Manolo logotype

miu-miu
Det här varumärket har ännu ingen beskrivande text.

Senaste artiklarna om miu-miu

Veckans Outfit nr 26

Funktionsbetonad elegans är ledorden för veckans outfit. Den färgstarka jackan balanseras av i övrigt mjuka och lättburna färger.

Veckans Outfit Nr 20

En vardagligt elegant stil med starka preppyinfluenser. Veckans Outfit utgår från klassiska plagg, men i ett modernt utförande.

Veckans Outfit – Shorts och Kavaj

På modevisningarna är kavaj och shorts en vanlig syn. Som 196 cm med oproportionerligt långa ben är denna kombination långt ifrån lika självklar. Det finns dock personer som bär upp kavaj och shorts på ett mycket övertygande sätt, vilket ibland får en fundera över att på allvar försöka sig på denna sartoriala miss match.

Veckans outfit: Brunt

Brunt är i stilsammanhang en klart underskattad färg. Faktum är att det är en väldigt förlåtande färg som i rätt mängder klär de allra flesta män. Långt ifrån lika stel som manchesterfrossande universitetsrävar och Killinggängets påhittade indiepopband Brown.

Höstkoll Stockholm del 2

Vår guide till höstens butiksutbud i Stockholm fortsätter. Vi har lyssnat på vissa av era läsares önskemål, men om ni fortfarande inte har hittat er favoritbutik i vår guidning, låt oss höra det i kommentarsfältet!

Nitty Grittys nya

Nitty Gritty har sedan starten 1995 varit en institution inom svenskt herrmode snarare än en välrenommerad klädbutik. De var bland annat bland de första i landet med att följa den mall som numera är standard i alla hippa butiker - att mixa kläder, hudvård, mat, designerprylar och böcker.

Vårkoll Stockholm (del 1)

Medan vädergudarna verkar ha svårt att bestämma sig för om vintern verkligen är slut, laddar Stockholms butiker som bäst upp för den vår som till slut ändå kommer och som ju meteorologiskt sett redan nått huvudstaden. Det är som vanligt en blandad och diger kompott, så vi Manolo hjälper dig att hitta russinen i kakan. Bilden till höger: Espandrillos, Miu Miu, 1795 kronor på Nitty Gritty.

Bakgrund: Prada

Prada grundades 1913 i Milano av herr Mario Prada. Företaget gjorde skor och väskor i läder, som såldes genom två butiker i hemstaden. Flaggskeppet var en resväska gjord i valrosskinn(!), men efter att den visade sig vara tämligen svårhanterlig i samband med flygresor (på grund av tyngden) övergick fokus till mer exklusiva handväskor och accessoarer. 1978 ärvdes företaget av Marios barnbarn, den numera legendariska Miuccia Prada. Företaget hade då ekonomiska svårigheter, och hon bestämde sig för att rikta om bolaget för att få tydligare modelinje. Första succén kom 1985 när en enkel, svart handväska i nylon tog modevärlden med storm och gav upphov till en mängd kopior på Europas gator och torg.

Catwalk på internet

Om ni, som vi, inte hade möjlighet att ta del av de stora catwalkvisningarna kan det vara kul att åtminstone få en känsla för hur de var. Vi surfade runt på nyköpta YouTube och hittade en del intressant. Vi bjuder på tre visningar på den aktuella höst/vintern, och tre från kommande vår/sommar. AW06/07 Dior Homme höst/vinter 0607 - del 1

Höstkoll Göteborg

För att följa upp vår höstkoll i Stockholm och för att underlätta höstköpen för alla göteborgare, gav vi oss ut på gatorna på Sveriges framsida för att syna butikernas höstutbud. * Victoria Arena (Kungsgatan 46) Paris har Colette. Milano har 10 Corso Como. Och Göteborg har Victoria Arena. På drygt 1000 kvm ryms allt som en conceptbutik bör innehålla: smink, tidningar, böcker, inredning, konst och - framförallt - kläder. Svenska märken som Acne, Filippa K, J Lindeberg, Tiger, Whyred och Hope, varvas med högklassiga internationella märken som Prada (denim), Miu Miu, Martin Margiela, Dsquared2 och Dries van Noten. En ganska färsk nyhet i butiken är det lilla, men noggrant utvalda, vintagesortimentet. På bilden ser ni ett urval ur höstens sortiment.