Manolo logotype

PT01
Det här varumärket har ännu ingen beskrivande text.

Senaste artiklarna om PT01

Fredagsinspiration - Semesterstil

Juli närmar sig sitt slut och så gör även semestern för många. Vi vill inte ge upp den avslappnade semesterkänslan riktigt än och hyllar därför idag den lediga semesterstilen. Tänk tvättade bomullskvaliteter, loafers och en elegant stråhatt för skydd mot solen.

10 x Flanellbyxor

Idag tittar vi närmare på hösten och vinterns kanske viktigaste byxa. Det finns nog inget plagg vi associerar mer med den nuvarande säsongen än ett par klassiska flanellbyxor. Ett plagg som har egenskapen att både kläs upp och ner och gör sig fantastiskt bra i både ljusa och mörka toner.

Fredagsinspiration - Ett sista farväl till sommaren

Idag är det med både glädje och sorg som vi får inse att sommaren nått sitt slut. Ljusa toner, lätta tyger och klara färger byts nu mot en murrig höstpalett där linne och bomull får byta plats med tweed och flanell i garderoben. Det är med stor inspiration vi går årets kanske stilfullaste säsong till mötes men låt oss minnas sommaren och dess milda klimat för en sak är säker; inom en månad eller två lär vi desperat sakna den...

Fredagsinspiration - Den gröna kavajen

Den mörkblå kavajen må vara den mest tidlösa och mångsidiga men idag tittar vi på ett lite mer udda färgval. Den gröna kavajen är en av de mest underskattade plaggen och gör sig ofta väldigt bra till varma toner av brunt, blått och beige. Glöm illasittande golfkavajer och fokusera på en mättad, mossgrön nyans med en svag överruta.

Fredagsinspiration - God Jul!

Även om det har en viss charm tänkte vi skippa den röda julslipsen och klassiska tomtemotiven. Istället bjuder Manolo denna vecka på en uppdaterad och väldigt användbar klädsel för julhelgerna.

Fredagsinspiration - Paletå

Efter att ha fokuserat på moderna och tekniska ytterplagg tänkte vi i veckans fredagsinspiration istället rikta fokus mot ett mer klassiskt stilideal och paletån i synnerhet. Här i en väldigt bärbar färgskala där blått och grått står i fokus.

Byxmode hösten 2012

Flanell, manchester och robusta bomullstyger. Det börjar bli hög tid att lägga undan shortsen och garderobens tunna chinos till förmån för tjockare byxtyger. Manolo guidar till höstens byxval.

Välklätt i shorts

Utbudet av snygga och välgjorda shorts blir bara allt större. Från att ha varit förpassat till butikshyllornas mörkaste vrår har shortsen blivit en självklar del även för en elegantare herrgarderob.

Fredagsinspiration - Försmak, hösten 2012

När sommaren inte riktigt kommit igång är det extra långt till hösten. Men redan nu börjar tillverkarna och butikerna fylla på med höstens nyheter. För att ge en liten försmak av vad som komma skall så utgår veckans fredagsinspiration från höst- och vintersäsongen.

Vårens chinos

37 nyanser av beige. Så sammanfattas bäst byxmodet 2012. Efter senaste vårsäsongernas färgchinoshets är det tydligt att byxmodet rör sig mot neutralare färger. I dagens artikel har Manolo tagit en närmare titt på vårens chinos- och bomullsbyxor.

Fredagsinspiration - Vårkyla

Vi gillar ju att få det som att vintern är slut för att istället blicka mot vårkläderna. Men sanningen är att än är det en bit kvar innan kylan släpper. Veckans fredagsinspiration värmer kanske inte tillräckligt i rådande rekordkyla, men väl en kallare vårdag.

Fredagsinspiration - Ledig paletå

Ullpaletån kräver inte nödvändigtvis kavaj och eller kostym under utan fungerar minst lika bra till en ledigare klädsel. För att ge lite inspiration till stilen har vi i veckans fredagsinspiration parat ihop detta eleganta ytterplagg med avslappnade bomullsbyxor och gråmelerad kashmirtröja.

Fredagsinspiration - Skepparkavajen

Skepparkavajen är ett av garderobens kanske mest mångfacetterade ytterplagg. Ett sportigt regnskydd över kostymen och samtidigt minst lika bra val till helgrundan på stan. Här en något modernare och lättare tolkning än toktunga originalullrockarna.

Webshoptipset - Massa Boutique

Utbudet av webshopar med fokus på modernt kvalitetsmode har länge lämnat mycket att önska. Det är egentligen först det senaste året som det börjat dyka upp intressanta alternativ. Senast i raden är italienska webshopen Massa Boutique som för säsongen genomgått en rejäl lyft.

Höstens byxor - Mollskinn

Bland garderobens många köp hör byxor till det kanske tråkigaste. Inte nog med svårigheten att välja material - dessutom gäller det att en modell som sitter bra. För att ge lite inspiration i byxletandet tänkte vi i en mindre artikelserie titta närmare på några klassiska höstbyxor. Först ut mollskinnsbyxorna.

Höstnyheter på Yoox.com

För den som vill köpa kvalitetskläder till nedsatt pris och inte bryr sig att de kommer från förra årets säsong är Yoox.com en guldgruva. Men det gäller att vara ute i tid för att inte riskera att de snyggaste plaggen tar slut i rätt storlek. Manolo har valt ut några favoriter bland höstnyheterna.

Lund & Lund

Hans och Jesper Lund öppnade redan 1949 vad som kommit att bli en av Stockholms mest tongivande herrmodebutiker, Lund & Lund. Från början bestod verksamheten av första klassens skrädderi, men med vikande efterfråga på skräddarsytt bytte butiken i början av 60-talet inriktning mot måttsytt och senare även konfektion. 1963 flyttade Lund & Lund in på Sturegatan 12 varifrån butiken än idag förser stockholmare med klassiskt herrmode av högsta kvalité. Butiken drivs idag av grundarnas brorson Gunnar Lund samt Anders Södergren. Stilen rymmer allt från Cover Coats och randsydda brogues för den mer anglofilt lagda till italiensk kashmirperfektion från Brunello Cucinelli.

Rose & Born

Rose & Born har med känsla för snitt, färg och kvalité skapat en av Stockholms populäraste herrmodebutiker. Själva utbudet domineras av det egna märket som produceras av tillverkare runtom Italien. Stilen är företrädelsevis klassiskt italiensk i modernt snitt, med allt från kritstrecksrandiga businessvidar till ofodrade uddakavajer i jerseytyg. Dessutom med ett brett utbud av mönsterstarka slipsar, näsdukar, halsdukar och andra accessoarer som lyfter stilen ytterligare.