Manolo logotype

nike
Det här varumärket har ännu ingen beskrivande text.

Senaste artiklarna om nike

Sommarens 10 snyggaste sneakers

Det kan ibland finnas en missuppfattning att om man älskar randsydda kvalitetsskor i skinn så skall man närmast ogilla sneakers. Detta tycker vi är så långt ifrån sanningen man kan komma. Varje sko i garderoben fyller sin funktion och sneakers är ett utmärkt exempel på detta. Däremot ligger vårt huvudsakliga fokus fortfarande på kvalitet, hantverk och konstruktion vilket påverkar våra val av sommarens 10 snyggaste sneakers.

Sommarens sneakers 2012

För en icke-insatt kan sneakersvärlden framstå som rena djungeln. I en uppsjö av limiterade upplagor och designsamarbeten är det verkligen en tuff uppgift att hitta rätt modell för sin egen stil. För ett reda ut ämnet något har Manolo valt ut sina favoriter för säsongen.

Vårens sneakers

Med undantag för de allra mest konservativa skobärarna så är ett par lättare sneakers en nödvändighet i vårskogarderoben. Användbara till jeans och chinos såväl som barfota i ett par shorts. Manolo har valt ut sina favoriter för säsongen.

5 x Runners

Löpning har blivit något av en folkrörelse. Något som inte minst avspeglar sig inom skomodet där löparinspirerade modeller blivit allt vanligare även till vardags. Manolo har valt ut fem favoriter.

Håll stilen i löpspåret

Klassiska sporter som rodd, tennis, cricket, golf, hästsport och cykling har i stilsammanhang en säregen status. Varje säsong förekommer de som stilinspiration för en rad designers och bland garderobens många plagg är de få som inte har sitt ursprung i någon av ovanstående sporter. En mer underskattad inspirationskälla för vår klädsel är löpning.

Nitty Gritty

Efter konkursen och pånyttfödelsen 2008 blåser det nya vindar på Nitty Gritty, som sedan starten 1991 varit en tongivande aktör bland Sveriges modebutiker. Här hittar du allt från superkonservativa skor från brittiska Church's till funktionsjackor från C.P. Company och catwalkdesign från exempelvis Raf Simons. Allt presenterat i ett inspirerande butikskoncept med ett handplockat utbud av såväl välkända modemärken som små charmiga tillverkare.

Veckans Outfit nr 5

10 x vårskor / Tennisskor

Ledig, stilfull och enkel form. Tennisskorna gör sig lika bra på som utanför planen. Manolo ger er tio snygga modeller.

Krönika: Den perfekta sneakern

För närmare tio år sedan var jag på resa genom USA tillsammans med min far. Mitt nyfunna sneakerintresse tog ordentlig fart med det fantastiska utbud som landet i väst erbjöd. Och i en märklig butik, något norr om Boston, hände något som aldrig hänt mig tidigare. Jag hittade den perfekta sneakern.

Jordan blir miljövänlig

Två av mina personliga Nike-favoriter slogs nyligen samman - Jordan och Considered-serien. Den senaste i linjen basketskor från Brand Jordan är numera gjord med miljövänliga tekniker, och är den första skon att helt uppfylla Nikes egna kriterier för att kallas Considered.

Nyårslöfte av mindre vikt

Ett av våra vanligaste nyårslöften är att ta tag i sin hälsa. Sluta röka, äta bättre eller rentav börja träna. Efter jul och nyårshelgerna är det full fart på de svenska gymen och om man bestämt sig för att skaffa gymkort är givetvis träningskläderna en viktig faktor. Jag har tidigare skrivit om 5 tips för träning på gym där några läsare tyckte att gymmet var en av de sista fristäderna från modets nycker, men för den som gärna ser bra ut även på gymmet har jag samlat lite länkar och satt samman två förslag till träningsoutfits.

Färgglada och vita sneakers till hösten

Vi ställde kontrasterna mot varandra, färgglatt neon mot sparsmakat vitt, när vi letade efter höstens hetaste sneakers. Samtidigt som vi bestämt hävdar att det mest intressanta på området ännu inte nått landets butiker och att det finns mer att vänta. Vilken sneakertyp är du? undrar vi.

Udda sneakers

Sneakers är ett intressant fenomen. För oss som inte är särskilt insatta kan det framstå som total galenskap att lägga 2000 kr på ett par färgglada och excentriska gympadojor, men för den verkliga sneakersfantasten är det ett helt normal beteende. Hur som helst har sneakers blivit ett självklart plagg i den moderna mannens garderob. Här kommer därför ett urval av fyra unika sneakers för att se om det passar någon av er läsare, sneakersfantaster eller inte. Nike Air Force 1 Supreme (1999 kr, Caliroots.com) - Sneakers i alligatorskinn. Behöver man säga mer?

Vinn Nike+!

Även om det är lite sent att förbereda sig inför Beach 2007, är det aldrig fel att komma i form. Själv hade jag enormt svårt att motivera mig till löpning förrän jag kom på att det åtminstone innebar inköp av nya skor. I researchen upptäckte jag systemet Nike+ som med hjälp av en sensor i skon mäter avstånd, kaloriförbränning och en massa annat. Och allt detta till musik som du själv matar in i din iPod Nano. Är du som jag mer intresserad av prylar och musik kan det här vara triggern som du behöver för bryta lite dåliga vanor.

Snygga Träningskläder

Snygga träningskläder är inget som direkt växer på träd. Antingen får man satsa på det estetiska, men får då inte funktionerna, eller så satsar man på funktionerna och ser då ut som en kille vars favoritaccessoar är en pulsklocka. Med andra ord - de flesta träningskläder som är funktionella är oftast ganska fula. Manolo har satt ihop en liten outfit med hyfsat prisvärda och hyfsat snygga träningskläder, och vi hade nog en joggingtur i Central Park i bakhuvudet, snarare än en runda på ett gym i Södertälje.

Västkustens pärlor

Det är kanske inte alla som känner till att textil-Sveriges centrum ligger på västkusten. Såväl preppymärket Morris som lågmälda Pour har sin hemvist i trakterna kring Borås - i gott sällskap av andra. I den västgötska myllan finns därför också bra grogrund för outlet-butiker, som kan ta hand om andrasortering och provkollektioner och sälja ut dessa till hugade konsumenter. LAGER 157 Att ta sig till Lager 157 är, utan att överdriva, ett projekt som kräver planering. Butiken ligger mitt ute i ingenstans, i en liten ort som heter Gällstad. Ge dig inte iväg dit utan att först ha skrivit ut vägbeskrivningen från deras hemsida.

Sagan om Air Force One

Året var 1982. Designern Bruce Kilgore startade en resa som kom att förändra skomodet för all framtid. Han bestämde sig för försöka att förena basketkulturen med modevärlden - skapa en sko som både var funktionell och hade en precis stilkänsla. Skon Nike Air Force One blev bryggan mellan de två och den sko som fungerade både på och utanför planen. I år fyller den 25 år.

Luftigt från Nike

Stockholmsbutiker: High Fashion

Det händer saker i Stockholmsshoppingen! Och kanske allra mest spännande att följa är de butiker som går först i utvecklingen, de som vågar satsa på varumärken och kollektioner som ingen annan tar in. De som tar en ekonomisk risk för att förse oss konsumenter med det nyaste nya. I några reportage framöver ska vi titta på olika delar av butikslivet i Stockholm. Först ut: High Fashion-butikerna.

Ronaldinho signerar 10R

Ronaldo de Assis Moreira, mer känd som Ronaldinho, är den senaste i raden av idrottsstjärnor att få en signaturlinje hos Nike. Och han är i fint sällskap - de tidigare namnen är Michael Jordan, Tiger Woods och LeBron James. Namnet blir 10R, efter hans nummer och initial. Kollektionen innehåller en helt ny fotbollssko, Tiempo Ronaldinho och kläder för både träning och fritid.

Nike goes maffia

Idag släpper streetwearbutiken Cali på Brunnsgatan 9 i Stockholm The Italian Collection av Nikes skateboardlinje Nike SB. Det är premiumkollektionen den här hösten, för en underlabel som annars gör ungefär ett släpp i månaden, mestadels av skor. Efter att i våras ha fokuserat på ett preppyinspirerat golftema blir hösten alltså italiensk, där inspiration hämtats från det italienska köket och den fruktade maffian.

10 t-shirts en torsdag

Rubriken säger det mesta egentligen - här kommer ett urval av tio stycken t-shirts ur den svenska shoppingfloran som ni kan inspireras av. Klicka på bilderna för att göra dem större! 10Deep New Wave Riot Tee. Caliroots, 399 kronor

Polka dot pack

Prickigt håller i och flyttar sig till fotnivå. Efter att ha släppt en snygg Air Max 90 tillsammans med skobutiken Foot Patrol kommer nu en ny prickig variant från Nike som släpps under namnet Polka Dot Pack.

Har du frågor kring stil och mode? Ställ din fråga så försöker Manolo att besvara den så snabbt som möjligt.

Till Fråga Manolo →

Permanent Style

Hermes silk printing, Lyon: Factory...

Läs mer

Shoegazing

Inför London Super Trunk Show 2019

Läs mer

Hodinkee

First Photos: The Bulgari Octo...

Läs mer

Följ manolo.se direkt via våra RSS 2.0 feeds.
Alla artiklar Kläder Skor Accessoarer
Skönhet Guide Butikskollen