Manolo logotype

Montedoro
Det här varumärket har ännu ingen beskrivande text.

Senaste artiklarna om Montedoro

Vårens kavajer 2014

Vårens kavajer kan lätt låta som trend men idag tänkte vi snarare fokusera på kavajer för våren där material och nyans passar extra bra tillsammans med en ljusare vårpalett. Då klassiskt herrmode har en fördel i att vara ganska tidlöst kan en kavaj vara en investering över ganska många år och istället för att stirra sig blind på säsongens färger utan snarare hitta lättburna alternativ och material som fungerar till resten av garderobens vårplagg.

Stilåret 2012

Innan vi blickar framåt mot vad 2013 års herrmode har att erbjuda tänkte vi summera det gångna stilåret. Manolo har valt ut märkena, trenderna och plaggen som definierat 2012.

Montedoro Shooting Jacket

Att få tweed att kännas modernt och bärbart utanför den brittiska landsbygden är en konst. Men i rätt sammanhang och i rätt snitt är detta grova ulltyg underbart. Ett av säsongens allra mest lysande exempel är Montedoros Shooting Jacket som verkligen balanserar brittiskt grovhugget med italiensk finess.

Slowear SS12

Italienskt mode beskrivs ofta som flärdfullt och överdådigt. Den designfilosofi Slowear-gruppen representerar ligger dock betydligt närmare stora skandinaviska formgivare som Hans J Wegner och Finn Juhl än Dolce & Gabbanna. Med genomgående hög kvalité, perfekt passform och okonstlad design står Slowear idag för herrmodets just nu allra mest spännande koncept.

Håll värmen med täckvästen

Att skapa en mångsidig garderob innebär inte nödvändigtvis att köpa så många olika plagg som möjligt. Tvärtom handlar det om att investera i plagg som går att använda på många olika sätt oavsett årstid. Ett tydligt exempel på detta är täckvästen.

Tre sätt att bära manchester

Manchester är ett material med lika många trogna anhängare som orubbliga skeptiker. För många är manchester den perfekta avvägningen mellan fritid- och vardagsklädsel, medan det för andra förblir ett material för mossiga universitetslektorer. I dagens artikel tipsar Manolo om hur du bär denna spårrandiga bomullsväv på bästa sätt.

Fredagsinspiration - Modern Office

Efter att förra veckan hämtat inspiration från de brittiska öarna är det idag dags att återställa ordningen med en mer sydeuropeisk stil. Avskalat från allt vad paisleymönster och Harris Tweed heter utgår veckans fredagsinspiration från en modern elegans där lyxiga material möter renodlad funktion.

Montedoro Giacco Blazer

Under Slowear-paraplyet är det tveklöst byxtillverkaren Incotex som är det allra mest välbekanta namnet. Mindre uppmärksammat är jacktillverkare Montedoro, som sedan 1958 tillverkat sportigt eleganta ytterplagg.

Slowear höst 2010

Slowear fungerar som en paraplyorganisation för modeföretag med fokus på kvalité och ett hållbart stilideal. Under sitt tak återfinns i nuläget Incotex, Zanone, Glanshirt och Montedoro. Alla fyra utpräglade produktspecialister som verkligen behärskar sitt område. Nedan följer ett mindre urval av märkenas höstkollektion.

Har du frågor kring stil och mode? Ställ din fråga så försöker Manolo att besvara den så snabbt som möjligt.

Till Fråga Manolo →

Permanent Style

Our first Hong Kong Symposium – please...

Läs mer

Shoegazing

Nyhet – Gaziano & Girling lanserar ny...

Läs mer

Hodinkee

Found: A Longines Retail Display Case...

Läs mer

Följ manolo.se direkt via våra RSS 2.0 feeds.
Alla artiklar Kläder Skor Accessoarer
Skönhet Guide Butikskollen