Manolo logotype

Pringle-of-Scotland
Det här varumärket har ännu ingen beskrivande text.

Senaste artiklarna om Pringle-of-Scotland

Den stickade halsduken

Ribb-, korg- eller kabelstickat. Det bästa sättet att hålla värmen och stilen i vinter är med stickad halsduk. Manolo har tagit en närmare titt på höstens utbud.

Fredagsinspiration - Countryside

Manolo fortsätter på den brittiska banan från onsdagens artikel. Idag med fokus på mer lantligt inspirerade stilideal.

Paul & Friends

Paul & Friends, som sedan 1990 huserar på NK i Stockholm, blandar föredömligt internationellt välkända märken med svenska tillverkare. Konceptet andas en modern elegans med urban känsla där inte sällan detaljerna står i fokus. Det egna märket Paul & Friends, som numera innehåller allt från skor och accessoarer till ytterplagg, konfektion och stickat erbjuder ett priskänsligare alternativ till många av butikens externa märken.

Färglöshet…

Varje vår snackas det färger. Ett ständigt återkommande tema som på många sätt aldrig vill ta slut. Tidningarna tipsar om de hetaste färgerna och skruvar ytterligare upp vårt sug efter starka kulörer. Själv vill jag hänge mig åt beige.

Inspiration stickat

Förra veckan efterfrågades inspiration för stickade tröjor. Ett plagg helt rätt för årstiden. Denna lördag bjuder därför på 10 stickade tröjor.

Garderoben Behöver – Kashmirtröja

Om det finns en genväg till en perfekt garderob går den genom kashmirull. Inget kan förändra helhetsintrycket med samma effekt som en tröja av kashmirgetens underpäls. Denna i modesammanhang legendariska kvalité fulländar inte bara ens klädsel utan ger även bäraren ren och skär livsnjutning.

Att skapa kontraster

En stil utan självdistans är blek. En lyckad klädstil får aldrig kännas kirurgisk avskalad utan kräver små inslag av humor och en stor gnutta personlighet. Till stor del inspirerad av The Sartorialist lysande fotoblogg kommer här sex enkla sätt att skapa kontraster och sätta en personlig prägel på sin stil.

Våren 2008: Detta ser vi fram emot

Det är skönt att vakna upp till ett nytt och fräscht år. Ett år med nya löften att bryta. Vid sidan av oanvända gymkort och trassliga förhållanden att reparera kan vi också se fram emot ett år med nytt mode. Nya märken, inspirationskällor och trender bidrar till att herrmodet befinner sig i en mycket positiv utveckling. Här ett litet urval vad som väntar.

Höstkoll Stockholm del 2

Vår guide till höstens butiksutbud i Stockholm fortsätter. Vi har lyssnat på vissa av era läsares önskemål, men om ni fortfarande inte har hittat er favoritbutik i vår guidning, låt oss höra det i kommentarsfältet!

Fråga Manolo: Kostymkris i Sydostasien

Hjälp mej!!! Jag sitter i Sydostasien. Inget fel med det, så där behövs ingen hjälp. Dock styr jag snart min kosa mot Vietnam och en av de otaliga skrädderier landet har att erbjuda. Jag planerar att göra en liten chansning och låta sy upp en, eller flera, kostymer. Jag vet, det är inte Savile Row, men det är billigt och definitivt värt ett försök. Mitt problem är dock utbudet på inspiration. Katalogerna hos dessa skrädderier ar otroligt begränsade och kommer ofta från ett tidigt 90-tal. Snälla hjälp mej, lägg upp ett gäng bilder på kostymer. Dels lite casual, dels uppklätt, och något riktigt vågat. Ni blir min räddning! Tack sa otroligt mycket på förhand!!! Mvh Tommy

Pringle - Made in Scotland

Efter att ha slumrat under nästan hela 80- och 90-talet har nu "the Rampant Lion" åter vaknat till liv. Lejonet som blivit en symbol för konfektion av ull i absolut världsklass, har burits av såväl kungligheter som filmstjärnor. "- Wear your Pringle with pride", säger de själva. Allt började 1815 då Robert Pringle tillsammans med tre andra aktörer startade företaget "Waldie, Pringle & Wilson Co-partnery" i den skotska staden Hawick. Till en början var produktionen främst inriktad på strumpor och underkläder. Det dröjde faktiskt ända fram till mars 1945 innan Pringle bestämde sig för att satsa fullt ut på vad i engelskan kallas för "knitwear".