Manolo logotype

nudie
Det här varumärket har ännu ingen beskrivande text.

Senaste artiklarna om nudie

Fredagsinspiration - Midsommar

Efter en hektisk vecka på Pitti Uomo tar vi nu några dagar ledigt och firar midsommar hemma i Sverige. Dagens inspiration går därför i ett ledigt och lättsamt tema med jeans, långärmad piké och mockajacka. Vi vill passa på att önska er alla en trevlig midsommar så är vi tillbaka i nästa vecka.

Garderobens hörnstenar - Jeansen

Idag fortsätter Garderobens Hörnstenar med en lite ledigare men ack så naturlig del i den manliga garderoben. Oavsett om man bär dem i trädgården eller till fest så är jeansen en naturlig del av dagens samhälle och vi hävdar att i rätt utförande går de utmärkt även till kavaj.

Fredagsinspiration - Ledig Lördag

I dag tar vi ett tydligt avstamp från det klassiskt skräddade och väljer en av de mest avslappnade tolkningarna på länge. Kavajen har bytts ut mot en kabelstickad tröja, flanellbyxorna mot ett par råjeans och på detta en täckväst. Istället för de låga kostymskorna tar vi fram de höga vinterkängorna med tålig gummisula för en stil som fungerar lika bra på skogspromenaden som för en brunch i stan.

Veckans Outfit nr 47

Välstrukna kläder i all ära. Plagg som slängts in ett extra varv i tvättmaskinen innan de används får ofta en svårslagen karaktär.

Stilkarta 25.08.09

Skjorta Slips J.Press Lock & Co. Hatters Tweed Cap Bröstnäsduk Polo Ralph Lauren

Modenytt 19.05.09

Goclassic.se är en ny svensk nätbutik med fokus på sommarkläder med kontinental känsla. Utbudet består i nuläget av fransktillverkade espadriller och strandväskor, dofter från Boellis Panama 1924 samt badbyxor som tillverkas hos mindre skrädderier längs italienska Amalfikusten. I slutet av maj förväntas utbudet även att uppdateras med panamahattar från Equador.

5 x nyckelfodral

Praktiskt för att hålla koll på sina nycklar men också skonsamt för kläderna. Nyckelfodralet fyller många funktioner. Och för den som behöver komma på en bra present att ge bort är detta ett strålande alternativ.

Veckans Outfit nr 8

Industribolaget skulle nog anse att veckans outfit är något för välkammad för att kategoriseras under begreppet Broken Preppy. Den ursprungliga tanken var dock att klädseln skulle bli något skrynkligare och mindre tillrättalagt. Kanske är det något bäraren får sköta?

Nudie diskuterar Jeanskvalité

Reportage: Någonting har hänt med svenskt jeanskultur. När hypen mattades av tog kvalitén vid. Idag diskuteras denimtygers vikt i ounce, selvage och fördelen med ringspunna garner kontra open-end. Joel Lindefors, språkrör Nudie Jeans, hjälper till att reda ut begreppen.

Svenska jeans x 5

Sett till hur lite vi skrivit om jeans på senaste kan det lätt framstå som vi gått i konspiration mot plagget för att istället hänge våra liv åt att att slita manchesterbyxor. Så är det alltså inte. Vi har helt enkelt varit dåliga på den punkten. Därför har vi denna måndag valt at lyfta fram fem svenska jeanstillverkare.

Har du frågor kring stil och mode? Ställ din fråga så försöker Manolo att besvara den så snabbt som möjligt.

Till Fråga Manolo →

Permanent Style

I hate Christmas jumpers

Läs mer

Shoegazing

Fördjupning – Hur skor veckas

Läs mer

Hodinkee

H10: Livestream: 10 Years Of HODINKEE –...

Läs mer

Följ manolo.se direkt via våra RSS 2.0 feeds.
Alla artiklar Kläder Skor Accessoarer
Skönhet Guide Butikskollen