Manolo logotype

Persol
Det här varumärket har ännu ingen beskrivande text.

Senaste artiklarna om Persol

Vad jag har på mig - Jake Grantham

Vad jag har på mig är tillbaka och vi tittar närmare på en av de mest inspirerande männen inom #menswear nämligen den brittiska stilikonen Jake Grantham från The Armoury. Jake berättar lite om sig själv och vad han gillar lite extra med det han har på sig.

Fredagsinspiration - Steve Mcqueen

I tisdags skulle en av vår tids största stilikoner fyllt 85 år. Steve Mcqueen var skådespelaren och ikonen som oavsett om det rörde sig om tredelad kostym eller chinos och t-shirt utstrålade mer karaktär, attityd och stilkänsla än vi är vana att se från dagens A-listkändisar. En person med en stil som kändes 100% genuin snarare än skapad av stylister och PR konsulter. Idag hyllar vi "The King of Cool" som tyvärr lämnade oss på tok för tidigt.

Fredagsinspiration - Ton i Ton: Mörkblått

En av de trevligare sätten att matcha färger är enligt oss i form av en ton-i-ton styling där flera nyanser av samma färg återkommer i klädseln. En färg som lämpar sig extra bra för ändamålet är mörkblått. Oavsett om man vill låta det genomsyra hela klädseln ner till skorna eller bara kombinera mörkblå skjorta, slips och kavaj så är det ett utmärkt val för såväl privatfest som nattklubb.

Fredagsinspiration - The King of Cool

Idag går fredagsinspirationen tillbaka till sent 1960-tal och en av historiens mest odödliga stilikoner. En man som var lika självklart naturlig i en glencheckrutig kostym som ett par jeans och bomberjacka. En av sin tids största stjärnor som i filmen The Thomas Crown Affair från 1968 gjorde Persols ihopvikbara solglasögon till en av historiens mest klassiska bågar. Ladies and Gentlemen, We give you...Steve Mcqueen!

Fredagsinspiration - Tobaksbrunt och blått

Khaki och marinblått i all ära. Den kanske allra mest användbara färgen på bomullsbyxorna är tobaksbrunt. I veckans fredagsinspiration har vi kombinerat ett par från Incotex i gråbrun nyans med en i övrigt blå och brun färgskala för en lika mångsidig som sofistikerad klädsel.

Vårens solglasögon 2012

Kraftiga plastbågar eller diskreta metallditon. Även om soltimmarna senaste veckorna varit väldigt lätträknade börjar det bli hög tid att välja solglasögon för säsongen. Manolo har valt ut sina favoriter för säsongen.

Persol Clip-On

Glasögonbärare som vill skydda sig mot solen tvingas antingen köpa ett par extra solglasögon med styrka i glasen eller bära vanliga solglas och då istället sätta på sig linser. Men det finns också ett tredje alternativ som stilmässigt dras med en usel klang, clip-ons.

Fredagsinspiration - Ofodrad Kostym

Fenomentet med dekonstruerade och ofodrade plagg har främst rört uddakavajer och blazrar. Men snittet lämpar sig minst lika bra till en enhetlig kostym.

Hantverket bakom Persol - del II

Det är dags att avsluta artikelserien om hantverket bakom Persols berömda glasögon. Idag med de 15 sista momenten från fabriken i Lauriano utanför Turin i norra Italien.

Hantverket bakom Persol - del I

Glasögon är långt ifrån en enkel fråga om design. Bakom riktiga kvalitetsbågar ligger ett precist och tidskrävande hantverk. I fotoprojektet Persol Magnificent Obsessions som under sommaren ställs ut i New York, Milano och Paris visar den italienska glasögontilllverkaren upp processen bakom sina legendariska solglasögon.

Sommarens solglasögon

Solen har på allvar gjort entré för säsongen. För den som ännu inte plockat fram sina solglasögon börjar det bli hög tid.

Försmak, vårens solglasögon 2011

Få accessoarer väcker sådana vårkänslor som solglasögonen. Men att hitta en modell man gillar som dessutom passar sin egen ansiktsform är långt ifrån enkelt. För att ge lite inspiration i letandet har Manolo därför valt ut tio favoriter.

Back to the 80's

Det är ingen hemlighet att Manolo har en förkärlek för markerade plastbågar. Idag tänkte vi vända tvärt och spana in nättare metallbågar i sann 80-tals stil.

Bågar för hösten

Markerade plastbågar eller diskreta metallditon. Det är sällan helt lätt att hitta rätt bland alla glasögon. För att ge lite inspiration kommer här ett urval av såväl superklassiska bågar som något mer udda modeller.

Persol Vintage Collection

Notis: För att fira 50-års jubilerande La Dolce Vita, regisserad av Federico Fellini, släpper Persol två specialbågar som når butikerna i höst. Herrbågen som heter PO2978S hämtar inspiration från 60-talet med sin mjuka och runda form. Nedan får ni ett smakprov på solglasögonen.

25 x solglasögon

Det kommer många förfrågningar om solglasögon. För att ge lite inspiration åt den som går i tankar om att köpa ett par har Manolo valt ut 25 modeller.

Fredagsinspiration: Capri Weekend

Med vårens intåg riktas stilblicken söderut. Denna vecka en klädsel för semestern vid Amalfikusten eller för att dricka Peroni på uteserveringarna.

Försmak, Solglasögon

Få vårtecken är lika säkra som solglasögonen. För er som tänkt investera i ett nytt par för säsongen har manolo valt ut åtta snygga bågar.

Glasögonfrossa

Det var länge sedan ämnet glasögon behandlades här på Manolo. Därför bjuder dagens artikel på tio stilfulla bågar. Från excentriska arkitektbågar till diskreta businessglasögon.

Vårens solglasögon från Luxottica

Glasögonjätten Luxoticca med märken som Persol, Ray-Ban och Polo Ralph Lauren under sitt tak visade idag upp delar av sin vårkollektion. Som ett avbrott i höstens grådassiga väder har Manolo valt ut några favoriter från kollektionerna.

Bespectacled

Bejaka ditt synfel. Svarta bågar ramar in ansiktet och gör samtidigt glasögons form extra framträdande. Här sju favoriter.

Veckans Outfit nr 44

När människor för halloween klär ut sig gör Manolo det omvända och klär upp sig. En kritstrecksrandig kostym i borstad ull utgör grunden. Till det ett par matta mockaskor, som elegant bryter av mot det blåa, och accessoarer i pigga färger.

Färgstarka bågar

Bryt av höstens murriga färger med ett par färgstarka glasögon. Manolo har valt ut åtta favoriter.

Veckans Outfit nr 37

Veckans outfit sneglar mot Italien där extravagans står över strikta klädkoder. En perfekt klädsel om du driver konstgalleri eller har ett arbete som kräver personlig excentriskhet.

Har du frågor kring stil och mode? Ställ din fråga så försöker Manolo att besvara den så snabbt som möjligt.

Till Fråga Manolo →

Permanent Style

Our Spring/Summer Top 10, 2019

Läs mer

Shoegazing

Bildspecial – Moscow Trunk Show

Läs mer

Hodinkee

A Week On The Wrist: The Rolex Explorer...

Läs mer

Följ manolo.se direkt via våra RSS 2.0 feeds.
Alla artiklar Kläder Skor Accessoarer
Skönhet Guide Butikskollen