Manolo logotype

Montecore
Det här varumärket har ännu ingen beskrivande text.

Senaste artiklarna om Montecore

The Field Jacket

Det blir ofta mycket skräddat och dressat här på Manolo men vi tycker att det är fantastiskt att lyfta fram influenser ur olika hörn av manligt mode. Ett exempel är vårens kanske intressantaste ytterplagg nämligen en Field Jacket. Gärna i ett funktionellt lättviktstyg med vattenavstötande egenskaper som underlättar vid en svensk vår.

Säsongens lediga ytterplagg

Vi har behandlat den klassiska paletån och ytterrocken men för de som känner att dagarna i kavaj och kostym är lätträknade har vi även alternativ för en välklädd vardag i ledigare tolkning. Beroende på temperatur och klimat finns det mängder med trevliga alternativ som håller stilen under vinterhalvåret.

Montecore SS13

Hybridkavajer och ljusa färger står i fokus i Montecores vår- och sommarkollektion. Manolo har valt ut några favoriter från den italienska ytterplaggsspecialistens senaste kollektion.

Inspiration: kamelfärgad ytterrock

Manolo hyllar ofta subtil och diskret elegans. Den kamelfärgade ytterrocken är raka motsatsen. Måttlöst lyxig och samtidigt oklanderligt välklädd lyser den varma färgen upp i höstmörket.

Den stickade jackan

Herrmodet rör sig långsamt framåt. Den kategori av plagg där innovationen flödar är ytterplagg. Det senaste fenomenet hos de stora ytterplaggstillverkarna är jackor i stickat.

Hybridkavajen

På tal om praktiska och snygga höstytterplagg. Ett plagg som verkligen vunnit mark senaste åren är den fodrade hybridkavajen. Med elegansen i en kavaj och funktionen i en teknisk jacka är det lätt att förstå varför.

Vårjackan - Car Coat

Diskret, enkel och alltid elegant. Car Coaten är ett av garderobens kanske mest mångfacetterade och användbara ytterplagg. För att ge lite inspiration i letandet efter det perfekt ytterplagget för våren har Manolo tagit en närmare titt på denna klassiska modell.

Smakprov från Pitti Uomo 81

Pitti bjöd i sedvanlig ordning på en uppsjö av bra herrmode. Att fånga allt på bild vore praktiskt omöjligt, men bara för att ge ett litet smakprov på vad herrmodetillverkarna kommer erbjuda nästa höst har vi gjort ett litet urval.

Herrmodet 2011 – Det bästa från året

Efter att firat in 2012 har vi nu ett helt nytt stilår att se fram emot. Min innan dess tänkte vi göra en mindre tillbakablick och välja ut höjdpunkterna från 2011. Från sportiga funktionsjackor till superlyxiga ytterplagg i babykashmir.

Dunjackan

I klar kontrast till förra veckans artikel om eleganta paletåer och ullrockar tänkte vi i dagens artikel behandla ett betydligt sportigare ytterplagg – dunjackan. Ett plagg som verkligen genomgått en förändring senaste säsongerna, från funktionsjacka i skidbacken till att idag vara ett stilmedvetet jackval.

Guide till vinterns ytterrock

Det pratas mycket om funktionsplagg och ytterplagg i tekniska syntetmaterial. Även om dessa i många fall fyller ett tomrum behåller den klassiska ullrocken sin ställning som det stilfullaste och allra mest sofistikerade skyddet mot vinterkylan.

Webshoptipset - Massa Boutique

Utbudet av webshopar med fokus på modernt kvalitetsmode har länge lämnat mycket att önska. Det är egentligen först det senaste året som det börjat dyka upp intressanta alternativ. Senast i raden är italienska webshopen Massa Boutique som för säsongen genomgått en rejäl lyft.

Fredagsinspiration - Den perfekta ytterrocken

En välskuren ytterrock i klassisk färg är om möjligt det perfekta plagget för vintersäsongen. Tidlöst och elegant i alla lägen. Veckans fredagsinspiration utgår från en modernare tolkning av plagget.

Dunjackor i flanell

Vi uppmärksammade dunjackor sydda i eleganta ulltyger redan förra året. I år tycks fenomenet starkare än någonsin och syns i allt från lätta täckvästar till vinterdugliga rockar. Många uppskattar idén med lättare ytterplagg medan detta för många är och förblir en totalt obegriplig kombination.

Guide till höstens ytterplagg

Ytterplagg är ett område där det händer mycket. Kombinationen av klassiska modeller och moderna material skapar lättare och mer funktionella plagg som håller stilen i alla väder. Manolo har valt ut åtta favoriter för hösten.