Manolo logotype

Mark McNairy
Det här varumärket har ännu ingen beskrivande text.

Senaste artiklarna om Mark McNairy

Försmak höstens skor 2012

Scotchgrain-skinn, commandosula och stormrand Höstsäsongen närmar sig med stormsteg. Med det börjar det bli hög tid att se över skogarderoben. För att ge vägledning har Manolo valt ut nio skomodeller som verkligen höjer stilnivån under årets gråkalla månader.

9 x Skor för semestern

Att välja skor för sommarsemestern är en konst. Varmare väder kräver svala och lätta skor som samtidigt är tillräckligt hållfasta för att klara av sommarens olika aktiviteter. Manolo har valt ut nio favoritmodeller.

Sommarens mockaskor

Lätta loafers och mockasiner i all ära. Ett betydligt mångsidigare och mindre ömtåligare skoalternativ för sommaren är de lättare mockaskorna. Manolo har tittat närmare på några av säsongens snyggaste versioner.

Don´t mess with J.Press

Även om det värsta har lagt sig har riktigt initierade preppyfantaster inte riktigt accepterat att deras livsstil blivit kapad och exploaterad. Det började för ett par år sedan då modemärken anammade stilen och dessutom enligt många hade fräckheten att ändra och uppdatera plagg som alltid sett likadana ut. Men hur kommer det sig då att de riktigt inbitna entusiasterna av detta stilideal reagerade så kraftfullt?

Höstens skor - Wingtips

För varma brogues-anhängarna wingtipsen är en självklar modell i skogarderoben. Den vingformade tån ger ett välklätt intryck som beroende på läst, skinn och sula kan gå från slimmad businessko till robust höstkänga. I dagens artikel har Manolo tagit en närmare titt på de lite elegantare alternativen.

Fredagsinspiration - Country Weekend

Veckans fredagsinspiration hämtar inspiration från de brittiska öarna. En klädsel med tweed, kashmir och manchester sammansatt för en solig helgdag.

Inspiration: Blåa skor

På skosidan är blått en färg på uppgång. En elegant färg för framförallt vår och sommarmånaderna som sticker ut utan att kännas krystad. Manolo har valt ut några favoriter från säsongen.

Mark McNairy - TBS Country Brogue

Prisvärda kvalitetsskor runt 2000 kronor är sällan helt enkelt att hitta. Mark McNairy som även designar för amerikanska J.Press och Woolrich Woolen Mills, erbjuder med sin egna linje av skor ett klart intressant alternativ.

5 x lättviktssulor

Få lär ha undkommit trenden med klassiska skomodeller på lättare gummisulor senaste säsongerna. Och för den som vill ha ledigare snörsko till hyfsat pris är detta ofta ett bra skoval. Manolo har valt ut fem alternativ.

Brittiska skotillverkare you might not know...

Bland brittiska skotillverkare känner de allra flesta till tunga namn som Loake, Alfred Sargent, Tricker's, Crockett & Jones och Church's. Men hur står sig egentligen de för den svenska marknaden mindre kända namnen? Manolo har tittat in fem märken som kan vara värda att känna till.

Commando-sulan

Den som på allvar vill förbereda sina skor för eländigt höst- och vinterväder bör titta närmare på commando-sulan. Manolo har valt ut några favoriter.

WELCOME

Två av herrmodets mest tongivande aktörer senaste åren, Malmöbutiken Très Bien Shop och Our Legacy har tillsammans skapat butikskonceptet WELCOME på Östermalm i Stockholm. Butiken, som slår upp portarna imorgon, rymmer delar av Très Bien Shops utbud samt handplockade plagg från Our Legacys kollektion, många specialutformade för butiken. Allt presenterat i en avskalat modern inredning med familjär känsla.

Höstskor - Snörkängor

Jakten på de perfekta höstskorna har nått snörkängan. En modell som kanske främst förknippas med grovsulade fritidsskor, men även innefattar betydligt smäckrare skodon.

Casual Brogues

Få kan ha undgått denna typ av skor de senaste säsongerna. Den klumpiga formen och klart överdimensionerade sulan gör att de sticker ut. Frågan är bara om det är snyggt?

Har du frågor kring stil och mode? Ställ din fråga så försöker Manolo att besvara den så snabbt som möjligt.

Till Fråga Manolo →

Permanent Style

Hermes silk printing, Lyon: Factory...

Läs mer

Shoegazing

Inför London Super Trunk Show 2019

Läs mer

Hodinkee

First Photos: The Bulgari Octo...

Läs mer

Följ manolo.se direkt via våra RSS 2.0 feeds.
Alla artiklar Kläder Skor Accessoarer
Skönhet Guide Butikskollen