Manolo logotype

Panerai
Det här varumärket har ännu ingen beskrivande text.

Senaste artiklarna om Panerai

Klocktrender - brunt

I de flesta herrgarderober har höstlådan tagits upp ur källarförråden och sett till att seersucker, linne och madras ersatts med värmande tweed, mjuk manchester samti rustik flannel. Till höstens murriga färgskala passar en av de senaste årens stora trender i klockvärlden extra bra; brunt.

Klockarmband del III - Gummi

De senaste årens stora favoritarmband både i sport- och kanske lite mer otippat även i kostymsegmentet är gummibandet. Ett material som inte bara skänker komfort och tålighet utan även en intressant stilkontrast.

Klockarmband del 2

I förra delen talade vi om klockmodets utveckling gällande armband i allmänhet och de "vanliga" skinnsorterna kalv och cordovan i synnerhet. Den här veckan tar vi steget upp i pris och exklusivitet med de exotiska varianterna.

Klocknyheter: SIHH del 1

Två stora mässor samlar varje åt klockbranschen. Under Baselmässan i mars visar bland annat Rolex, Breitling, Patek Philippe och företagen ur Swatch Group upp sina klocknyheter. Den andra tongivande klockmässan, Salon International de la Haute Horlogeri i Genève, där Richemontgruppens företag liksom ett antal mindre urmakare i den högre skolan ställer ut ägde rum i slutet av januari. Manolo har valt ut några av de mest spännande nyheterna från Genévesalongen.

Klockmaterial: Titan

Förra veckan tog vi upp det material som enklast är att identifiera som glidigt och glammigt (guld) och den här gången är det raka motsatsen – det bruksiga, nedtonade och råa titanet.

Klockkultur Italien

Italienarna gillar sina klockor – så enkelt är det. Ingen annanstans är betydelsen av ett tjusigt armbandsur eller fascinationen för vintageklockor så stor. Härifrån kommer några av världens ledande experter, handlare och författare som John Goldberger, Guido Mondani, Osvaldo Patrizzi och Stefano Mazzaroil. Och inte sällan används just Italien som kontrast för att beskriva den svenske klockkonsumentens köpvanor. För märkligt nog medan genomsnittssvensken köper allt färre klockor under sin livstid (numera en), köper italienaren allt fler (i regel sju till åtta stycken).

Sportur

En spännande kontrast till en uppklädd stil eller snygg detalj till vardagsstilen. Sportklockorna går att använda på många olika sätt. Manolo ger er sex snygga exempel.

Resort Collection

En försmak av våren eller längtan till betydligt varmare breddgrader.