Manolo logotype

Oliver Peoples
Det här varumärket har ännu ingen beskrivande text.

Senaste artiklarna om Oliver Peoples

Fredagsinspiration - Klädkod Mörk Kostym

Vi spinner vidare på förra veckans inspiration och tar oss an den något mer formella klädkoden Mörk Kostym. Här rekommenderar vi en kostym i en mörkare ton av blått eller grått kombinerat med vit skjorta med dubbel manschett, dovt mönstrad slips och svarta oxfords. Kombinera gärna med ett diskret armbandsur och manschettknappar i vitmetall eller guld.

Fredagsinspiration - Brittisk Business

Idag blir vi lite mer formella och ger vår tolkning av businessviden från de brittiska öarna. Med en uppbyggd konstruktion, markerade axlar och midnattblå nyans bidrar den här dubbelknäppta kostymen med såväl pondus som avskalad elegans. Tillsammans med en krispig vit skjorta och sobert svarta skor lämpar sig klädseln utmärkt för klädkoden mörk kostym.

Fredagsinspiration - Färgglad Flanell

Höstens kanske härligaste material enligt oss är flanellen. Med sin matta lyster fungerar materialet perfekt som såväl uddabyxa, kavaj eller hel kostym under höst och vinterhalvåret. Vanligtvis förknippas flanell med en mellangrå nyans men idag tänkte vi slå ett slag för andra toner som vinrött och blått.

15 Favoriter - Sommarens snyggaste solglasögon

Även om det bara är maj är det hög tid att se över behovet av solglasögon inför sommaren. Just solglasögonen är en accessoar som verkligen kan sätta stilen för en hel klädsel och beroende på vad man har för ansiktsform, hudfärg och såklart personlig smak varierar valet av bågar och glas. Vi har valt 15 favoriter för en stilsäker sommar.

Fredagsinspiration - Menswear 101

Idag låter vi oss inspireras av herrmodets hörnstenar. Den mörkblå kavajen, de grå ullbyxorna och de bruna skinnskorna är tidlösa klassiker. Kombinerat med en ljusblårandiga skjorta, vinröd slips och kontrasterande näsduk får klädseln ett balanserat och sobert intryck. Accessoarer som portfölj och klocka låter vi gå i samma chokladbruna ton som skorna för att ytterligare binda ihop helheten.

3 x Nätbutiker – Ledigt mode

Förra veckan skrev vi om webshopen No Man Walks Alone här på Manolo. Detta som en del i en serie där vi tänkte dela med oss av några personliga favoriter inom olika områden. Dagens text fortsätter på temat webshopar och en trippel. Idag vill jag nämna mina tre personliga favoriter när det kommer till mera ledigt mode.

Fredagsinspiration - Back in Black

När vi tittade igenom våra fredagsinspirationer insåg vi att det var väldigt längesen vi senaste presenterade något med innehåll av svart. Om detta beror på att sommarens sol och värme rimmar bättre med ljusa och starka färger eller vår barnsliga förtjusning för toner av brunt skinn låter vi vara osagt. Idag blir det ändring och fokus ligger på svarta accessoarer och skor som kompletteras med kalla toner av grått , blått och vitt. Sobert, enkelt och elegant.

Fredagsinspiration - Back to Business

Förra veckan valde vi en ledig fredagsinspiration och nu tycker vi det är dags att svida upp igen. Vad är då bättre än en marinblå kostym, ljusblå skjorta och toner av rödbrunt skinn. Perfekt till kontoret, festen eller affärslunchen. Med ett par eleganta Austerity brogues på fötterna och en sobert mönstrad bröstnäsduk och slips skapar man ett liv till helheten utan att kompromissa med stilnivån.

Fredagsinspiration - Benvita byxor

Få saker i klädväg signalerar att det går mot varmare tider mer än ett par vita byxor. Kritvitt är dock både känsligt och ibland en för stor kontrast till de övriga plaggen. Därför rekommenderar vi att man satsar på ett par benvita eller crème-färgade byxor som med fördel kombineras med en ljus kavaj, ljusblå skjorta och ett par lediga loafers.

Vårens solglasögon

Den senaste veckan har vi svenskar verkligen fått en försmak av våren. Solen har tittat fram och vi har fått njuta av ett härligt väder. Ett tydligt vårtecken och bevis för den ljusare och varmare säsongen är alla de inspirationsbilder som senaste veckan nått bildflödet på Instagram. En strid ström av bara anklar i tassels- och stringloafers och som en hyllning till våren och ljusare tider blir dagens tema här på Manolo vårens solglasögon.

Fredagsinspiration - Dressade sneakers

Idag går inspirationen från de randsydda skinnskorna till ett lite ledigare alternativ för våren. Även om sneakers till kavaj för många är att svära i kyrkan hävdar vi bestämt att allt beror på utförandet. Till en ledigare linnekavaj, sandfärgade bomullsbyxor och en chambrayskjorta kommer ett par sobra och diskreta sneakers absolut till sin rätt. Skippa slipsen och satsa på en kraftigt mönstrad näsduk ledigt nertryckt i bröstfickan.

Vårens solglasögon 2012

Kraftiga plastbågar eller diskreta metallditon. Även om soltimmarna senaste veckorna varit väldigt lätträknade börjar det bli hög tid att välja solglasögon för säsongen. Manolo har valt ut sina favoriter för säsongen.

Försmak, vårens solglasögon 2011

Få accessoarer väcker sådana vårkänslor som solglasögonen. Men att hitta en modell man gillar som dessutom passar sin egen ansiktsform är långt ifrån enkelt. För att ge lite inspiration i letandet har Manolo därför valt ut tio favoriter.

Oliver Peoples Vintage

Amerikanska ikonglasögonmärket Oliver Peoples firar i år 25-års jubileum. Detta uppmärksammas bland annat genom den limiterade kollektionen, Oliver Peoples Vintage, som består av tre modeller från märkets allra första kollektion.

Back to the 80's

Det är ingen hemlighet att Manolo har en förkärlek för markerade plastbågar. Idag tänkte vi vända tvärt och spana in nättare metallbågar i sann 80-tals stil.

Pilotglasögonen

Stryktåliga och stilmässigt mångfacetterade eller sanslöst uttjatade. Pilotglasögonen är oavsett åsikt ett givet inslag under sommarmånaderna.

Fredagsinspiration: Summer Dandy

Fredagsinspirationen hämtar inspiration från vår tids stora Dandys med Lapo Elkann och Tom Ford i spetsen. Här ett något mer sommarbetonat utförande.

25 x solglasögon

Det kommer många förfrågningar om solglasögon. För att ge lite inspiration åt den som går i tankar om att köpa ett par har Manolo valt ut 25 modeller.

Fredagsinspiration - Gentlemancykeln

Diskussioner om cykelmode kretsar ofta kring extremt funktionsbetonade stilar för fixed gear-cyklar. Fredagsinspirationen behandlar därför denna vecka stil för den glade amatörcyklisten som ser cykeln som ett rent transportmedel.

Glasögonfrossa

Det var länge sedan ämnet glasögon behandlades här på Manolo. Därför bjuder dagens artikel på tio stilfulla bågar. Från excentriska arkitektbågar till diskreta businessglasögon.

Om Mad Men-mode

Det finns nog inte en enda modetidning eller modeblogg som inte droppat Mad Men-influenser. De knivskarpa kostymerna, markerade glasögonen och perfekt vikta bröstnäsdukarna har synts överallt. Det hela har gått så långt att reklambyråer infört den omåttligt populära TV-serien som dresscode. Men finns det egentligen något i stilen som är värt att snappa upp?

Bespectacled

Bejaka ditt synfel. Svarta bågar ramar in ansiktet och gör samtidigt glasögons form extra framträdande. Här sju favoriter.

Veckans Outfit nr 41

Veckans Outfit utgår till stor del från Brunello Cucinellis okammade välkläddhet. Exklusiva material i enkla färger och en genomtänkt silhuett utan några som helst krusiduller.

Har du frågor kring stil och mode? Ställ din fråga så försöker Manolo att besvara den så snabbt som möjligt.

Till Fråga Manolo →

Permanent Style

Our first Hong Kong Symposium – please...

Läs mer

Shoegazing

Nyhet – Gaziano & Girling lanserar ny...

Läs mer

Hodinkee

Found: A Longines Retail Display Case...

Läs mer

Följ manolo.se direkt via våra RSS 2.0 feeds.
Alla artiklar Kläder Skor Accessoarer
Skönhet Guide Butikskollen