Manolo logotype

Piombo
Det här varumärket har ännu ingen beskrivande text.

Senaste artiklarna om Piombo

I blickfånget - MP di Massimo Piombo

Piombo, som grundades i slutet av 80-talet spåddes för bara några år sedan en i mångas ögon lysande framtid. Men delade åsikter mellan grundaren Massimo Piombo och finansiärerna om vilken väg märket skulle ta satte stopp för en stor del av planerna. Lösningen kom att bli att för drygt ett år sedan starta upp MP di Massimo Piombo.

Tre sätt att bära manchester

Manchester är ett material med lika många trogna anhängare som orubbliga skeptiker. För många är manchester den perfekta avvägningen mellan fritid- och vardagsklädsel, medan det för andra förblir ett material för mossiga universitetslektorer. I dagens artikel tipsar Manolo om hur du bär denna spårrandiga bomullsväv på bästa sätt.

Mönstrade ullhalsdukar

Med en ovanligt mild höst har den lättare ullsduken verkligen kommit till användning. Och även om vi har varit inne på ämnet tidigare så tänkte vi i dagens artikel titta närmare på några eleganta modeller. Denna gång med fokus på mönster.

Piombo @ The Corner

Piombo har med sin förkärlek för robusta brittiska tyger i ett modernt snitt och med färgstarka detaljer charmat hela herrmodevärlden. Med en övertygande höstkollektion som spinner vidare i konceptet "Italian chic" och nya återförsäljare över hela världen lär märket snart hitta även den svenska marknaden.

5 x sommarhalsdukar

Ge sommarens ofodrade blazer och linneskjorta en mer sofistikerad känsla med en lättare halsduk i linne, siden eller bomull. Manolo har valt ut fem favortier för säsongen.

Långärmad pikéskjorta?

För ledigare sommarskjortor nämns ofta linne och oxfordkvalitéer som självklara val. Betydligt mindre vanligt förekommande är långärmade skjortor i piké eller finstickat jerseytyg.

Fredagsinspiration - Elegant i bomull

I veckans fredagsinspiration har Manolo utgått från bomullskavajen och chinosen. Två plagg som ofta förknippas med en ledigare stil, men som i rätt sammanhang kan vara ett minst lika sofistikerat val som ullblazern eller kostymen.

Försmak sommarens badbyxor

Okej, det är trots varmare väder en bra bit kvar till badsäsong. Samtidigt för att hitta de snyggaste badbyxorna gäller det att vara ute i god tid innan allt tagit slut. Och för att ge lite inspiration har Manolo i dagens artikel valt ut några favoriter.

Fredagsinspiration - Urban Camouflage

Modevärlden präglas just nu av armystil och camouflagemönster. Även om detta för de allra flesta bara är en övergående trend finns det faktiskt saker att snappa upp i militärstilen. Här i en väldigt sober tolkning.

Märken att hålla koll på, Piombo

Med en lekfullt charmig elegans har Piombo Milano varit en säker tillflyktsort för den moderna dandyn. Sedan några säsonger tillbaka satsar märket på att sprida "The Piombian Elegance" även utanför Italiens gränser

Fredagsinspiration - Office chic

Det är få av dagens arbetsplatser som kräver kostym och slips. I många fall kan det faktiskt vara ganska svårt att hitta en balans mellan att vara välklädd och avslappnad. I dagens fredagsinspiration tänkte vi därför inspirera till en mindre formell, men samtidigt välvårdad stil.

Fredagsinspiration - Paletå

Ytterplagg har senaste tiden här på Manolo handlat mycket om sportigare jackor och rockar i funktionsmaterial. Men med vinterkylan på intåg börjar det bli dags att plocka fram den klassiska paletån.

Ofodrat Elegant

Har du frågor kring stil och mode? Ställ din fråga så försöker Manolo att besvara den så snabbt som möjligt.

Till Fråga Manolo →

Permanent Style

Our Spring/Summer Top 10, 2019

Läs mer

Shoegazing

Bildspecial – Moscow Trunk Show

Läs mer

Hodinkee

A Week On The Wrist: The Rolex Explorer...

Läs mer

Följ manolo.se direkt via våra RSS 2.0 feeds.
Alla artiklar Kläder Skor Accessoarer
Skönhet Guide Butikskollen