Manolo logotype

Mabro
Det här varumärket har ännu ingen beskrivande text.

Senaste artiklarna om Mabro

Hugo Stockholm

Stockholms utbud av välklätt herrmode koncentreras ofta till innerstaden och Östermalm. Ett av undantaget är Hugo som förser Kungsholmenborna med välsydd konfektion i modernt snitt.

Smakprov från Pitti Uomo 81

Pitti bjöd i sedvanlig ordning på en uppsjö av bra herrmode. Att fånga allt på bild vore praktiskt omöjligt, men bara för att ge ett litet smakprov på vad herrmodetillverkarna kommer erbjuda nästa höst har vi gjort ett litet urval.

Bildinspiration: Cardigan och kavaj

För den som gillar en klädd känsla men samtidigt tycker att den tredelade kostymen ofta blir väl strikt är den stickade cardiganen oslagbar. Lika snygg till en tvådelad kostym som under uddablazern, skapar denna tröjtyp en snygg övergång mellan skjorta och byxlinning samtidigt som den ger bäraren en mer smickrande figur.

Smakprov Pitti Uomo AW 2011/12

Vad har då herrmodetillverkarna att bjuda för nästa höst- och vintersäsong? Tyvärr var det väldigt restriktivt att fotografera inne på själva mässområdet, vilket gjorde det svårt att få med allt vi ville. Men några godbitar lyckades vi trots det fånga på bild.

Business Button Down

Button down-kragen förknippas ofta med utpräglade casual-skjortor. Alternativt tillknäppt datakonsult under tidigt 90-tal. Manolo har tagit en titt på den lite mer välklädda versionen av button down-skjortan.

Agassi

Agassi i Sollentuna bjuder vid sidan av välkända modemärken och toppkonfektion från bland annat Antichi Telai, Mabro och Luciano Barbera på en rad handplockade specialisttillverkare. Butiken fokuserar främst på italienskt mode, men med såväl skandinaviska som brittiska och amerikanska inslag. Som agent för Mabro har de även en stor erfarenhet av måttsytt från den toskanska kostymtillverkaren.

Lund & Lund

Hans och Jesper Lund öppnade redan 1949 vad som kommit att bli en av Stockholms mest tongivande herrmodebutiker, Lund & Lund. Från början bestod verksamheten av första klassens skrädderi, men med vikande efterfråga på skräddarsytt bytte butiken i början av 60-talet inriktning mot måttsytt och senare även konfektion. 1963 flyttade Lund & Lund in på Sturegatan 12 varifrån butiken än idag förser stockholmare med klassiskt herrmode av högsta kvalité. Butiken drivs idag av grundarnas brorson Gunnar Lund samt Anders Södergren. Stilen rymmer allt från Cover Coats och randsydda brogues för den mer anglofilt lagda till italiensk kashmirperfektion från Brunello Cucinelli.

Om flanellbyxor

Bland byxmodeller för höst- och vintersäsongen har flanellbyxorna en given plats. Den ruggade ytan lämpar sig lika bra till uddablazern som kashmirtröjan. Manolo tipsar om hur du lyckas med modellen.

Hans Allde

Det är äntligen dags att köra igång butikskollen där vi kommer att lista Sveriges bästa stil- och modebutiker. Först ut i listan, som kommer att uppdateras kontinuerligt här under hösten, är en sann stilinstitution i Stockholm – Hans Allde.

Detaljer Mabro/ Antichi Telai Höst 2010

Manolo fortsätter att syna höstkollektionerna. Idag från italienska systerföretagen Mabro och Antichi Telai.

Bildinspiration: Superlätta ytterplagg

När det kommer till regnrockar har britterna en unik ställning. Få plagg kommer alltid kännas så rätt som en äkta Mackintosh, Barbours oljerockar, en trenchcoat från Burberry eller Aquascutum. Autentiskt slitstarka kläder som håller i vått och torrt. Det finns bara ett problem – de väger bly.

Klädd för nyår: Kavaj

Kavaj och uddabyxor hör tveklöst till en av de vanligaste kombinationerna för festklädseln. Tråkigt kan tyckas, men med rätt detaljer kan denna kombination vara ett minst lika stilfullt alternativ till nyårsklädseln som den enhetliga kostymen.

Måttsytt med Mabro II

Vad är viktigt att tänka på för när man låter måttsy en kostym och vad är egentligen den stora skillnad mot färdigsytt? För att avsluta artikelserien om måttsytt har Manolo testat Mabros made to measure-service.

Måttsytt med Hans Allde

Stockholmsekiperaren Hans Allde sticker ut med måttsydd konfektion från fyra olika tillverkare och ett totalt utbud på 2500 tyger. Manolo träffar ägaren Lars Allde för att diskutera den perfekta måttsydda känslan.

Måttsytt med Mabro I

Personligt val av tyg och modell med perfekt passform. Argumenten för att låta måttsy en kostym är inte särskilt svårbegripliga. Men hur stor är egentligen skillnaden mellan olika tillverkare och vad är viktigt att tänka på för att det skall bli rätt. Manolo vänder sig till italienska kostymspecialisten Mabro för att i en tvådelad artikelserie ta reda på hur det går till att måttsy och själva prova på att sy upp en kostym.

Flytande mellanlägg

Reportage: Underarbetet är allt. Som kavajers mellanlägg. Något som ger plagget balans, följsamhet och form. Manolo intervjuar Christoffer Parling, skandinavisk agent för italienska Mabro och Luciano Barbera, för att förstå vikten av denna detalj.

Har du frågor kring stil och mode? Ställ din fråga så försöker Manolo att besvara den så snabbt som möjligt.

Till Fråga Manolo →

Permanent Style

Hermes silk printing, Lyon: Factory...

Läs mer

Shoegazing

Inför London Super Trunk Show 2019

Läs mer

Hodinkee

First Photos: The Bulgari Octo...

Läs mer

Följ manolo.se direkt via våra RSS 2.0 feeds.
Alla artiklar Kläder Skor Accessoarer
Skönhet Guide Butikskollen