Manolo logotype

Pantharella
Det här varumärket har ännu ingen beskrivande text.

Senaste artiklarna om Pantharella

Graffords stora rea - Crockett & Jones och Cheaney till kraftigt rabatterat pris

Idag kan vi presentera ytterligare en spännande nyhet för alla skoentusiaster som bor eller har vägarna förbi Stockholm. Imorgon onsdag kl. 10 drar Grafford på Humlegårdsgatan 19 igång sin stora rea där man kommer erbjuda randsydda kvalitetsskor från Cheaney och Crockett & Jones bägge linjer Benchgrade och Handgrade. Det rör sig om en stor mängd unika butiksversioner och rean kommer pågå i endast fyra dagar.

Manolos stora guide till strumpor

Strumpor förenklas ofta som ett nödvändigt ont. 3-pack i undermålig kvalitet som skall ses som en förbrukningsvara snarare än den stilmarkör det faktiskt kan vara. Vi har valt att gå till botten med problemet och ger er tips på såväl tillverkare, matchningar och kvaliteter.

Höstens strumpval

Bland höstens många stickade plagg hamnar strumporna ofta i skymundan. Samtidigt kan ett genomtänkt val av strumpor höja stilnivån markant. Manolo har i dagens artikel valt ut några favoriter i höstens utbud.

Strumpkultur vår 2011

Om det bland kvinnor finns en utbredd kultur av att handla exklusiva strumpbyxor har män länge tenderat att bulkhandla strumpor i storpack. Men senaste säsongerna har det hänt något med vår inställning till strumpor. Från att vara ett nödvändigt basplagg har strumpor blivit en viktig stildetalj.

Bildinspiration: Att kombinera chukka bootsen

Chukka bootsen är tveklöst en av skogarderobens mest mångfacetterade modeller. Inte minst under vinterhalvåret där denna modell passar lika bra till välskräddade ullbyxor som ett par ledigare bomullsbyxor. För att ge lite inspiration i byxvalet har Manolo satt ihop tre stilsäkra kombinationer med utgångspunkt från chukka bootsen.

Lund & Lund

Hans och Jesper Lund öppnade redan 1949 vad som kommit att bli en av Stockholms mest tongivande herrmodebutiker, Lund & Lund. Från början bestod verksamheten av första klassens skrädderi, men med vikande efterfråga på skräddarsytt bytte butiken i början av 60-talet inriktning mot måttsytt och senare även konfektion. 1963 flyttade Lund & Lund in på Sturegatan 12 varifrån butiken än idag förser stockholmare med klassiskt herrmode av högsta kvalité. Butiken drivs idag av grundarnas brorson Gunnar Lund samt Anders Södergren. Stilen rymmer allt från Cover Coats och randsydda brogues för den mer anglofilt lagda till italiensk kashmirperfektion från Brunello Cucinelli.

Hans Allde

Det är äntligen dags att köra igång butikskollen där vi kommer att lista Sveriges bästa stil- och modebutiker. Först ut i listan, som kommer att uppdateras kontinuerligt här under hösten, är en sann stilinstitution i Stockholm – Hans Allde.

Excentrikern

Avsaknad av humor är den sämsta av alla accessoarer. För att hylla det lekfulla har Manolo denna lördag valt ut nio härligt excentriska plagg och accessoarer.

Best of Britain

Det har varit mycket fokus på de italienska märkena i höst. Idag riktar vi dock allt fokus mot de brittiska öarna. Här åtta favoritplagg från de brittiska tillverkarna.

Ett slag för ullstrumpor

Den som någonsin övergett bomullsstrumporna till förmån för ullditon kommer att ha svårt att gå tillbaka. Det är lätt att tro att ullstrumpor blir svettiga och alldeles för varma för att bära inomhus. Faktum är att det är precis tvärtom. Ullens andningsförmåga gör att ullstrumpor lämpar sig för såväl sommarbruk som under vinterns värsta kyla.

Underverk

Bildinspiration: Detaljerna sätter standarden. Från vinkeln på skjortkragen till nyansen på skorna. Manolo har valt ut accessoarerna som gör underverk för stilen.

Veckans Outfit nr 41

Veckans Outfit utgår till stor del från Brunello Cucinellis okammade välkläddhet. Exklusiva material i enkla färger och en genomtänkt silhuett utan några som helst krusiduller.

10 x strumpor

Dagens artikel spinner vidare i onsdagens artikel. Här med konkreta köptips på strumpor.

Bildinspiration: Strumpval

En snygg övergång mellan byxor och skor kräver ett genomtänkt strumpval. Manolo ger er som kört fast i träsket av svarta och gråa strumpor tre exempel på stilfulla kombinationer.

Accessoarer 20.09.09

Veckans Outfit nr 15

Veckans outfit inspirerar till en klädsel för sommarfesten. En stilfullt ljus kombination för att njuta av ett glas vitt på uteserveringen eller promenera på semestern i södra Europa.

Modern essentials

Tiden då lyx innebar vräkiga logotyper är klart förbi. Plottriga förpackningar har fått ge vika för genuin känsla och sober design. Därför hyllar vi det tidlöst moderna.

Färgstarkt

Färg är en stark trend till våren. Vare sig det rör sig om byxor, skor eller kavajer är gult, koboltblått och klarrött ett vanligt förekommande inslag. Istället för att bestämma vilken färg som är värd att satsa på har vi valt att blanda.

Har du frågor kring stil och mode? Ställ din fråga så försöker Manolo att besvara den så snabbt som möjligt.

Till Fråga Manolo →

Permanent Style

The best cloths of Spring/Summer 2019

Läs mer

Shoegazing

Inför London Super Trunk Show 2019

Läs mer

Hodinkee

Watch Spotting: Akrivia Founder Rexhep...

Läs mer

Följ manolo.se direkt via våra RSS 2.0 feeds.
Alla artiklar Kläder Skor Accessoarer
Skönhet Guide Butikskollen