration.

Ralph Lauren våren 2016

Nästa varumärke från våren 2016 som vi tänkte titta lite närmare på är ingen mindre än Ralph Lauren. Ett företag som självklart till viss del påverkas av rådande trend men som alltid haft en väldigt konsekvent designfilosofi som vi känner igen även denna våren.

10 klassiska klockor till Smokingen

Idag tittar vi på en av de accessoarer som kan höja Smokingen till en ytterligare nivå. En elegant och avskalad smokingklocka är tillsammans med manschettknapparna en av få accessoarer som hör hemma tillsammans med mannens elegantaste plagg.

Fredagsinspiration - När man räknar med regn

I dagens fredagsinspiration så fokuserar vi på en lite ledigare klädsel och framför allt för sensommarens regniga dagar. Är det något denna sommaren bevisat så är det att man lär få lika stor användning av ett paraply som ett par solglasögon. Det sägs att man skall bygga från grunden och vad är bättre än ett par mockaskor med tunn gummisula. Ett material som är förvånansvärt lättskött och med rätt vård passar utmärkt för regniga dagar.

Ralph Lauren AW/15

Så var det dags för vår bevakning av höstens kollektioner här på Manolo. Först ut är mannen som närmast uppfann den amerikanska drömmen och skapat ett imperium med preppymodet. Vi talar om Ralph Lauren som för hösten ser mörkare ut än någonsin.

Våren 2015 från Ralph Lauren

Även om det fortfarande är mitt i vintern är det hög tid att börja snegla åt vårkollektionerna som brukar dyka upp i början av nästa månad. Först ut är en av de verkliga tungviktarna nämligen Ralph Lauren som i vanligt anda levererar den amerikanska drömmen.

10 x kashmirmössor

Vi går in i den kallaste perioden av året och vad känns bättre än en mjuk och värmande kashmirmössa över hjässan. En produkt som i vår mening fungerar utmärkt även till kavaj och paletå under de kalla vintermånaderna. Kashmirmössan är lika mjuk som funktionell. Pga dess långa fibrer klarar den av stora temperaturförändringar och kan bäras i såväl plus- som minusgrader.

Ralph Lauren Purple Label hösten 2014

Ralph Lauren är närmast en institution inom herrmode. Vanligtvis förknippas varumärket med den preppyinspirerade linjen POLO men idag har vi valt att fokusera på det bästa företaget har att erbjuda. Med en produktion i Italien av de finaste materialen i handsydda konstruktioner erbjuder man i Purple Label-linjen toppkonfektion av högsta klass. Baksidan är väl att prislappen inte sällan springer iväg en bra bit norr om en genomsnittlig månadslön för en ytterrock eller kostym.

5 x mockajackor

Vi fokuserar ofta på ett skräddat mode men det betyder inte att vi inte kan gilla och inspireras av ledigare tolkningar av manlig stil. Mockajackan är för oss ett plagg som tillsammans med ett par dressade bomulls- eller flanellbyxor och en skjorta kan vara ett fantastiskt alternativ till kavajen för helgen.

Businesskjortan

På skjortsidan är det tveklöst de ledigare alternativen som varit i fokus senaste åren. Märken som Slowear-gruppens Glanshirt har tillsammans med de stora skjorttillverkarnas casual-linjer gjort att den klassiska businesskjortan hamnat lite i skymundan. I dagens Manolo-artikel tänkte vi därför glömma allt vad plaggtvättat och button down heter.

The Suede Jacket

Det pratas ofta om nyckelplagg inom herrmodet. Den marinblå kostymen, de otvättade jeansen och den ljusblå button down-skjortan är bara några exempel på mer eller mindre ofrånkomliga plagg i en modern garderob. Mockajackan är något helt annat.

Don´t mess with J.Press

Även om det värsta har lagt sig har riktigt initierade preppyfantaster inte riktigt accepterat att deras livsstil blivit kapad och exploaterad. Det började för ett par år sedan då modemärken anammade stilen och dessutom enligt många hade fräckheten att ändra och uppdatera plagg som alltid sett likadana ut. Men hur kommer det sig då att de riktigt inbitna entusiasterna av detta stilideal reagerade så kraftfullt?

Manolos stilguide till New York

Det är lätt att älska New York. Inte minst som stilstad. Mixen mellan sport, avantgarde och välskräddat gör detta till en helt unik plats som ständigt inspirerar och influerar. Manolo har med fokus på Manhattan valt ut sina favoriter i en av världens kanske främsta stilstäder.

Klocknyheter SIHH del 3

Del ett var de stora släppen, del två rörde det eleganta och del tre är det som rör sig utanför mittfåran – märkena som är små, nya, exklusiva eller på andra sätt sticker ut ur Richemontskaran...

Varma höstdofter

Förhoppningsvis återstår flera sköna sommarveckor med sol och uteservering. Samtidigt börjar det bli dags att se över doftgarderoben inför höstens svalare dagar. Doftexperten Mattias Keresztesi har valt ut ett axplock av varma och kryddigare parfymer som gör sig särskilt väl under höstmånaderna.

Vårens shorts

Det börjar bli säsong för att plocka fram shortsen. Ett plagg som varje vår och sommar väcker starka diskussioner. I dagens artikel har Manolo tittat närmare på de elegantare modellerna som lär får de allra mest shortskritiska att omvärdera sina åsikter.

Höstskor - Double Monk Straps

I artikelserien om höstens skor har turen kommit till monk strapsen. En modell, som även om det gått lite inflation i på stilbloggar och forum, fortfarande håller stilen. Manolo tipsar om några riktiga klassiker, men även något ovanligare tolkningar.

Har du frågor kring stil och mode? Ställ din fråga så försöker Manolo att besvara den så snabbt som möjligt.

Till Fråga Manolo →

Permanent Style

The best cloths of Spring/Summer 2019

Läs mer

Shoegazing

Inför London Super Trunk Show 2019

Läs mer

Hodinkee

HODINKEE Radio: Baselworld 2019...

Läs mer

Följ manolo.se direkt via våra RSS 2.0 feeds.
Alla artiklar Kläder Skor Accessoarer
Skönhet Guide Butikskollen