Manolo logotype

Michael-Bastian
Det här varumärket har ännu ingen beskrivande text.

Senaste artiklarna om Michael-Bastian

Suit up America

Amerikansk stil är i mångas ögon närmast synonymt med ledigt preppy-mode. Senaste åren har dock en ny våg av ett mer välklätt stilideal kommit från andra sidan atlanten. Manolo har spanat in några av de intressantaste exemplen.

Den stickade slipsen

Slipsen har genomgått en smärre revolution de senaste åren. Nya material och lättare konstruktioner har gett nytt liv till denna superklassiska accessoar. Bland höstens utbud står den finstickade ullslipsen högst i kurs.

Don´t mess with J.Press

Även om det värsta har lagt sig har riktigt initierade preppyfantaster inte riktigt accepterat att deras livsstil blivit kapad och exploaterad. Det började för ett par år sedan då modemärken anammade stilen och dessutom enligt många hade fräckheten att ändra och uppdatera plagg som alltid sett likadana ut. Men hur kommer det sig då att de riktigt inbitna entusiasterna av detta stilideal reagerade så kraftfullt?

Shorts och kavaj?

I takt med att utbudet av stilfulla shorts ökar på marknaden blir också kombinationen shorts och kavaj allt vanligare. Enligt många, en kombination utan varken syfte eller användningstillfälle, medan andra ser shortsen som ett fullgott och komfortabelt alternativ till chinosen.

Manolo möter Michael Bastian

Med oklanderlig känsla för såväl skräddat som casualwear har Michael Bastian satt standarden för modern välkläddhet. Hans kläder är eftertraktade över hela världen och stilen har de senaste säsongerna varit tongivande inom herrmodet. Nu aktuell med en kollektion för Gant.

Kombination: Ytterrock och Kostymbyxor

Artikeln trenchcoat-mentalitet gränsade tydligt till ämnet ytterrockar för våren. Lättare konstruktioner och tyger har ökat plaggets användningsområden markant, vilket för många leder till att ytterrocken blivit närmast ett substitut för kavajen. Parallellt med detta har även kombinationen ytterrock och kostymbyxor blivit allt vanligare.

Well Dressed Casual

Reflektion: Senaste åren har det diskuterats febrilt om hur herrmodet rört sig mot det välklädda. Det har frossats i preppystil, Brideshead-influenser, brogues, dubbelknäppta kavajer och kabelstickade kashmirtröjor. Men i denna våg av Slow Fashion är det lätt att missa hur det välklädda modet tydligt avdramatiserats och blivit allt ledigare.

10 tips för Höstpreppy

På tal om skolstart. Preppystilen lever vidare. I höstformat något ruffare med fler plagg och material att använda. Här tio tips för att lyckas med stilen.

Sommaren är shorts

De gånger vi diskuterat shorts har det ofta varit i smått negativa ordalag. Diskussionerna om shorts i stadsmiljö kommer troligtvis fortsätta gå varma här på sajten, men att det finns snygga lösningar är ett faktum och vi vill givetvis inte beröva er detta faktum. Personligen faller jag lättast för de mer dressade shortsen, med en längd som når till strax ovan knäna, gärna med ett pressveck och snygga ficklösningar. Genom att i mesta möjliga mån undvika khakifärgerna kan man komma bort från den tråkiga massbyxan och istället få till en shorts- och skärpkombination som gör de ludna benen rättvisa. Låt det lite mer dressade följa med ner till fötterna och klä dem i en ofläckad sneaker, loafer eller lättare skinnsko.

Har du frågor kring stil och mode? Ställ din fråga så försöker Manolo att besvara den så snabbt som möjligt.

Till Fråga Manolo →

Permanent Style

Ciro Zizolfi bespoke tweed jacket...

Läs mer

Shoegazing

Nyhet – Ny kollektion från Skolyx

Läs mer

Hodinkee

Auction Report: Two Rolex Kew A...

Läs mer

Följ manolo.se direkt via våra RSS 2.0 feeds.
Alla artiklar Kläder Skor Accessoarer
Skönhet Guide Butikskollen