Manolo logotype

Palmgrens
Det här varumärket har ännu ingen beskrivande text.

Senaste artiklarna om Palmgrens

Guide - Så håller du stilen på resan

Att se ut som en påse skridskor för att man skall sätta sig på ett flygplan är ingen ursäkt. Svenskar semesterstil har flera gånger kommit på tal här i kommentarsfältet och idag tänkte vi ge förslag på hur man kan tänka för att hålla stilen under resan. Vår ambition är självklart att inte bara fokusera på den stilmässiga aspekten utan även kombinera den med en rad funktionella inslag.

10 x Laptopfodral

Weekendbags, portföljer och tote bags i all ära men ibland efterfrågas ett nättare alternativ för dator eller dokument. Varför inte satsa på ett avskalat laptopfodral i lyxigt skinn som åldras med samma värdighet som ett par välgjorda skor.

10 x Portföljer

Det mest klassiska alternativet av väska för den välskräddade mannen är tveklöst Portföljen. I svart kalvskinn, brun alligator eller kanske slitstark kanvas; Portföljer kan se ut på många sätt. Vi har tittat närmare på marknaden och valt ut 10 favoriter i olika prisklasser.

10 x Totebags

En av de mest praktiska väskorna för dagens män är den så kallade totebagen. Något ledigare än den klassiska portföljen, mindre än en något otymplig weekendbag och fortfarande ett sobert sätt att frakta studielitteratur, dokument, nycklar eller dator. Modellen finns i allt mellan himmel och jord i materialväg från skinn för ett lyxigt, mer formellt uttryck till kanvas för en renodlad fritidsväska.

5 x weekend bags

Oavsett om det rör sig om en weekend i Rom eller ett besök i skärgården så är en weekend bag ett av de bästa och mest stilfulla alternativen att packa för en kortare resa. Från exklusiva modeller i de finaste skinn till prisvärda alternativ i kanvas. Modellen kommer i mängder av utföranden.

Att vårda läderhandskarna

Vård av läderhandskar är ett ämne som behandlas ganska sällan. Kanske främst för att handskar inte kräver samma vård som exempelvis ett par skor vilka ständigt utsätts för vatten och snöslask. Men det finns en del tips som kan förlänga favorithandskarnas livslängd.

Resegarderoben

För den som vill resa lätt och komma fram skrynkelfri är resegarderoben ovärderlig. Fullt tillräcklig för att rymma kläder för två dagars övernattning fungerar denna reseaccessoar lika bra ensam som komplement till större resebagage.

Manolo gillar: Palmgrens Tote Bag

Varför krångla till det? Palmgrens klassiska tote bag är lika enkel som stilfull. Den avskalade formen är tacksam att kombinera till hela garderobens register och den cognacsbruna färgen kommer att få en snygg patina efter användning.

Underverk

Bildinspiration: Detaljerna sätter standarden. Från vinkeln på skjortkragen till nyansen på skorna. Manolo har valt ut accessoarerna som gör underverk för stilen.

Bildreportage: Handskar

För den som ännu köpt handskar för höst- och vintersäsongen börjar det på allvar bli dags. Manolo har valt ut fem snygga modeller.

Lädervård med Palmgrens

Reportage: Läderaccessoarer kräver liksom skor rätt skötsel för att åldras snyggt. Manolo besöker Stockholmsbutiken Palmgrens, som sedan starten 1896 försett sina kunder med lädervaror i alla tänkbara utföranden, för att diskutera skötsel, förvaring och användning av läderaccessoarer.

Tips om Tweedkavajen

För många är höstsäsongen närmast synonymt med brittisk lantlivsromantik och inte minst tweedkavajen. Men att lyckas bära upp detta plagg utan att se ut som en relik från den akademiska världen är allt annat än enkelt. Därför ger Manolo tips och inspiration om hur du bäst lyckas.

Inspiration: Dämpat

En dämpad färgskala behöver inte innebära en anonym stil. Tvärtom, med rätt mönster och material kan det subtila vara minst likande talande som starka färger.

Packa Lätt

Bildreportage: Button down-kragar, linnetyger och en weekendbag. Manolo har slängt ner elva snygga skjortor i väskan för att ge sig ut på nya semesteräventyr. Florens är vårt enda hopp.

Inspiration Vardagsväskor

En läsare efterfrågade inspiration för vardagsväskor. Det är ett område som ofta innebär dyra och långsiktiga köp, vilket ställer krav på att fundera lite extra. Här nio olika alternativ.

Male Vanity

Herrmodet tillåter sällan lössläppt manlig fåfänga. Ofta skall klädseln befogas med regler och anpassas efter rådande normer. Idag hyllar vi det oförskämt välklädda.