Manolo logotype

Mackintosh
Det här varumärket har ännu ingen beskrivande text.

Senaste artiklarna om Mackintosh

Vårens 10 snyggaste regnrockar

Även om tanken på regn och rusk så här i vårtider är mindre trevlig är det ofta ett ganska frekvent inslag i vårt avlånga land. Idag vill vi lyfta fram 10 favoritrockar som fungerar över såväl grövre kavajer under tidig vår som till en skjorta för en regnig sommardag.

10 x Regnrockar

Tittade man ut genom fönstret i vår huvudstad under gårdagen insåg man snabbt behovet av funktionella ytterplagg för hösten. Även om temperaturen fortfarande är relativt mild står regnet som spön i backen vilket för oss till dagens artikel. Vi ger er 10 vattenavstötande favoriter från höstens kollektioner.

Webshoptipset – No Man Walks Alone

Vi får på Manolo av naturliga skäl ofta frågor om vad vi gillar när det kommer till mode och om vi har några personliga favoritmärken, butiker, skrädderier etc. Fördelen med Manolo är att vi inte är styrda i det redaktionella och kan därför skriva om saker som faktiskt ligger i vårt intresse. Självklart måste även vi ta ut svängarna något ibland för en ökad bredd men generellt sett är det ni läser om saker som faktiskt speglar vår smak och stil. Dagens text är inget undantag, tvärtom. Idag vill jag tipsa om min absoluta favorit när det kommer till webshopar, nämligen No Man Walks Alone.

Mackintosh Philosophy

Skotska Mackintosh som kanske för de flesta förknippas med regnrockar och ytterplagg har från tid till annan synts här på Manolo. Företaget som snart firar 200 år var pionjärer då Charles Mackintosh uppfann en sorts gummibehandning som gjorde att bomullsplaggen blev vattenavstötande och mycket praktiska. Något som var extra efterlängtat på de regniga brittiska öarna vid denna tid.

Butikskollen - Lund&Lund

Så var det dags för en butikskoll på en av Stockholms mest anrika herrekiperingar. Det rör sig om Lund&Lund på Sturegatan 12 i hjärtat av Östermalm som huserat på samma adress sedan 1963. Med en brittiskt inspirerad inredning som är mer eller mindre oförändrad idag huserar Lund&Lund kvalitetskonfektion från Corneliani, Belvest och inte minst Brunello Cucinelli men även prisvärda alternativ som nya spännande kostymleverantören Fugato.

Samarbeten, Made in Britain

Modesamarbeten och CO-branding har blivit ett väl vedertaget grepp inom modevärlden. I många fall med varierande resultat. Men när märkena tillför varandra något kan ett designsamarbete skapa den perfekta mixen mellan form och hantverk. I dagens artikel har Manolo valt ut några av de allra mest spännande samarbetena från de brittiska öarna.

Mackintosh Dunoon Coat

Den tidiga delarna av hösten kräver ett ytterplagg som står emot såväl kyla som vind och vatten. Helst utan att bli för varmt och klumpigt. Ett av säsongens smartaste val är skotska Mackintosh lättare ullrock Dunoon.

Fredagsinspiration - Höstklassikerna

Antracitgrå flanellbyxor och mörkblå blazer är knappast den mest nyskapande kombinationen. Men ibland säkra kort är också säkra av en anledning, det funkar alltid.

C´H´C´M – en engelsman i New York

CHCM, som står för Clinton Hill Classic Menswear, var lite utav en personlig favorit under shoppingresan till New York. Butiken representerar allt denna artikelserie handlar om och är därför väl värd ett omnämnande.

Mackintosh Dunoon

Mackintosh behöver knappast någon närmare presentation här på Manolo. Den skotska ytterplaggsspecialisten har sedan starten 1828 producerat stilsäkert regnskydd för alla som hatar att gå blöta. Senaste tillskottet i märkets utbud är mångsidiga Dunoon.

Vårjackan - Car Coat

Diskret, enkel och alltid elegant. Car Coaten är ett av garderobens kanske mest mångfacetterade och användbara ytterplagg. För att ge lite inspiration i letandet efter det perfekt ytterplagget för våren har Manolo tagit en närmare titt på denna klassiska modell.

Guide till höstens ytterplagg

Ytterplagg är ett område där det händer mycket. Kombinationen av klassiska modeller och moderna material skapar lättare och mer funktionella plagg som håller stilen i alla väder. Manolo har valt ut åtta favoriter för hösten.

Vårens sneakers

Med undantag för de allra mest konservativa skobärarna så är ett par lättare sneakers en nödvändighet i vårskogarderoben. Användbara till jeans och chinos såväl som barfota i ett par shorts. Manolo har valt ut sina favoriter för säsongen.

Inspiration vårjackan - Car Coat

Smidig, funktionell och elegant. Car Coaten uppfyller egentligen alla tänkbara önskemål för ett vårytterplagg. Men hur ser egentligen det perfekta exemplaret ut?

Inspiration vårjackan - Parkas

Vi tänkte fortsätta lite i ämnet vårjackor. Idag med fokus på den lite ledigare parkasmodellen. En modell som kanske främst förknippas med höst- och vintersäsongen, men som i lättare utförande lämpar sig minst lika bra för en regnig vårdag.

Smakprov Pitti Uomo AW 2011/12

Vad har då herrmodetillverkarna att bjuda för nästa höst- och vintersäsong? Tyvärr var det väldigt restriktivt att fotografera inne på själva mässområdet, vilket gjorde det svårt att få med allt vi ville. Men några godbitar lyckades vi trots det fånga på bild.

Nitty Gritty

Efter konkursen och pånyttfödelsen 2008 blåser det nya vindar på Nitty Gritty, som sedan starten 1991 varit en tongivande aktör bland Sveriges modebutiker. Här hittar du allt från superkonservativa skor från brittiska Church's till funktionsjackor från C.P. Company och catwalkdesign från exempelvis Raf Simons. Allt presenterat i ett inspirerande butikskoncept med ett handplockat utbud av såväl välkända modemärken som små charmiga tillverkare.

Fredagsinspiration - Regn

Det finns inga dåliga väder brukar det heta. Under en Mackintosh är det väl sällan så sant. För veckans fredagsinspiration bejakar Manolo höstrusk och hämtar inspiration från minimalistiskt 50-talsstil.

Sofistikerat Quiltat

Den quiltade jackan är inte helt okontroversiell. Många framhåller den som en mångsidig jacka till ett ofta hyfsat humant pris, medan andra kallar jacktypen för tantiga hästtäcken. Manolo har valt ut sina favoritmodeller för hösten.

Bildinspiration: Superlätta ytterplagg

När det kommer till regnrockar har britterna en unik ställning. Få plagg kommer alltid kännas så rätt som en äkta Mackintosh, Barbours oljerockar, en trenchcoat från Burberry eller Aquascutum. Autentiskt slitstarka kläder som håller i vått och torrt. Det finns bara ett problem – de väger bly.

Fredagsinspiration - Gentlemancykeln

Diskussioner om cykelmode kretsar ofta kring extremt funktionsbetonade stilar för fixed gear-cyklar. Fredagsinspirationen behandlar därför denna vecka stil för den glade amatörcyklisten som ser cykeln som ett rent transportmedel.

British Casual

Det är ingen hemlighet att Manolo senaste säsongerna riktat fokus bort från den brittiska stilen till förmån för ett något mer avslappnat stilideal. Tyvärr blir brittiskt mode lätt väldigt karikatyrartat. Men det finns fortfarande fantastiska tillverkare från de brittiska öarna som inte skall missaktas.

Detaljnivå: Mackintosh

Skotska Mackintosh har sedan starten 1823 varit en pionjär bland tillverkare av vattentäta ytterplagg. Senaste säsongerna har märket med sin urklassiska form och genomgående höga funktionalitet upplevt en ny renässans. Manolo synar märkets kanske allra mest klassiska modell i sömmarna för att se vad det är som utmärker en äkta mac.

Veckans Outfit nr 46

Håll halsen varm med en snygg polotröja. Den högt skurna halsen ger ett klätt intryck som passar utmärkt till en i övrigt slimmad klädsel.

Har du frågor kring stil och mode? Ställ din fråga så försöker Manolo att besvara den så snabbt som möjligt.

Till Fråga Manolo →

Permanent Style

Our Spring/Summer Top 10, 2019

Läs mer

Shoegazing

Bildspecial – Moscow Trunk Show

Läs mer

Hodinkee

A Week On The Wrist: The Rolex Explorer...

Läs mer

Följ manolo.se direkt via våra RSS 2.0 feeds.
Alla artiklar Kläder Skor Accessoarer
Skönhet Guide Butikskollen