Manolo logotype

Luigi-Borrelli
Det här varumärket har ännu ingen beskrivande text.

Senaste artiklarna om Luigi-Borrelli

Butikskollen - Lund&Lund

Så var det dags för en butikskoll på en av Stockholms mest anrika herrekiperingar. Det rör sig om Lund&Lund på Sturegatan 12 i hjärtat av Östermalm som huserat på samma adress sedan 1963. Med en brittiskt inspirerad inredning som är mer eller mindre oförändrad idag huserar Lund&Lund kvalitetskonfektion från Corneliani, Belvest och inte minst Brunello Cucinelli men även prisvärda alternativ som nya spännande kostymleverantören Fugato.

Businesskjortan

På skjortsidan är det tveklöst de ledigare alternativen som varit i fokus senaste åren. Märken som Slowear-gruppens Glanshirt har tillsammans med de stora skjorttillverkarnas casual-linjer gjort att den klassiska businesskjortan hamnat lite i skymundan. I dagens Manolo-artikel tänkte vi därför glömma allt vad plaggtvättat och button down heter.

Smokingstilen 2011

Det börjar bli dags att fira in det nya år. Det tveklöst stiligaste klädvalet för nyårsfesten är smokingen – ett plagg som på allvar hittat tillbaka i den moderna herrgarderoben.

Fredagsinspiration - Skepparkavajen

Skepparkavajen är ett av garderobens kanske mest mångfacetterade ytterplagg. Ett sportigt regnskydd över kostymen och samtidigt minst lika bra val till helgrundan på stan. Här en något modernare och lättare tolkning än toktunga originalullrockarna.

Inspiration - Luigi Borrelli Höst 2011

Att klä sig från topp till tå i ett och samma märke är sällan en lyckad idé. Hur inspirerade Ralph Lauren eller Cucinellis kollektioner än må vara så vill ingen se ut som klonad skyltdocka. Men i fallet Luigi Borrelli är vi faktiskt beredda att göra ett undantag.

Guide till höstgarderoben 2011

Även om det känns fel att spana in grovstickade tröjor och ullpaletåer i augustivärmen börjar det bli hög tid att ta en närmare titt på höstgarderoben. I dagens artikel har Manolo tagit fram nio stiltips för den som vill uppdatera klädseln i höst.

Inspiration vårjackan - Safarijackan

Manolo fortsätter jakten på det perfekta vårytterplagget. Idag med fokus på den ledigare safarijackan. En detaljrik jackmodell, vars användningstillfällen sträcker sig långt utanför afrikanska savannen och Land Rovern.

Zip Sweater

Det är lätt att ha förutfattade meningar om vissa plagg. Som pullovern med blixtlås, vilken många förknippar med skid- och funktionskläder. I finare ullkvalité är detta dock ett vasst alternativ under kavajen för den som tycker att en V-ringad pullover lätt blir lite slätstruken.

Bildinspiration: vintermode på italienska

Oklanderlig passform och stark hängivenhet för kvalité sätter italiensk stilkultur i en klass för sig. Inte bara när det kommer till lätta sommarkostymer och mockasiner.

Den perfekta casualstilen

En ledig och avslappnad klädsel behöver varken vara synonym med sunkiga mjukisbyxor eller urtvättade T-shirts. Känsla för material och passform kan få den informellaste stilen att se supersofistikerad ut. Manolo guidar till den perfekta vardagsstilen.

Lund & Lund

Hans och Jesper Lund öppnade redan 1949 vad som kommit att bli en av Stockholms mest tongivande herrmodebutiker, Lund & Lund. Från början bestod verksamheten av första klassens skrädderi, men med vikande efterfråga på skräddarsytt bytte butiken i början av 60-talet inriktning mot måttsytt och senare även konfektion. 1963 flyttade Lund & Lund in på Sturegatan 12 varifrån butiken än idag förser stockholmare med klassiskt herrmode av högsta kvalité. Butiken drivs idag av grundarnas brorson Gunnar Lund samt Anders Södergren. Stilen rymmer allt från Cover Coats och randsydda brogues för den mer anglofilt lagda till italiensk kashmirperfektion från Brunello Cucinelli.

Gabucci

För den som gillar italienskt herrmode med välskräddade kavajaxlar och smalt skurna ärmhål är Gabucci i Stockholm ett ofrånkomligt besök. Ägarna Bob och Måns handplockar konfektion från de främsta italienska tillverkarna med allt från Cesare Attolinis kompromisslösa napolitanska skräddarkonst till Bogliolis tvättade dekonstruerade kavajer. Allt blandat med ett brett utbud av skor och accessoarer i modern italiensk stil.

Hans Allde

Det är äntligen dags att köra igång butikskollen där vi kommer att lista Sveriges bästa stil- och modebutiker. Först ut i listan, som kommer att uppdateras kontinuerligt här under hösten, är en sann stilinstitution i Stockholm – Hans Allde.

Fredagsinspiration - Regn

Det finns inga dåliga väder brukar det heta. Under en Mackintosh är det väl sällan så sant. För veckans fredagsinspiration bejakar Manolo höstrusk och hämtar inspiration från minimalistiskt 50-talsstil.

Greetings from Milan

Manolo har gjort en snabbvisit i Milano för att sondera utbudet bland några av stadens otaliga modebutiker. Här är några tips för den som planerar en shopping- eller inspirationsresa till modestaden.

Vårguide 2010: Gabucci

Äntligen börjar butikerna fylla på med vårkläder. Manolo ger sig ut bland Stockholms främsta butiker för att hitta säsongens snyggaste plagg. Först ut Gabucci, ett självklart tillhåll för alla med förkärlek för italienskt herrmode.

Detaljer - Kavajknapparna

Fel knappar kan verkligen sänka den snyggaste av kavajer. Men misströsta inte. Enklare och billigare sätt att uppdatera sin kavaj finns inte.

Bildinspiration: saturday espresso

Sann stil är att vara välklädd dagen efter. Medan Modesverige sover ruset av sig spenderar Manolo lördagen med chukka boots, kashmirtröja och tokstark espresso.

Att uppdatera skjortgarderoben

Ämnet har behandlats förr. Både med matematiska ekvationer och mer stilmässiga grepp som lösning på den perfekta skjortgarderoben. Och inför det nya året är jag övertygad om att många med mig funderar kring hur skjortgarderoben skall få sig ett lyft. Vilka delar behöver uppdateras och vad är det egentligen som saknas?

Underverk

Bildinspiration: Detaljerna sätter standarden. Från vinkeln på skjortkragen till nyansen på skorna. Manolo har valt ut accessoarerna som gör underverk för stilen.

Bildinspiration: Dubbelknäppt

Elegant, välklädd och full med attityd. Efter att ha varit standardklädsel för övervintrade yuppies har den dubbelknäppta kavajen senaste säsongerna väckt nytt intresse. Men glöm trötta klubblazrar i säckig silhuett. Den dubbelknäppta kavajen skall sitta snortight.

Att vika näsduken

Bröstnäsduken har senaste säsongerna blivit en självklarhet i den manliga garderoben. En tacksam accessoar för att variera och sätta färg på klädseln. Men vilket är egentligen det bästa sättet att vika den? Manolo ger tre exempel för alla tänkbara tillfällen.

Bildinspiration: Uddaplagg

Bryt upp och bryt av. Utnyttja garderoben maximalt genom att bära kostymkavajen till uddabyxor. Var inte rädd för att kombinera rutigt, randigt eller enfärgat.

Bildreportage: Halsdukskultur

Halsdukens är garderobens flärdfullaste accessoar. Men glöm noppriga kvalitéer i grådassig färgskala. Halsdukskultur i höst stavas kashmir, paisleymönster och lyxiga sidenkvalitéer. Manolo har valt ut nio favoriter för säsongen.

Har du frågor kring stil och mode? Ställ din fråga så försöker Manolo att besvara den så snabbt som möjligt.

Till Fråga Manolo →

Permanent Style

Maison Bonnet bespoke glasses: The...

Läs mer

Shoegazing

Nyhet – SM i skoreparation 2019

Läs mer

Hodinkee

Introducing: The Chopard Mille Miglia...

Läs mer

Följ manolo.se direkt via våra RSS 2.0 feeds.
Alla artiklar Kläder Skor Accessoarer
Skönhet Guide Butikskollen