Manolo logotype

Malo
Det här varumärket har ännu ingen beskrivande text.

Senaste artiklarna om Malo

Fredagsinspiration - Black & Brown

Att skapa fredagsinspirationer varje vecka året om kan självklart utmana kreativiteten. Idag tar vi en ny vinkel med en för första gången svart bakgrund och ton i ton-inspiration av brunt. Kostym i elegant ull, scarf i mjukaste kashmir och skor i en tvåtons-kombination av kalv och mocka. Kombinationen av svart och brunt är ofta bespottad men kan i rätt utförande kännas grymt lyxigt och sobert.

Garderobens hörnstenar - Kashmirtröjan

En av härligaste inslagen i den manliga garderoben är i vår mening kashmirtröjan. Oavsett om man gillar en skräddad eller ledigare stil finns det definitivt något för alla. Alltifrån en supertunn kashmirpolo i samma ton som den mörka kostymen eller kanske en grövre ribbstickad crewneck över en oxfordskjorta och jeans på landet.

10 x kashmirmössor

Vi går in i den kallaste perioden av året och vad känns bättre än en mjuk och värmande kashmirmössa över hjässan. En produkt som i vår mening fungerar utmärkt även till kavaj och paletå under de kalla vintermånaderna. Kashmirmössan är lika mjuk som funktionell. Pga dess långa fibrer klarar den av stora temperaturförändringar och kan bäras i såväl plus- som minusgrader.

Den stickade halsduken

Ribb-, korg- eller kabelstickat. Det bästa sättet att hålla värmen och stilen i vinter är med stickad halsduk. Manolo har tagit en närmare titt på höstens utbud.

Fredagsinspiration - Tobaksbrunt och blått

Khaki och marinblått i all ära. Den kanske allra mest användbara färgen på bomullsbyxorna är tobaksbrunt. I veckans fredagsinspiration har vi kombinerat ett par från Incotex i gråbrun nyans med en i övrigt blå och brun färgskala för en lika mångsidig som sofistikerad klädsel.

5 x Cardigans

Bland garderobens stickade plagg är en cardigan närmast ofrånkomlig. I tunn ullkvalité ett perfekt plagg för att bära under kavajen och avdramatisera businesstilen, medan de grovstickade varianterna värmer i vinterkylan. I dagens artikel har vi valt ut fem modeller för alla tänkbara tillfällen.

5 x sommarhalsdukar

Ge sommarens ofodrade blazer och linneskjorta en mer sofistikerad känsla med en lättare halsduk i linne, siden eller bomull. Manolo har valt ut fem favortier för säsongen.

Fingervanten refined

Den stickade fingervanten behöver inte betyda hurtigt fjällvandringsmode. I finare ullkvalité, gärna med läderdetaljer, är den ett fullgott och ofta prisvärt alternativ till läderhandskarna. Manolo har valt ut några favoriter.

Helylle refined

Höstsäsongen innebär stickade plagg i alla dess former. För att undvika mysfabror-looken, välja en smalare silhuett och mixa gärna klädseln med något sportigare plagg.

Den stickade blazern

Den stickade blazern tar begreppet lediga kavajer till sin absoluta spets. Riktigt konservativa vägrar med största sannolikhet att ens kalla detta för kavajer. Men kalla det vad ni vill - snyggt är det.

Detaljer - Kavajknapparna

Fel knappar kan verkligen sänka den snyggaste av kavajer. Men misströsta inte. Enklare och billigare sätt att uppdatera sin kavaj finns inte.

Detaljnivå Malo

Manolo fortsätter sin artikelserie Detaljnivå som lyfter fram hantverk från några av världens främsta tillverkare. Idag italienska kashmirkungen Malo.

Bildinspiration: saturday espresso

Sann stil är att vara välklädd dagen efter. Medan Modesverige sover ruset av sig spenderar Manolo lördagen med chukka boots, kashmirtröja och tokstark espresso.

Veckans outfit nr 43

Den gyllene stilregeln att aldrig mixa för många olika stilar börjar kännas klart passé. Veckans outfit mixar italienskt skidmärke och brittiska skodon med superlyxig kashmirspecialist och skjorta från återupplivad brittisk stilinstitution.

Höstchic

Bildinspiration: Höst- och vintersäsongen behöver vilket konstaterades redan igår inte innebära helgrått och svart. Låt lekfullheten prägla accessoarerna och bryt av de murriga färgerna med en kontrasterade halsduk eller ett par snygga glasögonbågar.

Accessoarer 20.09.09

Kashmirtröjan

Sommar som vinter. Uppklätt som ledigt. Kashmirtröjan är mannens bästa vän. Året runt, dygnet runt.

Stickat i höst

Hösten kommer med stickade tröjor. Här några favoriter och inspiration för vilken modell du skall välja.

Författarambitioner

Stilinspiration: Våren kommer med mjuka färger och lätta plagg. Påpälsat murrigt blir ofodrat och avslappnat. Här en klädsel som blandar amerikanskt östkustmode med kontinental elegans.

Resort Collection

En försmak av våren eller längtan till betydligt varmare breddgrader.

Veckans Outfit nr 1

Veckans Outfit är tillbaka. Något tillstylad, men med samma enkelhet. Denna vecka, en diskret elegant klädsel med smal silhuett där materialen står i fokus. Lika passande till fest som vardags.

Har du frågor kring stil och mode? Ställ din fråga så försöker Manolo att besvara den så snabbt som möjligt.

Till Fråga Manolo →

Permanent Style

Amended Friday Polos in stock – and...

Läs mer

Shoegazing

Nyhet – Ny kollektion från Skolyx

Läs mer

Hodinkee

Bring a Loupe: Two Omega Chronographs...

Läs mer

Följ manolo.se direkt via våra RSS 2.0 feeds.
Alla artiklar Kläder Skor Accessoarer
Skönhet Guide Butikskollen