Manolo logotype

n.d.c
Det här varumärket har ännu ingen beskrivande text.

Senaste artiklarna om n.d.c

15 x webshoptips

Reahetsen börjar långsamt ge vika till förmån för vårens kläder, skor och accessoarer. Manolo har sonderat vårens utbud bland nätbutikerna och valt ut 15 favoriter.

Veckans Outfit nr 47

Välstrukna kläder i all ära. Plagg som slängts in ett extra varv i tvättmaskinen innan de används får ofta en svårslagen karaktär.

5 x Dokumentportfölj

Dokumentportföljen är en klart underskattad accessoar som både kan ersätta och komplettera en större portfölj. Inte minst är det ett bra alternativ för den som inte dagligen bär portfölj, men som för vissa tillfällen behöver ett stilfullt alternativ att förvara sina papper i.

Inspiration Vardagsväskor

En läsare efterfrågade inspiration för vardagsväskor. Det är ett område som ofta innebär dyra och långsiktiga köp, vilket ställer krav på att fundera lite extra. Här nio olika alternativ.

Shoe Evolution

En bra skogarderob kräver variation för att passa vitt skilda tillfällen. Från lediga sneakers till lackskor för smokingen. Här åtta par för att täcka hela registret.

Veckans Outfit nr 1

Veckans Outfit är tillbaka. Något tillstylad, men med samma enkelhet. Denna vecka, en diskret elegant klädsel med smal silhuett där materialen står i fokus. Lika passande till fest som vardags.

Höstkoll Göteborg 2007

Hösten har på allvar kommit till Göteborg. Med det följer naturligtvis en obligatorisk butikskoll. Och vid sidan av att vara den del av landet där det i särklass ägnas mest energi åt att artikulera bokstaven Ö börjar klädutbudet i Göteborg bli något att räkna med.

5 plånböcker att förvara lönen i

Det är löning! Således mer fokus på plånboken än vanligt, även om det kanske främst är innehållet i den som är intressant en dag som denna. Jag plockade ut fem plånböcker ur den svenska shoppingen ifall ni känner behovet att uppdatera det yttre skalet också.

Seglarstil

Seglarmode börjar bli high fashion. Louis Vuitton har sin egen LV-Cup och Prada-vd:n Patrizio Bertelli pumpade in 50 miljoner dollar i Pradas Americas Cup-båt. Därför är det givetvis helt på sin plats att de båda giganterna har plockat fram kollektioner för ändamålet. Men när det handlar om dessa kollektioner är det framförallt fokus på yrkesseglare. Nylonjackor, vattentäta skor, och kompasser. När jag tänker på seglarkläder tänker jag framförallt på den lediga seglaren med en jolle en varm sommardag. Manolo har satt ihop en liten outfit.

5 accessoarer under 500 kr

Efter att ha köpt gårdagens klocktips för 14 miljoner kronor förstår vi att det kan vara lite ebb i shoppingkassan. Som kompensation har vi gett oss ut i den svenska nätshoppingfloran för att hitta fem schyssta accessoarer som alla kostar under 500 kronor. Förhoppningsvis hittar ni någonting snyggt som är lite mer prisvärt och åtkomligt. Skillnaden mellan en välklädd man i kostym och en tråkigt klädd dito är ofta bröstnäsduken. Perfekt att matcha med, och funkar bra att bryta av en annars tämligen symmetrisk look. En av de billigaste investeringarna man kan göra för att lyfta outfiten ett snäpp. Bröstnäsduk i zebramönster från Ulterior Motive, ett fynd för 169 kronor.

Fem par skor för våren

Skor är ett ämne vi kanske inte belyst tillräckligt mycket i vår här på Manolo. Det är ett intressant ämne, och enligt många det "plagg", tillsammans med klockan, som är värt att lägga lite mer pengar på. Vi tog en vända på stan och skrapade ihop fem olika modeller. Tretorn från 60-talet, 300 kronor Broadway and Sons Inne på secondhand-butiken Broadway and Sons kan man hitta mycket som inte går att hitta någon annan stans. Mycket lädervaror som skinnjackor och cowboy-boots, skjortor, rockar, you name it. Ägaren till butiken råkade komma över ett helt lager med gamla, oanvända, Tretorndojjor från 1966.

Vårkoll Göteborg (del 1)

Som vanligt vid ett säsongsskifte drar vi ut i butikerna för att kolla igenom de nyinkomna varorna. Den här gången har vi finkammat Göteborgs butiker och stött på en hel del intressanta nyheter. Det har dels tillkommit nya butiker, och dels har många butiker uppdaterat sitt sortiment med nya spännande varumärken. Bilden ovan: rock, 7300 kronor. Skjorta, 1900 kronor. Tröja, 2500 kronor. Jeans, 3000 kronor. Allt från Prada Linea Rossa, Victoria Arena.

The world according to skomakaren

Första gången som jag i mitt vuxna liv tog mig till skomakaren var efter att ett par boots slitits så hårt att jag skapat mig några luftventiler. Bra för lukt, mindre bra för väta. Djävligt uppretad stod jag och skällde på världen i största allmänhet och det förlorade begreppet kvalitet i synnerhet. Att behöva laga skor efter några månaders användning var inget som man kunde tillåta. Skomakaren tittade förvånat på mig, laga? Du lagar inte dina skor, det här är bara underhåll. De följande tio minuterna fick jag mig en snabb lektion i skor och den ädla konsten skovård. Nu, tre år senare tänkte jag föra vidare den kunskapen till er läsare. Därför har jag åter begett mig till Davidsons skomakeri på Skolgatan 33 i Uppsala. Över en ångande kopp kaffe och med skomakeriets omistliga doft som sällskap blev det två timmars skostoppning för mina okunniga öron.

Har du frågor kring stil och mode? Ställ din fråga så försöker Manolo att besvara den så snabbt som möjligt.

Till Fråga Manolo →

Permanent Style

Our first Hong Kong Symposium – please...

Läs mer

Shoegazing

Nyhet – Gaziano & Girling lanserar ny...

Läs mer

Hodinkee

Found: A Longines Retail Display Case...

Läs mer

Följ manolo.se direkt via våra RSS 2.0 feeds.
Alla artiklar Kläder Skor Accessoarer
Skönhet Guide Butikskollen