Manolo logotype

Our-Legacy
Det här varumärket har ännu ingen beskrivande text.

Senaste artiklarna om Our-Legacy

Sommarstickat - 6 tröjor när temperaturen sjunker

Många tänker på hösten när man säger ordet stickat men faktum är att beroende på tjocklek och inte minst komposition så passar stickade plagg för alla årets månader. Idag har vi valt att fokusera på lätta och luftiga versioner i merino, silke, linne eller bomull. Alla med en sval känsla och som med fördel kan dras på över axlarna när temperaturen sjunker under kvällen.

10 x Mockajackor

Mockajackan är enligt oss det perfekta substitutet till kavaj för den annalkande våren. Aningen mer sofistikerad än vanligt skinn och utmärkt över kashmirtröja, buttondownskjorta och chinos eller jeans. Beroende på personlig smak och övriga garderoben gör sig plagget utmärkt i allt från svart till sandfärgad mocka.

The perfect tee

En välsydd skjorta i all ära. Det finns tillfällen då en enkel gråmelerad eller klassisk vit t-shirt är det absolut stilfullaste valet. Manolo har valt ut några favoriter.

Höstens stickade mössor

Även om vintersäsongen ännu inte varit outhärdlig börjar det bli hög tid att välja skydd för kylan. Det allra mest mångsidiga valet för vintern är en lyxigare stickad mössa. Manolo har valt ut några favoriter.

5 x Button Down-skjortor

Även om helgen börjar lida mot sitt slut har Manolo i dagens artikel tagit en närmare titt på de lite ledigare skjortalternativen. Här fem favoriter från oxford och denim till flanell.

Jakten på den perfekta tenniströjan

Tennis- eller pikétröjan som den ofta kallas har en given plats i sommargarderoben. Sportig och bekväm samtidigt som kragen med sin halvknäppning upprätthåller en hyfsat sofistikerad känsla. Manolo har valt ut några favoriter från säsongen.

Oxfordskjortan

Garderoben är ofta naturligt indelad efter olika säsonger. Ett av få undantag är oxfordskjortan - som är lika aktuell under sommarens varmaste dagar som vinterkylan.

WELCOME

Två av herrmodets mest tongivande aktörer senaste åren, Malmöbutiken Très Bien Shop och Our Legacy har tillsammans skapat butikskonceptet WELCOME på Östermalm i Stockholm. Butiken, som slår upp portarna imorgon, rymmer delar av Très Bien Shops utbud samt handplockade plagg från Our Legacys kollektion, många specialutformade för butiken. Allt presenterat i en avskalat modern inredning med familjär känsla.

Shortsmode 2.0

Shortsen väcker varje sommar diskussion. Enligt många ett utpräglat fritidsplagg för semestern, medan andra bär det lika självklart till jobbet som restaurangbesöket. Och det går antagligen att diskutera shortsens vara eller icke vara till sin oändlighet. Men hur ser ett par snygga shorts ut?

Harringtonjackan 2.0

Efter önskemål om artiklar på ämnet vårjackor behandlar Manolo idag den kanske allra främsta klassikern, Harringtonjackan. En modell, kanske främst förknippad med skinheadkulturen, men som genom nya tolkningar vunnit mark bland vitt skilda stilriktningar.

Skepparkavajen

Jakten efter det perfekta ytterplagget har kommit till skepparkavajen. Ett plagg som stilfullt skyddar mot vind och regn. Tillräckligt långt för att täcka kavajen. Tillräckligt mycket attityd för att bära till slitna jeans och t-shirt. Manolo har valt ut några favoriter.

Grovstickat

Ribb- eller kabel- eller slätstickat. Färgstarkt eller höstmurrigt. Cardigan eller polotröja. Att välja en grovstickad tröja inför höstsäsongen är ett delikat problem. För att underlätta har Manolo valt ut några favoriter.

Preppy Wednesday

Bildinspiration: Preppystilen är en ständigt återkommande inspirationskälla. Vissa lär ha tröttnat, medan andra verkligen börjar finna tjusningen med stilen. Manolo ger sin tolkning.

Om skjortkragar

Turndown, cutaway, full spread, club collar och button down. Skjortkragar är rena djungeln, full otydliga definitioner. Manolo listar de fem vanligaste och de bäst används.

Packa Lätt

Bildreportage: Button down-kragar, linnetyger och en weekendbag. Manolo har slängt ner elva snygga skjortor i väskan för att ge sig ut på nya semesteräventyr. Florens är vårt enda hopp.

Att bära Shorts

Shorts är ett ämne flera läsare undrar över. Många tycks klart påverkade av det varma vädret och vill ytterligare uppdatera sin garderob inför sommaren. För vägledning och inspiration kommer här därför några tips den som vill lyckas med detta klart omdiskuterade plagg.

Linneskjortan

För många vårens och sommaren kanske självklaraste plagg. Andra avskyr plaggets sladdriga känsla. Linneskjortan har både hängivna anhängare och starkt ogillande. Manolo ger er tipsen för att lyckas med detta plagg.

Inspiration: Portföljer

Frånsett skorna är portföljen den acccessoar som kanske tydligast sätter klädselns standard. Från strikt businesstil till sofistikerad konstnärssjäl. Portföljen spänner över många stilar och användningstillfällen. Och som mannens kanske viktigaste accessoar lönar det sig att satsa på ett långsiktigt köp.

10 x Vårbrogues

Axplock 19.02.09

Butikerna fortsätter att fylla på med vårkollektionerna. Här ett axplock från nätets enorma utbud.

Modenyheter 18/12

Designinspiration - Med ett förflutet som Hedi Slimanes designassistent för Dior Homme och arbete på Burberry Prosum har Martyn Bal gjort sig känd för sitt moderna formspråk. En smal silhuett med tydligt ursprung i herrskrädderiet, vilket inte minst speglar det egna märket. (Via:The Fashionisto)

10 x bälten

Glöm enorma bältspännen med blaffiga logotyper. Bältet är en subtilt lyxig accessoar där själva materialet skall stå i fokus. Ofta är därför det enkla ofta också det snyggaste. Starta bildspelet nedan för 10 olika varianter.

God Jul önskar Our Legacy

Our Legacy vill med denna julklapp önska dig en riktigt god jul. Två vackert skräddade skjortor som du ensam kan bli stolt ägare av; ingen av dem har tillverkats i mer än ett (1) exemplar. Den första är en "Splendid Shirt, Red Candy Striped Italian Oxford", en button down skjorta med dolda knappar och raksydda manschetter. Den andra är en "1940's Button Down Winter Flannel Checks" , en button down skjorta i klassiskt snitt och varma vinterfärger. Alla skjortans knappar är synliga förutom den längst ned, som ligger gömd under den överlappande 1940-tals inspirerade kanten.

Designsamarbeten x 5

Samarbeten mellan olika varumärken utgör knappast någon större revolution inom dagens modelandskap. Även om resultaten ofta är väldigt varierande är det spännande att se hur två märken kan påverka varandra. Här fem exempel.

Har du frågor kring stil och mode? Ställ din fråga så försöker Manolo att besvara den så snabbt som möjligt.

Till Fråga Manolo →

Permanent Style

The best cloths of Spring/Summer 2019

Läs mer

Shoegazing

Inför London Super Trunk Show 2019

Läs mer

Hodinkee

HODINKEE Radio: Baselworld 2019...

Läs mer

Följ manolo.se direkt via våra RSS 2.0 feeds.
Alla artiklar Kläder Skor Accessoarer
Skönhet Guide Butikskollen