Manolo logotype

Orlebar Brown
Det här varumärket har ännu ingen beskrivande text.

Senaste artiklarna om Orlebar Brown

Sommarens 9 snyggaste pikétröjor

Få plagg har haft en så signifikant plats i modet de senaste två somrarna som pikétröjan. Från att ha associerats med urtvättade modeller i låg kvalitet och för stora storlekar ser man idag lyxiga alternativ i ull, bomull eller silke som fungerar lika bra under en kavaj som till ett par chinos. Vi har listat våra 9 favoriter för säsongen.

Sommarens 9 snyggaste badbyxor

Även om det är ett par veckor tills de flesta tar sin sommarsemester så tycker vi det är på tiden att se över behovet av nya badbyxor. Oavsett om man reser till Rivieran eller firar sommaren i Sverige finns det en stor behållning av ett par snygga badbyxor.

Fredagsinspiration - Casual Spring

Idag väljer vi ett lite ledigare uttryck för Fredagsinspirationen. I vårsolen gör sig få saker bättre än en bomberjacka i mocka och till det har vi valt att kombinera ett par ljusa jeans, vit piké och klassiska sneakers.

Fredagsinspiration - The Solaro Suit

En av de mest klassiska kostymerna för sommarhalvåret är den så kallade Solarokostymen. Vanligtvis i en ull eller bomullskvalitet med den karaktäristiska rödaktiga tonen som skall hjälpa till att reflektera solens strålar. Vi föredrar versioner i bomull allra bäst och gärna tillsammans med en buteljgrön slips och bruna skinnskor.

5 favoriter från Orlebar Brown

Orlebar Brown har på relativt kort tid kommit att bli ett självklart alternativ för stilintresserade män på stranden. De har i min mening tagit en liknande position inom badmode som Common Projects har inom sneakers. Rena linjer, hög kvalitet och lyx utan logotyper.

Fredagsinspiration - Beachwear

Vi är inne i juli månad vilket innebär semester och ledighet för många. Vad passar då bättre än en inspiration med fokus på strandmode. Tänk elegant piké i frotté, mönstrade badbyxor och lediga espadrillos.

10 x Pikétröjor

För sommaren står man ofta i det berömda valet mellan en ledig t-shirt och en mer uppklädd skjorta. Vi är sällan för kompromisser men när det kommer till Pikétröjor får man ofta en perfekt kombination av de bägge plaggen.

Fredagsinspiration - Strandmode

Oavsett om man sitter i Sverige eller är på solsemester i södra Europa så är det hög tid för lite strandinspiration. Lämna de randsydda skorna och kavajen hemma till förmån för sobra sandaler och eleganta pikétröjor. För en elegant strandstil rekommenderar vi enfärgade badshorts som sträcker sig till mitten av låret och fungerar lite bra i vattnet som till och från stranden.

10 x Pikétröjor

Pikétröjan får ofta oförtjänt mycket kritik och idag tänkte vi slå ett slag för modellen som borde vara en självklarhet i alla stilintresserade mäns vårgarderober. Glöm blaffiga logotyper, undermålig passform och piratkopior från Thailandsemestern. Vi listar 10 Pikétröjor som håller såväl kvalitets- som stilmässigt.

6 x Sommarens Sandaler

När semestern står för dörren är det hög tid att se över de avslappnade alternativen för fötterna. Randsytt och ritsnedlagt i all ära men för stranden är ett par eleganta sandaler svårslaget. Oavsett om man föredrar enklare flipflops eller mer dressade modeller i skinn är det ett givet alternativ under semestern på sydligare breddgrader.

Sommarens badbyxor

Med högsommarvärme i huvudstaden hela förra veckan och semestern i antågande är det hög tid att se över utbudet av badbyxor i garderoben. När det kommer till badmode finns det flera vägar att gå. Man kan satsa på en sobert enfärgad modell som sträcker sig till mitten av låret eller välja raka motsatsen och bära starka färger och extravaganta mönster.

5 x badbyxor

Så här i semestertider är det hög tid att se sig om i utbudet av årets badbyxor. Vi på Manolo förespråkar en längd som sträcker sig någonstans mellan mitten av låret och ner till knät och gärna i sobra och matta toner för att kunna bäras till en ledig linneskjorta till och från stranden utan att tappa stilen. Förslagsvis i ett enfärgat eller småmönstrat utförande och i en nyans som passar de egna färgerna väl.

Orlebar Brown x Thom Sweeney

Före jul presenterade vi en rad intressanta brittiska samarbeten här på Manolo. Sedan dess har ett nytt intressant samarbete kommit till. Det är vår favorit när det kommer till stiliga badkläder, Orlebar Brown, som tillsammans med den nytänkande Mayfairskräddaren och uppstickaren Thom Sweeney tagit fram en tredelad kostym. I funktionsmaterial!

Sommarens Badshorts, 2012

I gårdagens artikel behandlade vi vattentåliga klockor. Men båten och stranden kräver inte bara en snygg klocka. Minst lika viktigt är ett par välsittande badshorts.

The perfect tee

En välsydd skjorta i all ära. Det finns tillfällen då en enkel gråmelerad eller klassisk vit t-shirt är det absolut stilfullaste valet. Manolo har valt ut några favoriter.

Välklätt i shorts

Utbudet av snygga och välgjorda shorts blir bara allt större. Från att ha varit förpassat till butikshyllornas mörkaste vrår har shortsen blivit en självklar del även för en elegantare herrgarderob.

Pikétröjan refined

För många är pikétröjan ett plagg med en stor logotyp på bröstet. En kassako där varumärke står över kvalité. Men det finns också exempel på pikétröjor där faktiskt produkten står i fokus.

Orlebar Brown Beach Set

Brittiska badshortsspecialisten Orlebar har tillsammans med väskmärket WANT Les Essentials de la Vie tagit fram strandens eleganste accessoarkit. Med ett par badshorts med matchande handduk och tote bag har du allt du behöver för sommarens strandhäng.

Försmak sommarens badbyxor

Okej, det är trots varmare väder en bra bit kvar till badsäsong. Samtidigt för att hitta de snyggaste badbyxorna gäller det att vara ute i god tid innan allt tagit slut. Och för att ge lite inspiration har Manolo i dagens artikel valt ut några favoriter.

Badbyxorna 2010

Ämnet behandlades redan i början av sommaren, och med rådande högsommarvärme lockar stranden som aldrig förr. För den som är på jakt efter ett par nya badbyxor har Manolo valt ut några favoriter.

Fredagsinspiration - Amalfi

Seglarstilen är en given inspirationskälla för sommarsäsongen. Så även på Manolo som för veckans fredagsinspiration åker till italienska Rivieran.

Har du frågor kring stil och mode? Ställ din fråga så försöker Manolo att besvara den så snabbt som möjligt.

Till Fråga Manolo →

Permanent Style

The best cloths of Spring/Summer 2019

Läs mer

Shoegazing

Inför London Super Trunk Show 2019

Läs mer

Hodinkee

Watch Spotting: Akrivia Founder Rexhep...

Läs mer

Följ manolo.se direkt via våra RSS 2.0 feeds.
Alla artiklar Kläder Skor Accessoarer
Skönhet Guide Butikskollen