Manolo logotype

Polo Ralph Lauren
Det här varumärket har ännu ingen beskrivande text.

Senaste artiklarna om Polo Ralph Lauren

Sommarens 9 snyggaste badbyxor

Även om det är ett par veckor tills de flesta tar sin sommarsemester så tycker vi det är på tiden att se över behovet av nya badbyxor. Oavsett om man reser till Rivieran eller firar sommaren i Sverige finns det en stor behållning av ett par snygga badbyxor.

10 x Kashmirtröjor

Att hösten snart är över oss igen må vara en deppig insikt men en positiv aspekt med detta säsongsbyte är att garderobens mjukaste tröjor åter kommer fram för användning. Kashmirtröjan är verkligen en hörnsten i den manliga garderoben, ett plagg som är lika användbart till kavaj som direkt mot huden en kylig vintermorgon.

Ralph Lauren AW/15

Så var det dags för vår bevakning av höstens kollektioner här på Manolo. Först ut är mannen som närmast uppfann den amerikanska drömmen och skapat ett imperium med preppymodet. Vi talar om Ralph Lauren som för hösten ser mörkare ut än någonsin.

Fredagsinspiration - Flanera i flanell

Det finns i vår mening inte något material som summerar hösten bättre än flanell. Ruggad, ledig men fortfarande otroligt elegant. Idag svidar vi upp i full kostym och den kanske mest klassiska tolkningen av flanell nämligen den mörkgrå kritstrecksrandiga. För att avdramatisera kritstrecken rekommenderar vi en känga i mocka, slips i kashmir och en näsduk i avstickande men harmonisk nyans.

10 x Höstkavajer

Förra veckan tipsade vi om höstens viktigaste skodon och idag går vi in på överkroppen. Kavajen är ett av de plagg som tydligast definierar såväl stil som säsong och även om det finns många kvalitéer som fungerar året om är känslan av att plocka fram flanell, tweed och kashmir ur vinterförvaringen ganska trevlig. Sommaren har onekligen sin charm men i klädväg är det få saker som slår höstens kavajer.

Garderobens hörnstenar - Buttondownskjortan

Cutaway- och turndownkrage i all ära men den skjorta som känns allra mest användbar är enligt oss skjortan med buttondownkrage. De små knapparna håller skjortkragen på plats vilket gör den perfekt under en stickad tröja eller uppknäppt till ett par lediga bomullsbyxor på semestern. Vill man klä upp modellen kan man bära kragen till slips och med uppknäppta kragknappar får kragen ett mjukt vågformat fall.

5 x Kabelstickad Kashmir

Kashmirtröjan är en av garderobens verkliga hörnstenar. Ett plagg som för allmänheten lätt kan misstas för ull eller bomull men för bäraren kan ge en känsla som är mer eller mindre oöverträffad. Vi anser att kashmirtröjan gör sig allra bäst i ett kabelstickat utförande och som kan bäras såväl över en skjorta som direkt mot huden.

Madrasskjortan

Sommaren väcker suget efter mönster. Ett plagg som effektivt sätter färg på stilen, vare sig den bärs under bomullskostymen eller till ett par shorts på badstranden, är madrasskjortan.

Linnégatan No. 2

Göteborgare är knappast bortskämda med nya spännande herrmodebutiker. Ett undantag de senaste åren är Linnégatan No. 2, som med ett handplockat utbud från välkända varumärken som Eton, Crockett & Jones, Oscar Jacobson och Polo Ralph Lauren tillsammans med produkter från små uppstickare som Berg & Berg och TrueNYC skapat en av bästkustens just nu intressantaste herrekiperingar.

En preppy vår

Det är svårt att säga vad det är som gör det, men varje år händer samma sak när snön har smält och en gnutta sol tittar fram. Sugen efter en preppyinfluerad garderob smyger sig på. Att kunna spela tennis ute, gå på trädgårdsfester och vara med familjen vid alla de långhelger som bjuds under försommaren. För alla dessa tillfällen ökar behovet av och suget efter en ledig klädsel och en garderob i preppyns anda.

Reflektion: Rock´n’roll Gentleman

Att bära smoking med ett par sammetstofflor eller manschettknappar med ingraverade dödskallemotiv kan ses som en omaka kombination. Men trots att mönstret för många förknippas med pirater och mer eller mindre ljusskygga aktörer med mycket attityd tycks dödskallen ha en självklar plats även inom herrmodes mer traditionella riktningar. Manolo försöker reda ut varför.

Smokingstilen 2011

Det börjar bli dags att fira in det nya år. Det tveklöst stiligaste klädvalet för nyårsfesten är smokingen – ett plagg som på allvar hittat tillbaka i den moderna herrgarderoben.

Ströms

Efter ett visst uppehåll är det nu dags att åter köra igång butikskollen där Manolo listar Sveriges bästa herrekiperare och modebutiker. Idag med en sann butiksklassiker som klätt stilmedvetna stockholmare i över 100 år, Ströms. Den nuvarande lokalen i centrumhuset vid korsningen Kungsgatan och Sveagatan invigdes redan 1939 och samlar idag kläder från såväl anrika kostymtillverkare som populära svenska modedesigners.

Cargoshorts?

Gränsen mellan att klä sig som en hurtig turist eller vara helrätt för Florens under Pitti-veckan har aldrig varit suddigare. Efter att osunt stilmedvetna män började bära cargobyxor till svindyra kashmirkavajer är det nu dags för cargoshortsens återupprättelse.

Fredagsinspiration - Bakom styret

Veckans fredagsinspiration utgår från de som tänker spendera helgen på cykelsadeln och svepa espresso på kaffebaren. Färgmässigt nedtonat där lyxiga material möter ren funktion.

Vårslipsar

Ofodrat, stickat och linnebladningar. Det börjar bli hög tid att lägga undan in de matiga ullslipsarna i garderoben till förmån för lättare vårditon. I dagens artikel har vi valt ut några favoriter.

Påskens nödvändigheter

Påsken innebär inte bara godis och eldbrasor. I dagens artikel har Manolo samlat ihop accessoarerna och plaggen för att klara av påskfirandet med stil.

Fredagsinspiration - Quiltad weekend

En avslappnad klädsel behöver inte kännas hafsig och oengagerad. Med rätt material och känsla för passform kan den mer fritidsbetonade klädseln kännas lika sofistikerad som businessviden.

Fredagsinspiration - Sobert grått

Efter en lång mörk vinter drabbas vi svenskar ofta av färghybris när våren kommer. Senaste säsongerna har modemärkena tävlat i vem som kan göra chinos i flest färger och skjortan i det galnaste mönstret. Inte sällan med ett krystat och överdrivet resultat. För ofta är en sober färgskala det allra snyggaste alternativet.

Spring chukkas

Chukka boosten är en skomodell vi ständigt återkommer till. Tröttsamt kan tyckas, men det finns också en anledning. För en användbarare och mångsidigare sko är svårt att hitta. I dagens artikel har Manolo fokuserat extra på de mer vårbetonade varianterna.

Oxfordskjortan

Garderoben är ofta naturligt indelad efter olika säsonger. Ett av få undantag är oxfordskjortan - som är lika aktuell under sommarens varmaste dagar som vinterkylan.

The Navy Chino

Senaste säsongerna har vi fullkomligt översköljts av färgstarka chinos. Inte sällan med syntetisk känsla som är närmast omöjlig att kombinera på ett naturligt sätt. Äntligen börjar dock modebilden rikta fokus mot de mer nedtonade varianterna där det kanske allra bästa valet är ett par i marinblått.

Manchesterbyxorna

Manchester hör knappast till det sexigaste tyget i herrgarderoben utan förknippas kanske främst med akademikerstil och anglofilt herrgårdsmode. En symbol för kreativa och allmänt excentriska gubbar. Som tyg till höst- och vintersäsongens uddabyxor har manchester dock en given plats.

Har du frågor kring stil och mode? Ställ din fråga så försöker Manolo att besvara den så snabbt som möjligt.

Till Fråga Manolo →

Permanent Style

Our Spring/Summer Top 10, 2019

Läs mer

Shoegazing

Bildspecial – Moscow Trunk Show

Läs mer

Hodinkee

A Week On The Wrist: The Rolex Explorer...

Läs mer

Följ manolo.se direkt via våra RSS 2.0 feeds.
Alla artiklar Kläder Skor Accessoarer
Skönhet Guide Butikskollen