Manolo logotype

Paul-Stuart
Det här varumärket har ännu ingen beskrivande text.

Senaste artiklarna om Paul-Stuart

Nyårsinspiration

Så här på upploppet av året 2013 vill vi passa på att ge er lite inspiration inför Le Grande Finale, nyårsafton. Det är något visst med denna kväll då gemene man klär upp sig och skålar i champagne. Vi kan inte garantera att festen blir den roligaste på hela året men vi kan garanterat med dagens inspiration hjälpa er en bit på vägen när det kommer till att i alla fall vara riktigt stiligt klädd.

Grenadine-slipsen

Så här års är utbudet av ull, kashmir och virkade slipsar som störst. Dessa lite mer informella slipsar gör sig väldigt bra ihop med de lite grövre ulltyger som används i kostymer och kavajer under höst- och vinterhalvåret. En slips som dock har hamnat lite i skymundan är grenadineslipsen.

Manolo väljer läderhandskar

Halsduken och kashmirmössan får ursäkta. Den allra mest sofistikerade accessoaren till ytterrocken eller höstkavajen är ett par läderhandskar.

Fredagsinspiration - Smokingfest

Att klä sig i smoking är för många förknippat med stilregler och klädkoder. I veckans fredagsinspiration tänkte Manolo snarare slå ett slag för en mindre välkammad och tillknäppt tolkning av plagget. Här med inspiration från amerikanska designers som Michael Bastian, Thom Browne och Todd Snyder.

En preppy vår

Det är svårt att säga vad det är som gör det, men varje år händer samma sak när snön har smält och en gnutta sol tittar fram. Sugen efter en preppyinfluerad garderob smyger sig på. Att kunna spela tennis ute, gå på trädgårdsfester och vara med familjen vid alla de långhelger som bjuds under försommaren. För alla dessa tillfällen ökar behovet av och suget efter en ledig klädsel och en garderob i preppyns anda.

Manolos stilguide till New York

Det är lätt att älska New York. Inte minst som stilstad. Mixen mellan sport, avantgarde och välskräddat gör detta till en helt unik plats som ständigt inspirerar och influerar. Manolo har med fokus på Manhattan valt ut sina favoriter i en av världens kanske främsta stilstäder.

Manchesterbyxorna

Manchester hör knappast till det sexigaste tyget i herrgarderoben utan förknippas kanske främst med akademikerstil och anglofilt herrgårdsmode. En symbol för kreativa och allmänt excentriska gubbar. Som tyg till höst- och vintersäsongens uddabyxor har manchester dock en given plats.

9 x mockabälten

Mockabältet passar med min sina matta yta umärkt till många av höstens grövre byxor. Manolo har valt ut nio favoriter.

Lackskorna

Sommaren är med bröllop och andra festligheter ofta en säker säsong för att plocka fram festkläderna. När det kommer till mer formella smoking- eller frackbjudningar förespråkar många prompt lackskor. Men hur relevant är egentligen denna modell för den moderna skogarderoben?

Wingtips

Efter förrförra veckans frossa i Cap Toes känns det inte mer än rättvist att wingtipsen får samma genomgång. En modell lika snygg till jeans som manchester- och ullbyxor. Här åtta modeller i både dressade och ledigare utföranden.

Cap Toe

Inom kategorin stilfulla skor för businessviden är ett par cap toes tveklöst ett måste. Men nej de behöver inte vara klumpigt tråkiga. Här nio favoriter som bevisar motsatsen.

Mockaskor x 9

Ingen skogarderob är komplett utan ett par i mocka. Ett material lika snyggt till oxfords som lediga loafers. Manolo har valt ut nio par i olika stilar.

Veckans Outfit nr 25

Vad lämpar sig bättre till årets ljusaste dag om inte årets kanske ljusaste veckans outfit? En klädsel med en sofistikerat solblekt och använd känsla. Lika passande för midsommarfirandet som dagen efter.

10 x stickade slipsar

Slips behöver inte innebära strikt kontorssnara. I stickad utförande är detta en perfekt accessoar för såväl jobbet som till festliga tillfällen.

10 x vårskor - Sandaler

Tanken var egentligen att avsluta skoguiden redan förra veckan. Men en modell återstår, sandalen. Lika omdiskuterad som ifrågasatt. Många lär fortfarande tveka inför denna öppna skotyp även det senaste säsongerna har kommit en rad stilfulla alternativ.

Modern Traveller

Klocka Georg Jensen Koppel Chronograph Minimalistisk design har blivit danska Georg Jensens signum. Formspråket färgar inte minst klockorna som tillverkas i rostfritt stål med armband av kalvläder. En stilfullare kronograf än modellen ovan lär vara svårt att hitta.

Utnyttja Garderoben

Det är lätt att tappa inspirationen och känna att klädseln ser likadan ut varje dag. Men en genomtänkt garderob är en mångsidig garderob, och ofta går att det att variera klädseln utifrån sin befintliga garderob i högre utsträckning än vad vi tror.

10 x Vårbrogues

5 x bälten

För att avsluta artikelserien kring läderaccessoarer kommer denna veckan fem bälten. En, som en läsare påpekade förra veckan, tacksam accessoar för att toppa klädseln. Välj gärna ett i tongivande färg.

Bröstnäsduken 2.0

Efter torsdagens inlägg efterfrågades en artikel om bröstnäsdukar. Det var onekligen ett tag sedan ämnet behandlades och med våren i antågande, vilket innebär fler färgstarka detaljer känns det klart aktuellt igen.

Upptakt, färg & mönster

Att kombinera färg och mönster är långt ifrån en enkel uppgift. Det finns många riktlinjer och regler som kan vara till hjälp, men tyvärr även hämma kreativiteten. För att ge lite konkret vägledning följer här tre exempel.

Veckans Outfit Nr 4

I veckans outfit står ytterrocken i fokus. En vardaglig, men ändå uppklädd stil. Med ytterrocken på en väldigt skräddad stil, utan en klädseln för mysfarbrorn.

Christmas Weekend

Avnjut julen med stil.

10 x bälten

Glöm enorma bältspännen med blaffiga logotyper. Bältet är en subtilt lyxig accessoar där själva materialet skall stå i fokus. Ofta är därför det enkla ofta också det snyggaste. Starta bildspelet nedan för 10 olika varianter.

Inspiration Paisley

Paisleymönstret, även kallat Persian pickles, är ursprungligen ett persiskt mönster som fått sitt namn efter den skotska staden Paisley. Brittiska Ostindiska Kompaniet tog mönstret till Europa under mitten av 1600-talet.

Har du frågor kring stil och mode? Ställ din fråga så försöker Manolo att besvara den så snabbt som möjligt.

Till Fråga Manolo →

Permanent Style

Our Spring/Summer Top 10, 2019

Läs mer

Shoegazing

Bildspecial – Moscow Trunk Show

Läs mer

Hodinkee

A Week On The Wrist: The Rolex Explorer...

Läs mer

Följ manolo.se direkt via våra RSS 2.0 feeds.
Alla artiklar Kläder Skor Accessoarer
Skönhet Guide Butikskollen