Manolo logotype

Mulberry
Det här varumärket har ännu ingen beskrivande text.

Senaste artiklarna om Mulberry

Garderobens hörnstenar - Weekendbagen

För en kortare storstadsweekend eller helg på landet är det få om ens något resealternativ som slår den klassiska weekendbagen. Med en storlek som utan problem går som handbagage på flyget och samtidigt rymmer 2-3 ombyten slår den plastiga kabinväskor med hästlängder.

10 x Portföljer

Det mest klassiska alternativet av väska för den välskräddade mannen är tveklöst Portföljen. I svart kalvskinn, brun alligator eller kanske slitstark kanvas; Portföljer kan se ut på många sätt. Vi har tittat närmare på marknaden och valt ut 10 favoriter i olika prisklasser.

7 x datorväskor

För några veckor sen skrev vi om ett ledigt väskalternativ för den moderna mannen i form av Tote bagen. Väskmodellen togs emot med blandad förtjusning och idag tittar vi på ett alternativ som kanske faller er läsare bättre i smaken. Det är den så kallade Datorväskan; en modell som påminner om portföljen men saknar lock och spännen och ofta är specifikt tillverkad för att frakta den alltmer obligatoriska laptopen.

Tillbaka på skatten? Förvara slantarna brittiskt

Denna vecka har både deklarationen och det orangea kuvertet legat hemma på hallmattan efter jobbet och temat får idag därför bli pengar. Vissa har mycket andra har mindre. Det är ofint att prata om dem. Oavsett mängd tycker vi att man skall förvara sina surt förvärvade slantar på ett snyggt och respektfyllt sätt. Idag kanske inte kontanter används i samma utsträckning som förr och antalet fack i våra plånböcker för plastkort har istället ökat.

5 x weekend bags

Oavsett om det rör sig om en weekend i Rom eller ett besök i skärgården så är en weekend bag ett av de bästa och mest stilfulla alternativen att packa för en kortare resa. Från exklusiva modeller i de finaste skinn till prisvärda alternativ i kanvas. Modellen kommer i mängder av utföranden.

9 x korthållare

Onödigt stora plånböcker gör varken gott för din ekonomi eller kavajs innerfickor. Banta ner innehållet och satsa på stilfull korthållare. Här nio favoriter.

Avskalat svart

Vi brukar förespråka bruna lädervaror för att lädrets patina skall bli så tydligt som möjligt. Men när det kommer till accessoarer i superavskalat utförande är svart ett svårt att motstå. Här åtta favoriter.

Veckans Outfit nr38

Veckans outfit anammar ett ledigare stilideal. En vardaglig klädsel för vägen till och från gymmet eller matbutiken.

Stilkarta 25.08.09

Skjorta Slips J.Press Lock & Co. Hatters Tweed Cap Bröstnäsduk Polo Ralph Lauren

Veckans Outfit nr 28

Monokromt är känslan för veckans outfit. Starkt grafisk känsla, men i en relativt naturlig och följsam silhuett.

10 x reseaccessoarer

Capri, Cannes eller Cornwall. Oavsett resmål har Manolo valt ut de tio snyggaste accessoarerna för semesterresan.

Stilkarta 02.06.09

Manolo hyllar sober och modern lyx.

The Tote Bag

Att hitta en funktionell väska och samtidigt snygg väska är sällan en lätt uppgift. Antingen är väskan för klumpig för att bära med sig till jobbet eller alldeles för liten för att rymma ens viktiga dokument. För lediga tillfällen då portfölj är för strikt och weekendbagen alldeles för stor är tote bagen ett strålande alternativ. Rymlig, flexibel och inte minst stilfull.

Inspiration: Portföljer

Frånsett skorna är portföljen den acccessoar som kanske tydligast sätter klädselns standard. Från strikt businesstil till sofistikerad konstnärssjäl. Portföljen spänner över många stilar och användningstillfällen. Och som mannens kanske viktigaste accessoar lönar det sig att satsa på ett långsiktigt köp.

5 x bälten

För att avsluta artikelserien kring läderaccessoarer kommer denna veckan fem bälten. En, som en läsare påpekade förra veckan, tacksam accessoar för att toppa klädseln. Välj gärna ett i tongivande färg.

5 x Dokumentportfölj

Dokumentportföljen är en klart underskattad accessoar som både kan ersätta och komplettera en större portfölj. Inte minst är det ett bra alternativ för den som inte dagligen bär portfölj, men som för vissa tillfällen behöver ett stilfullt alternativ att förvara sina papper i.

Veckans Outfit nr 8

Industribolaget skulle nog anse att veckans outfit är något för välkammad för att kategoriseras under begreppet Broken Preppy. Den ursprungliga tanken var dock att klädseln skulle bli något skrynkligare och mindre tillrättalagt. Kanske är det något bäraren får sköta?

Inspiration Vardagsväskor

En läsare efterfrågade inspiration för vardagsväskor. Det är ett område som ofta innebär dyra och långsiktiga köp, vilket ställer krav på att fundera lite extra. Här nio olika alternativ.

15 x reafynd

Januarirean sänker priserna ytterligare. Även om det börjar bli rätt utplockat finns fortfarande hopp om fynd. Här 15 tips.

Veckans Outfit / Casual Elegant

Ytterrock Dlahaye (2985 kr, Forzieri) - Ytterrock med dragkedja för sidfickorna och innefoder. För den som efterfrågar en något sportigare modell, men ändå vill kunna bära rocken till kostym.

Veckans Outfit / Tveklöshet

En modern kontorsstil för som skall utstråla seriositet, utan att kännas tillknäppt och stel. Färgerna är liksom materialen tydligt höstbetonade. Men också en klädsel där varje enskilt plagg bör ses som en investering för tidlös elegans.

Inspiration skinnjacka

Exklusiv och svårburen. Att lyckas med skinnjackan kräver lika mycket attityd som ett välfyllt bankkonto. Skinnjackan balanserar ständigt på gränsen mellan att vara ett rebelliskt plagg med ikonstatus som modehusens sätt att vältra sig i lyx.

Fråga Manolo: Prylförvaring

Hej, under större delen av året finns det som bekant anledning att i Sverige bära jacka. I denna kan man då förvara sina nödvändigheter såsom plånbok, nycklar, mp3-spelare och mobiltelefon. Men var gör jag av dessa saker under sommarmånaderna då jag inte har någon jacka att lägga de i. Det är både obekvämt och fult att fylla byxfickorna med alla dessa prylar. Mvh Andreas

Veckans outfit – Sommarbeige

Det vore allt för uppenbart att en dag som denna hämta inspiration från det svenska modet. Istället kommer inspirationen från det italienska och brittiska herrmodet. En svensk tolkning av världens två främsta modenationer. Perfekt för den som till dofterna av nymald espresso och brittiskt läder rattar sin 60-tals jagga längs den italienska landsbygden.

Möte med Dunhills nya kreativa chef

Kim Jones fortsätter sitt segertåg. Efter framgången med det egna märket och flera lyckade samarbeten väntar nu nästa stora utmaning som kreativ chef för anrika Dunhill. Manolo möter mångsysslaren Jones för att höra mer om planerna att göra Dunhill till Storbritanniens svar på franska Hermès.

Har du frågor kring stil och mode? Ställ din fråga så försöker Manolo att besvara den så snabbt som möjligt.

Till Fråga Manolo →

Permanent Style

Our Spring/Summer Top 10, 2019

Läs mer

Shoegazing

Bildspecial – Moscow Trunk Show

Läs mer

Hodinkee

A Week On The Wrist: The Rolex Explorer...

Läs mer

Följ manolo.se direkt via våra RSS 2.0 feeds.
Alla artiklar Kläder Skor Accessoarer
Skönhet Guide Butikskollen