Manolo logotype

Pal-Zileri
Det här varumärket har ännu ingen beskrivande text.

Senaste artiklarna om Pal-Zileri

Hösten 2014 Pal Zileri

En aktör som vuxit i våra ögon de senaste säsongerna är italienska Pal Zileri. Ett företag som länge stått i skuggan av stora aktörer som Caruso, Canali, Corneliani och Zegna i övre mellanprissegmentet av fullkanvaskostymer. Faktum är att Pal Zileri i allra högsta grad är att räkna med. Mer avskalat och diskret än konkurrenterna från Neapel men samtidigt med ett ungt och elegant snitt.

Pal Zileri våren 2014

Nästa sprakande vårkollektion redo att synas i sömmarna är från italienska Pal Zileri. Företaget har vi skrivit om tidigare här på Manolo och producerar genomgående såväl välsydda som väldesignade produkter men saknar kanske en del av det starka varumärke som Caruso, Zegna eller Corneliani har i Sverige. Om man fokuserar på själva plaggen har Pal Zileri en jämn och hög nivå med klassiska tolkningar uppblandat med moderna inslag.

Försmak: Vårens kostymer 2013

Vi har kommit till tiden på året där rea-hyllorna börjar städas undan till förmån för vårnyheterna. Vi tänker inte vara sämre. I dagens artikel har Manolo tagit en närmare titt på vårens kostymutbud.

Inspiration polotröjan

Vi fortsätter i ämnet stickat. Idag med fokus på ett betydligt elegantare plagg – den finstickade polotröjan. Ett plagg som verkligen har en självklar plats i höstgarderoben.

Pal Zileri ytterplagg

Italienska Pal Zileri är ett märke som senaste åren varit relativt anonymt på den svenska marknaden. Med en stenhård konkurrens, inte minst de från egna landsmännen, så är det svårt att fylla något direkt tomrum. Märkets höstkollektion bjuder dock på en rad intressanta plagg.

Veckans Outfit nr 14

Att kombinera bältet

Bälten behandlades visserligen redan förra veckan, men då utan någon direkt diskussion kring hur denna accessoar kan kombineras med den övriga klädseln. Ett område där det finns många idéer och riktlinjer, men få raka svar.

Dandyism 2.0

Det är lätt att förlora lekfullheten genom att anamma ett uppklätt stilideal. Men kostymmode är långt ifrån strikt kontorsmode. Istället för att trassla in oss i klädkoder och korrekta tolkningar av dessa bejakar vi denna lördag dandymode.

Mackintoshen

Trenchcoaten framhålls ofta som ett måste i garderoben. Snyggt till vitt skilda stilar och praktiskt i olika väder. Det är onekligen svårt att hitta ett mer mångfacetterat och användbart plagg. Det skulle möjligtvis vara mackintoshen då.

Italienskt vårmode

Från stramt amerikanskt kontorslandskap till Amalfikusten. För att väga upp den strikta stilen i gårdagens artikel fortsätter idag jakten på de italienska vårkollektionerna.

Klassiskt höstmode från Italien

Att intresset för klassiskt herrmode är stort är utom all tvivel. Även om det finns en viss charm i att klä sig utifrån säsongens mode, brukar plagg som åldras långsamt bli favoriterna i garderoben. Tidigare har vi skrivit om det brittiska herrmodet i höst. Därför tänkte vi nu rikta fokus mot lite varmare breddgrader och plocka ut några godbitar ur höstkollektionerna hos de italienska modehusen.

Vad är: seersucker?

Seersucker är ett bomullstyg där trådarna är sammansatta på ett speciellt sätt för att ge tygets skrynkliga karaktär. Ursprungligen kommer tyget från Indien. Namnet härstammar från de persiska orden shir och shakar, som betyder mjölk och socker. Det var dock i USA där det först användes till kläder. Först ut att använda det var klassiska Brooks Brothers. Det är fortfarande i USA som seersucker är mest frekvent, även om det nu till våren dykt upp även hos flera europeiska designers.

Tyskland, mer än Hugo Boss

Många svenskar åker till tyskland enbart i syfte att bunkra upp med billig öl. För den som dock är mer förtjust i klassiska kläder kan Tyskland erbjuda en hel del intressant. Manolo har därför valt att lyfta fram några mer okända märken som ofta får stå i skuggan av giganten Hugo Boss:

Har du frågor kring stil och mode? Ställ din fråga så försöker Manolo att besvara den så snabbt som möjligt.

Till Fråga Manolo →

Permanent Style

Optimo hats, Chicago

Läs mer

Shoegazing

Nyhet – Ny kollektion från Skolyx

Läs mer

Hodinkee

Auction Report: Two Rolex Kew A...

Läs mer

Följ manolo.se direkt via våra RSS 2.0 feeds.
Alla artiklar Kläder Skor Accessoarer
Skönhet Guide Butikskollen