Manolo logotype

Mariano Rubinacci
Det här varumärket har ännu ingen beskrivande text.

Senaste artiklarna om Mariano Rubinacci

Butikskollen - Skoaktiebolaget

Butikskollen är tillbaka och vad passar då bättre än att besöka Skoaktiebolagets nya butik på Nybrogatan 23. Med större lokaler, högre i tak och inte minst en av huvudstadens snyggaste butiksytor har butik cementerat sin position som en av Sveriges främsta butiker.

Fredagsinspiration - Klädkod Kavaj

Sommarens fester och bröllop kommer allt närmare och idag tänkte vi tolka en av de vanligaste klädkoderna för dessa tillställningar. Kavaj syftar, namnet till trots faktiskt till kostym men öppnar för något större tolkningsfrihet än Mörk Kostym när det kommer till nyans och mönster på såväl kostym, skjorta och skor. Vi har valt en mellangrå ullkostym, en diskret ljusblårandig skjorta och mörkt bruna skor.

Fredagsinspiration - Reafynd

Tidigare i veckan kunde ni läsa om vad man bör tänka på när man skall handla på rean. I dagens Fredagsinspiration fortsätter vi på samma tema och har valt ut ett antal tidlösa produkter med nedsatt pris. Vi har valt en diskret rutig kostym i grå bas och kombinerat denna i lager av skjorta och cardigan. På fötterna ser vi ett par oxfords i mocka och hela klädseln går i varma jordiga toner.

Så undviker du fallgroparna på vinterrean

Att tänka långsiktigt med uppbyggnaden av sin garderob behöver nödvändigtvis inte innebära att man skall hålla sig ifrån reaköp. Att köpa samma antal plagg av samma kvalitet men till reducerat pris är det nog få som kan ifrågasätta. Nyckeln till att fynda på rean är att man fortfarande bara köper det man verkligen vill ha samt att titta efter saker som kommer vara användbara i flera säsonger framöver.

Fredagsinspiration - Pitti Uomo 89

Nästa veckan öppnar Fortezza da Basso återigen dörrarna till den 89:e upplagan av herrmodemässan Pitti Uomo. Vi kommer som vanligt vara på plats för att bevaka såväl in- som utsidan av mässan och vad som komma skall för hösten 2016.

Fredagsinspiration - Den bruna kavajen

Som alternativ till den marinblå kavajen skulle vi vilja påstå att den bruna är bland de mest lättburna man kan välja. Perfekt till ljusa bomullsbyxor, blåjeans eller grå flanell som i det här fallet. Färgen passar också väldigt bra till ljusblå skjorta och kan kombineras med såväl diskreta toner av blått som mer excentriska nyanser av limegrönt eller orange.

Vinterns 10 snyggaste scarfs

Hösten får nog närmast ses som över och det är hög tid att se över behovet av halsduk och scarf. En mjuk och värmande modell i ull eller kashmir hjälper att hålla både värmen och stilen i vinter.

Garderobens hörnstenar - Bröstnäsduken

Garderobens hörnstenar är tillbaka och idag fokuserar vi på en detalj som kan ge en personlig prägel till allt från uddakavajen till affärskostymen. Vi pratar såklart om bröstnäsduken och oavsett om man gillar en sobert vikt näsduk i vitt linne eller en flamboyant nertryckt silkesnäsduk i färg och mönster hoppas vi att dagens inlägg skall inspirera.

Fredagsinspiration - Blått & Beige

Vad flanellbyxor är för hösten är tveklöst bomullschinos för våren. Kombinera med den manliga garderobens mest mångsidiga plagg; den blå blazern, vita skjortan och ett par lediga mockaskor. Addera en klassisk klocka och glasögonbågar så har ni en stil lika rätt nu som om 20 år.

Fredagsinspiration - Luca di Montezemolo

Idag låter vi oss inspireras av en av de italienska stilikonerna. Med Gianni Agnelli som mentor och chef för Ferrari är det kanske lätt att lyckas med stilen men för Luca di Montezemolo är det ofta "Less is more" som gäller. En mörkblå kostym, uppknäppt vit skjorta och signaturklockan GMT Master på armen.

Fredagsinpiration - Pastell

Färgskalan här på Manolo brukar vanligtvis vara relativt återhållsam med en bas av klassiker som marinblått, brunt och grått men idag tar vi ut svängarna med en pastellpalett som skulle få 80-talets Don Johnson att framstå som färglös. Turkos/grön kavaj, rosa skjorta och gul slips kombineras med ett par bomullsbyxor i en ljus beige ton. Inget för den försiktige men samtidigt inget man skulle lyfta på ögonbrynen över under sommarens Pitti Uomo-mässa.

Fredagsinspiration - Business Standard

Dagens fredagsinspiration tar sin inspiration från en av de klassiska internationella klädkoderna. Business Standard är vanligaste i affärsvärlden och det som vanligtvis innebär kostym, skjorta, slips och oxfords men idag vill vi ge en modern och personlig tolkning av klädkoden. Istället för svarta skor och vit skjorta med dubbel manschett väljer vi mörkbruna oxfords och en elegant skjorta i ljusblå poplin. I slipsväg blir det ett glencheckmönstrat val i ull som ackompanjeras med accessoarer som väska och klockband i mörkbrunt skinn.

Guide - Så viker du bröstnäsduken

Att bröstnäsduken är den accessoar som ökat mest i användande de senaste åren råder det inget tvivel om. Oavsett om man är en påfågel på Pitti eller föredrar en diskret, sober tolkning är det svårt att lämna bröstfickan tom. Vad finns det då för olika sätt att vika en bröstnäsduk? Vi redogör för tre av dem vanligaste och i vår mening mest lyckade.

Fredagsinspiration - Sommarbröllop

Sommaren är onekligen den bröllopstätaste perioden på året. Har ni kanske fått en inbjudan till ett sommarbröllop men osäkra på hur ni skall klä er? Idag har vi i fredagsinspirationen utgått från klädkoden "Kavaj". Namnet till trots är det kostym som gäller men klädkoden öppnar för ljusare toner i såväl kostym som skor.

Fredagsinspiration - Midsommarfest

Efter en hektisk vecka på Pitti Uomo-mässan kröner vi nu veckan med ett midsommarfirande följt av en välbehövlig helgledighet. Dagens inspiration går i en välklädd men avslappnad ton med lediga brogues, mörkgrön kavaj och ljusa bomullsbyxor. Klädseln kompletteras med fördel av en handplockad midsommarkrans.

Fredagsinspiration - Pitti Uomo 86

På tisdag i nästa vecka drar årets största händelse för kavajbaserat mode igång. I hjärtat av Florens, närmare bestämt i Fortezza da Basso kommer några av världens mest inflytesrika inköpare, designers och stilikoner trängas framför fotograferna vid mässans huvudbyggnad. Även om det spås regn i år brukar färg dominera så idag håller vi inte igen utan låter neonfärgade Frogskins möta handsydda monkstraps.

Fredagsinspiration - Den Svarta kostymen

Svart är inte en färg som förekommer speciellt ofta här på Manolo. I en era av blått och grått i kostymväg och en uppsjö av bruna skor har den svarta kostymen blivit kraftigt ifrågasatt de senaste säsongerna. Vi står fast vid att den blå och grå är mer mångsidiga alternativ men det betyder inte att den svarta kostymen inte kan inspirera oss. Så idag tänkte vi anta utmaningen och kliva utanför bekvämlighetszonen av beige, blått och brunt för något lite hårdare.

Fredagsinspiration - Vårkostymen

Idag drar vi tankarna åt det där underbara plagget i garderoben som man önskar fick mer användning. Den ljusa vårkostymen som är ett helt fantastiskt alternativ till såväl fest som ledigare dagar på kontoret under sommarhalvåret. I en ljust beige eller tobaksbrun nyans fungerar den till det mesta men vi anser att den gör sig allra bäst med en ljusblå skjorta och mörkblå slips. Då kostymen är något ledigare byter vi de blanka skinnskorna mot ett par avslappnade tasselloafers i mocka.

Fredagsinspiration - Pitti Uomo 85

Nu när jul och nyårsledigheten är över blickar vi istället framåt. På tisdag i nästa vecka drar det skräddade herrmodets viktigaste mässa igång i hjärtat av Florens. Det är Pitti Uomo 85 och fokus kommer ligga på tillverkarnas höstkollektioner för 2014 och vi kommer vara på plats och bevaka. Dagens inspiration blir således en kavalkad av mönster och accessoarer i starka färger. På fötterna har vi valt ett par Kiltie Brogues, en modell som blivit bara mer och mer populär under mässan de senaste säsongerna.

Fredagsinspiration - Den lila skjortan

Normalt hyllar vi den vita och ljusblå skjortan villkorslöst men vi tyckte det var hög tid att lyfta fram det kanske mest underskattade färgvalet på skjortan. Den lila eller lavendelfärgade skjortan öppnar för en rad möjligheter och trevliga kombinationer och passar till i princip samma nyanser som den ljusblå. Allra bäst tycker vi den gör sig med nyanserna mörkblått och brunt.

Fredagsinspiration - A Weekend in Naples

Även om hösten har varit god mot oss i stora delar av vårt avlånga land kan en avstickare till varmare breddgrader ge ny energi. Varför inte packa ner de krämvita byxorna och mockaskorna för helg i ett 20 gradigt Neapel där espresson och pizzan smakar som bäst och kavajerna är lättare än luft.

Fredagsinspiration - The Glencheck Suit

Idag vill vi lyfta en av de elegantaste former av kostymer en man kan bära. Den rutiga glencheck.kostymen är mindre formell än den enfärgade men ett perfekt alternativ till såväl vardag som fest. Låt er inspireras av ikoniska bärare som Cary Grant eller Hertigen av Windsor och kombinera det klassiskt eleganta med moderna influenser i form av munkskor och accessoarer.

Fredagsinspiration - Blue, Brown & Orange

Idag dag slår vi på stort när det kommer till färg. Varma klara toner av blått i kostym kombineras med mörkbruna nyanser i läder och mocka. Som accentfärg har vi valt orange, en färg som passar ypperligt till både brunt och blått men framför allt i accessoarer som näsduk, scarf, armband eller slips.

5 saker att tänka på - Bröstnäsduken

Bröstnäsduken har på mindre en ett decennium gått från mer eller mindre obefintlig till en självklar detalj hos varje stilsäker kavajbärare. Vi tycker en bröstnäsduk är ett av de bästa sätt att ge sin klädsel en personlig prägel samt få in liv och färg även i en mer formell klädsel. Därför ville vi nämna fem saker man bör tänka på när man skall inhandla eller bära bröstnäsduk.

Detaljnivå - Rubinaccis bröstnäsdukar

I en modeindustri där märken kan erbjuda ett helhetskoncept från kostymer och kavajer till accessoarer och skor är det ibland härligt med de där närmast ikoniska produkterna som starkt förknippas med varumärket och även om de inte är en del av kärnverksamheten har de bidragit till företagets själ. Ett exempel på detta är bröstnäsdukarna från neapolitanska skrädderiet Rubinacci.

Har du frågor kring stil och mode? Ställ din fråga så försöker Manolo att besvara den så snabbt som möjligt.

Till Fråga Manolo →

Permanent Style

Our first Hong Kong Symposium – please...

Läs mer

Shoegazing

Nyhet – Gaziano & Girling lanserar ny...

Läs mer

Hodinkee

Found: A Longines Retail Display Case...

Läs mer

Följ manolo.se direkt via våra RSS 2.0 feeds.
Alla artiklar Kläder Skor Accessoarer
Skönhet Guide Butikskollen