Manolo logotype

Mismo
Det här varumärket har ännu ingen beskrivande text.

Senaste artiklarna om Mismo

Fredagsinspiration - Sommarrea

Dagens fredagsinspiration fortsätter på onsdagens tema och vi har valt att uteslutande ha med plagg från sommarens rea. Även om Fredagsinspirationen inte skall ses som en shoppingguide så vill vi visa att det går att skapa något stilfullt och långsiktigt även med plagg som inte sålts till fullpris.

Guide - Så håller du stilen på resan

Att se ut som en påse skridskor för att man skall sätta sig på ett flygplan är ingen ursäkt. Svenskar semesterstil har flera gånger kommit på tal här i kommentarsfältet och idag tänkte vi ge förslag på hur man kan tänka för att hålla stilen under resan. Vår ambition är självklart att inte bara fokusera på den stilmässiga aspekten utan även kombinera den med en rad funktionella inslag.

10 x Laptopfodral

Weekendbags, portföljer och tote bags i all ära men ibland efterfrågas ett nättare alternativ för dator eller dokument. Varför inte satsa på ett avskalat laptopfodral i lyxigt skinn som åldras med samma värdighet som ett par välgjorda skor.

7 x datorväskor

För några veckor sen skrev vi om ett ledigt väskalternativ för den moderna mannen i form av Tote bagen. Väskmodellen togs emot med blandad förtjusning och idag tittar vi på ett alternativ som kanske faller er läsare bättre i smaken. Det är den så kallade Datorväskan; en modell som påminner om portföljen men saknar lock och spännen och ofta är specifikt tillverkad för att frakta den alltmer obligatoriska laptopen.

10 x Totebags

En av de mest praktiska väskorna för dagens män är den så kallade totebagen. Något ledigare än den klassiska portföljen, mindre än en något otymplig weekendbag och fortfarande ett sobert sätt att frakta studielitteratur, dokument, nycklar eller dator. Modellen finns i allt mellan himmel och jord i materialväg från skinn för ett lyxigt, mer formellt uttryck till kanvas för en renodlad fritidsväska.

Mismo Soft Work Canvas

Danska Mismo behärskar verkligen konsten att tillverka smarta, funktionella och ruskigt stilrena väskor. För våren har accessoarmärket tagit fram denna smarta hybrid mellan portfölj och väska för en kortare resa. Sydd i slitstarkt kanvas med handtag i vegetabiliskt garvat läder lär detta bli en favorit i garderoben lång tid framöver.

9 x iPad-skydd

Sommaren och semestern börjar för många lida mot sitt slut. Om det tidigare inneburit att plocka fram portföljen och alla dokument till jobbet så väljer många idag den digitala vägen. En marknad som öppnat för en serie av stilsäkra skydd för alla tänkbara tekniska hjälpmedel.

Avskalade weekendbags

En stilren weekendbag är för många en livslång investering. Och tyvärr är det bara att konstatera att bra lädervaror kostar. För att ge lite inspiration i jakten på den perfekta väskan har Manolo i dagens artikel valt ut några av säsongens snyggaste modeller.

Fredagsinspiration - Indigoblazern

Den klassiska blazern förknippas ofta med marinblått. En tongivande färg för våren är den något ljusare nyansen indigo – i synnerhet i bomullskvalitéer som efter användning ger ett snyggt slitet uttryck.

Fredagsinspiration - Skepparkavajen

Skepparkavajen är ett av garderobens kanske mest mångfacetterade ytterplagg. Ett sportigt regnskydd över kostymen och samtidigt minst lika bra val till helgrundan på stan. Här en något modernare och lättare tolkning än toktunga originalullrockarna.

Fredagsinspiration - Polotröjan

För att spinna vidare något i måndagens artikelämne utgår även veckans fredagsinspiration från polotröjan. Här i en något ledigare kombination av kläder.

Inspiration: Weekendbags

För den som ännu inte inhandlat en väska för sommarens weekendresor börjar det blir hög tid. För att ge lite inspiration i köpet har Manolo i dagens artikel valt ut nio favoriter.

Mismo M/S Backpack

Ryggsäcken har till glädje för alla som värdesätter funktion och att ha händerna fria fått en stilmässig återupprättelse de senaste säsongerna. En av vårens snyggaste modell står danska accessoarmärket Mismo för med sin justerbara ryggsäck.

5 x ryggsäckar

Ryggsäcken förknippas knappast som den stiligaste av accessoarer. Men det finns undantag för den som gillar ha händerna fria. Manolo har valt ut fem modeller i vitt skilda stilar.

Nitty Gritty

Efter konkursen och pånyttfödelsen 2008 blåser det nya vindar på Nitty Gritty, som sedan starten 1991 varit en tongivande aktör bland Sveriges modebutiker. Här hittar du allt från superkonservativa skor från brittiska Church's till funktionsjackor från C.P. Company och catwalkdesign från exempelvis Raf Simons. Allt presenterat i ett inspirerande butikskoncept med ett handplockat utbud av såväl välkända modemärken som små charmiga tillverkare.

Mismo Limited Petrol Collection

Danska accessoarmärket Mismos specialkollektion Petrol har nu äntligen nått Sverige och Très Bien Shop. Kollektionen består av två modeller; märkets klassiska Shopper och Weekend Bag. Båda i färgen Petrol Blue i ett lite kraftigare canvastyg och med en läderförsedd botten.

9 x Overnight bags

För spontan- och tjänsteresan med en övernattning gäller det att packa smart. Inget är till så stor hjälp som en snygg och funktionell väska. Manolo har valt ut nio favoriter i det mindre formatet.

Fredagsinspiration - Sportig chic

Att kombinera elegans med funktion är en konst. Ofta tenderar vikten att falla över åt något håll, vilket absolut inte behöver vara fel. Men den tidlösa och samtidigt supermoderna stil som formas när dessa riktningar på allvar möter varandra är klart eftersträvansvärd.

Veckans Outfit nr3

Bärbart och funktionellt välklätt. I veckans outfit tar Manolo av sig den tunga vinterrocken till förmån för en lättare vårkänsla.

Overnight bag

Sätt sprätt på lönen och res bort från regntunga november. Manolo har valt ut fem stilfulla väskor som rymmer det allra nödvändigaste.

Veckans Outfit nr 44

När människor för halloween klär ut sig gör Manolo det omvända och klär upp sig. En kritstrecksrandig kostym i borstad ull utgör grunden. Till det ett par matta mockaskor, som elegant bryter av mot det blåa, och accessoarer i pigga färger.

Slimmade portföljer

Att bära omkring på onödigt stora portföljer är plågsamt för såväl stilen som armarna. Banta ner innehållet och satsa på en stilfullt slimmad väska. Manolo har valt fem favoriter.