Manolo logotype

Moncler
Det här varumärket har ännu ingen beskrivande text.

Senaste artiklarna om Moncler

10 x Ytterrockar

Polo eller Covert coat, Paletå eller Peacoat, enkel eller dubbelknäppt? Vad som definierar den perfekta ytterrocken är minst sagt personligt. I dagens artikel vill vi lista 10 alternativ av ytterrockar som passar utmärkt för såväl den svenska vintern som en bit in på våren. Då en rock av vettig kvalitet sällan är billig är det ett plagg man bör se som en långsiktig investering.

Säsongens lediga ytterplagg

Vi har behandlat den klassiska paletån och ytterrocken men för de som känner att dagarna i kavaj och kostym är lätträknade har vi även alternativ för en välklädd vardag i ledigare tolkning. Beroende på temperatur och klimat finns det mängder med trevliga alternativ som håller stilen under vinterhalvåret.

Vårens Field Jackets

Field, safari, eller army jacket. Kärt barn har många namn. Inte minst när det kommer till denna sportiga jacktyp som senaste säsongerna varit nummer ett bland ledigare ytterplagg.

Den stickade jackan

Herrmodet rör sig långsamt framåt. Den kategori av plagg där innovationen flödar är ytterplagg. Det senaste fenomenet hos de stora ytterplaggstillverkarna är jackor i stickat.

Moncler Hector

Moncler presenterar ständigt nya intressanta ytterplagg som kombinerar sportig elegans med funktion. Höstens kanske snyggaste modell från dunspecialisten är arméinspirerade Hector.

Hybridkavajen

På tal om praktiska och snygga höstytterplagg. Ett plagg som verkligen vunnit mark senaste åren är den fodrade hybridkavajen. Med elegansen i en kavaj och funktionen i en teknisk jacka är det lätt att förstå varför.

Moncler Field Jackets S/S 12

Många förknippar Moncler med bylsiga dun- och vinterjackor. Senaste åren har dock den italienska ytterplaggsspecialisten breddat sitt sortiment ordentligt - inte minst när det kommer till vårjackor.

Dunjackan

I klar kontrast till förra veckans artikel om eleganta paletåer och ullrockar tänkte vi i dagens artikel behandla ett betydligt sportigare ytterplagg – dunjackan. Ett plagg som verkligen genomgått en förändring senaste säsongerna, från funktionsjacka i skidbacken till att idag vara ett stilmedvetet jackval.

Guide till vinterns ytterrock

Det pratas mycket om funktionsplagg och ytterplagg i tekniska syntetmaterial. Även om dessa i många fall fyller ett tomrum behåller den klassiska ullrocken sin ställning som det stilfullaste och allra mest sofistikerade skyddet mot vinterkylan.

Ströms

Efter ett visst uppehåll är det nu dags att åter köra igång butikskollen där Manolo listar Sveriges bästa herrekiperare och modebutiker. Idag med en sann butiksklassiker som klätt stilmedvetna stockholmare i över 100 år, Ströms. Den nuvarande lokalen i centrumhuset vid korsningen Kungsgatan och Sveagatan invigdes redan 1939 och samlar idag kläder från såväl anrika kostymtillverkare som populära svenska modedesigners.

Dunjackor i flanell

Vi uppmärksammade dunjackor sydda i eleganta ulltyger redan förra året. I år tycks fenomenet starkare än någonsin och syns i allt från lätta täckvästar till vinterdugliga rockar. Många uppskattar idén med lättare ytterplagg medan detta för många är och förblir en totalt obegriplig kombination.

Guide till höstens ytterplagg

Ytterplagg är ett område där det händer mycket. Kombinationen av klassiska modeller och moderna material skapar lättare och mer funktionella plagg som håller stilen i alla väder. Manolo har valt ut åtta favoriter för hösten.

Moncler Rodin Flanell Jacket

Välklädda dunjackor i klassiska ulltyger och elegantare snitt börjar bli ett allt vanligare fenomen. För många en perfekt hybrid av funktion och stil. För andra totalt obegripliga plagg. Dungiganten Moncler var tidiga med denna typ av jackor och släpper för säsongen sin återkommande blazer-modell Rodin i en sällsynt stilfull ullversion.

Inspiration vårytterplagg - skepparkavajen

Det börjar bli dags att runda av artikelserien om vårens ytterplagg. Idag med fokus på skepparkavajen – ett ytterplagg som verkligen balanserar uppklätt med ledigt.

Inspiration vårjackan - Safarijackan

Manolo fortsätter jakten på det perfekta vårytterplagget. Idag med fokus på den ledigare safarijackan. En detaljrik jackmodell, vars användningstillfällen sträcker sig långt utanför afrikanska savannen och Land Rovern.

Fredagsinspiration - Office chic

Det är få av dagens arbetsplatser som kräver kostym och slips. I många fall kan det faktiskt vara ganska svårt att hitta en balans mellan att vara välklädd och avslappnad. I dagens fredagsinspiration tänkte vi därför inspirera till en mindre formell, men samtidigt välvårdad stil.

Inspiration vårjackan - Harringtonjackan

Bland de sportigare vårytterplaggen är harringtonjackan ett givet alternativ. En modsklassiker som burits av bland annat Steve McQueen, Frank Sinatra och Elvis. För säsongen i smalare i silhuett och lättare funktionsmaterial.

The Down Blazer

Ytterplaggen har senaste säsongerna gått mot kortare längder och smidigare utföranden. Ett av de kanske tydligaste och intressantaste exemplet på utvecklingen är den dunfodrade blazern.

Moncler V Ena 2

Moncler fortsätter att gå i bräschen för funktionella och stilfulla ytterplagg. Ett av många exempel på det den här säsongen är Ena 2 som är en del av Monclers samarbete med japanska Visvim.

Om skepparkavajen

Välklätt uniformell med sportig känsla. Även om skepparkavajen knappast upplever någon storhetsperiod i rådande modebild har den sin trogna skara anhängare. Ett klassiskt ytterplagg med en given plats i garderoben.

Nitty Gritty

Efter konkursen och pånyttfödelsen 2008 blåser det nya vindar på Nitty Gritty, som sedan starten 1991 varit en tongivande aktör bland Sveriges modebutiker. Här hittar du allt från superkonservativa skor från brittiska Church's till funktionsjackor från C.P. Company och catwalkdesign från exempelvis Raf Simons. Allt presenterat i ett inspirerande butikskoncept med ett handplockat utbud av såväl välkända modemärken som små charmiga tillverkare.

Det korta ytterplagget

Det fanns en närmast helig regel inom herrmodet; ytterplagget måste täcka hela kavajen. Det var tills stilsäkra italienare fick upp ögonen för den lätta dunjackan. Ett fenomen som fått Moncler att jubla hela vägen till banken och stilkonservativa att se allmänt rött.

Helylle refined

Höstsäsongen innebär stickade plagg i alla dess former. För att undvika mysfabror-looken, välja en smalare silhuett och mixa gärna klädseln med något sportigare plagg.

Har du frågor kring stil och mode? Ställ din fråga så försöker Manolo att besvara den så snabbt som möjligt.

Till Fråga Manolo →

Permanent Style

Our Spring/Summer Top 10, 2019

Läs mer

Shoegazing

Bildspecial – Moscow Trunk Show

Läs mer

Hodinkee

A Week On The Wrist: The Rolex Explorer...

Läs mer

Följ manolo.se direkt via våra RSS 2.0 feeds.
Alla artiklar Kläder Skor Accessoarer
Skönhet Guide Butikskollen