Manolo logotype

Oliver Spencer
Det här varumärket har ännu ingen beskrivande text.

Senaste artiklarna om Oliver Spencer

Höstens 10 snyggaste mockajackor

Manligt mode är mer än kavajer och kostymer. Ett av de alternativ vi gillar allra bäst som komplement till kavajen är mockajackan. Ett plagg som känns såväl avslappnat som sofistikerat. Vi har valt 10 favoriter för hösten.

Om Duffeln

Bland prisvärda och robusta ytterplagg för vintersäsongen är det få som kan mäta sig med duffeln. En slitstark trotjänare för en mer vardagsbetonad stil. Manolo har valt ut några favoriter.

Commando-sulan

Den som på allvar vill förbereda sina skor för eländigt höst- och vinterväder bör titta närmare på commando-sulan. Manolo har valt ut några favoriter.

Om skepparkavajen

Välklätt uniformell med sportig känsla. Även om skepparkavajen knappast upplever någon storhetsperiod i rådande modebild har den sin trogna skara anhängare. Ett klassiskt ytterplagg med en given plats i garderoben.

Paul & Friends

Paul & Friends, som sedan 1990 huserar på NK i Stockholm, blandar föredömligt internationellt välkända märken med svenska tillverkare. Konceptet andas en modern elegans med urban känsla där inte sällan detaljerna står i fokus. Det egna märket Paul & Friends, som numera innehåller allt från skor och accessoarer till ytterplagg, konfektion och stickat erbjuder ett priskänsligare alternativ till många av butikens externa märken.

Fredagsinspiration - Modern Explorer

Veckans fredagsinspiration bjuder på en modern tolkning av den klassiska upptäckarstilen. Kanske inget för den som på allvar vill ge sig ut i vildmarken, men väl för att spana på fåglar från baksätet av Range Rovern.

15 x webshoptips

Reahetsen börjar långsamt ge vika till förmån för vårens kläder, skor och accessoarer. Manolo har sonderat vårens utbud bland nätbutikerna och valt ut 15 favoriter.

Dunvästen

Från halvtöntigt skidreseattribut till en självklarhet bland stilmedvetna kostymbärare såväl som ett givet inslag i preppystilen. Dunvästen är trots alla odds tillbaka. Men glöm blaffiga logotyper, de moderna tolkningarna andas subtil och funktionell lyx.

Casual Essentials

Ingen kan klä upp sig i kostym varje dag. Manolo tipsar om ledigt stilfulla plagg för hösten.

Veckans Outfit nr 34

Veckan outfit hämtar inspiration från de brittiska öarna. Men i en lite moderna stil med märken som Oliver Spencer Nicole Farhi och Paul Smith.

Bildinspiration: På Landet

Manolo åker till landet. Linneskjortan och bomullskavajen är självklart nedpackade.

5 x cykelsport

Från förra söndagens bensinslukande inspirationskälla till ett betydligt miljövänligare alternativ som tycks ha nått en helt målgrupp. Cykelmode är populärare än någonsin. Manolo ger er de fem snyggaste accessoarerna och plaggen för cykelsadeln.

Att bära Shorts

Shorts är ett ämne flera läsare undrar över. Många tycks klart påverkade av det varma vädret och vill ytterligare uppdatera sin garderob inför sommaren. För vägledning och inspiration kommer här därför några tips den som vill lyckas med detta klart omdiskuterade plagg.

Nonchalans

Det pratas mycket om nonchalant elegans. Catwalkdesigners blandar skräddade kavajer med pyjamasbyxor och supertunna, ofodrade ytterplagg. Välklätt, men med en fullständigt obesvärad attityd. Ser vi en motreaktion mot det strikta preppymode som dominerat senaste säsongerna eller är det bara en naturlig utveckling av herrmodet?

Nätkoll 28.03.09

De svenska märkena öppnar en efter en butik i egen regi. Senast i raden är Rickard Lindqvist, som med foten i klassiskt skrädderi och med fokus på mönsterkonstruktioner skapar ett helt unikt formspråk. Intressanta detaljlösningar och fina materialval.

Veckans Outfit Nr 3

För många inleds den riktiga vintern först i januari. Därför är det först nu de riktigt varma kläderna åker på. Denna veckas outfit kombinerar funktion med hög stilgrad för såväl en runda på stan som en promenad på landet.

Well Dressed Casual

Reflektion: Senaste åren har det diskuterats febrilt om hur herrmodet rört sig mot det välklädda. Det har frossats i preppystil, Brideshead-influenser, brogues, dubbelknäppta kavajer och kabelstickade kashmirtröjor. Men i denna våg av Slow Fashion är det lätt att missa hur det välklädda modet tydligt avdramatiserats och blivit allt ledigare.

Veckans Outfit - Tydlighet

För denna veckas upplaga av veckans outfit höjer vi modegraden något. Sparsmakat och enkelt för såväl fest som vardag.

Veckans Outfit - Lågmäldhet

I en något orolig tid av stundande lågkonjunktur går även veckans outfit mot en något murrigare och dystrare klädsel. Rejäla plagg med matt känsla långt ifrån senaste veckornas något lyxigare utstyrslar.

Inspiration stickat

Förra veckan efterfrågades inspiration för stickade tröjor. Ett plagg helt rätt för årstiden. Denna lördag bjuder därför på 10 stickade tröjor.

Ofodrat elegant

Ofodrade kavajer är under sommarhalvåret mannens bästa vän. Ett enkelt sätt att upprätthålla stil och finess vid varmare väder utan att känna sig obekväm. Dessutom ett ställningstagande för den naturliga elegansen. En man i ofodrad kavaj har aldrig något att dölja.

Bakgrund: Oliver Spencer

Den då blott 22-åriga Oliver Spencer startade 1990 ett eget skrädderi. Från att främst ha sytt kläder till sig själv och sina kompisar, ville den självlärda skräddaren rikta fokus mot en betydligt större målgrupp. Efter att ha övertygad två investerare startade Spencer så Favourbrook, ett klassiskt skrädderi helt i linje med den brittiska skolan.