Manolo logotype

Luciano Barbera
Det här varumärket har ännu ingen beskrivande text.

Senaste artiklarna om Luciano Barbera

Våren 2016 från Luciano Barbera

Idag vill vi visa vår/sommarkollektionen från italienska Luciano Barbera. Märket som grundades i början av 70-talet av mannen med samma namn har kommit att bli det märke man närmast förknippar med begreppet Stile Inglese, dvs en italiensk tolkning av den klassiska brittiska stilen.

Våren 2015 från Luciano Barbera

Ett varumärke vi inte lyft fram så mycket här på Manolo är italienska Luciano Barbera. Ett företag kanske främst känt för sin ikoniska representant med samma namn. Företagets fokus har i alla år legat på material och kvalitet framför det senaste snittet och inte minst "Made in Italy" på riktigt som man valt att kalla det.

Den grå kostymen

När det kommer till kostymfärger finns det två självklara val – blått och grått. Det förstnämnda framhålls som ett alltid elegant och stilmedvetet färgval, medan grått ofta får representera en något tråkigare val. Något som är helt fel.

Vårens blazer 2012

Blazern är ett plagg vi ständigt återkommer till här på Manolo. Oavsett stil och smak har uddakavajen en självklar plats i den moderna herrgarderoben. I dagens artikel har vi valt ut några av favoriterna från vårsäsongen.

Smakprov från Pitti Uomo 81

Pitti bjöd i sedvanlig ordning på en uppsjö av bra herrmode. Att fånga allt på bild vore praktiskt omöjligt, men bara för att ge ett litet smakprov på vad herrmodetillverkarna kommer erbjuda nästa höst har vi gjort ett litet urval.

Fredagsinspiration - Modern glencheck

Att klä sig tidlöst innebär inte nödvändigtvis att klä sig gammalmodigt. Bra design måste vara långsiktig och samtidigt relevant för en modern bärare. Något vi anammat i veckans fredagsinspiration som utgår från den klassiska glencheck-kavajen, men i ett uppdaterat utförande och i en sportigare kombination.

Luciano Barbera Plaid Wool Blazer

Det finns många exempel på diskreta rutmönster i relativt stor skala bland kavaj- och kostymtillverkarnas höstkollektioner. Få om ens någon behärskar dock mönster med samma finess som Biella-baserade Luciano Barbera.

Höstens rutiga kavajer

Efter att ha investerat i en enfärgad marinblå blazer är nästa steg för många en rutig uddakavaj. Inte minst under höstsäsongen då den rutiga kavajen är ett perfekt komplement till flanell- och tyngre manchesterbyxor. I dagens artikel har Manolo tittar närmare på några av höstens modeller.

Smakprov Pitti Uomo AW 2011/12

Vad har då herrmodetillverkarna att bjuda för nästa höst- och vintersäsong? Tyvärr var det väldigt restriktivt att fotografera inne på själva mässområdet, vilket gjorde det svårt att få med allt vi ville. Men några godbitar lyckades vi trots det fånga på bild.

Glencheckrutigt

Glencheck-mönster är ett givet inslag i höstgarderob. Både för kostym som accessoarer, men kanske främst som mönster till uddakavajen. Manolo har valt ut några favoriter.

Agassi

Agassi i Sollentuna bjuder vid sidan av välkända modemärken och toppkonfektion från bland annat Antichi Telai, Mabro och Luciano Barbera på en rad handplockade specialisttillverkare. Butiken fokuserar främst på italienskt mode, men med såväl skandinaviska som brittiska och amerikanska inslag. Som agent för Mabro har de även en stor erfarenhet av måttsytt från den toskanska kostymtillverkaren.

Businessmode - hösten 2010

Det börjar bli dags att på allvar se över businessgarderoben för säsongen. För att ge lite inspiration i arbetet har Manolo valt ut sina favoritplagg och accessoarer för en stilfull affärsstil.

Italienskt vårmode II

Vi trotsar snön för att fortsätta inspireras av de italienska modehusen. Denna vecka med klassiska Tombolini och Luciano Barbera samt något yngre mode från Seventy.

Höstguide på Italienska

Ständigt välklätt och fullt av självförtroende sträcker sig italienskt herrmode långt ifrån vräkiga designermärken. Kärleken för material och hantverk gör detta till ett mode för flera sinnen. Och även om detta mode är omöjligt att beskriva i en 10-punkts lista går det att utläsa några viktiga delar.

Veckans Outfit – Double-Breasted Casual

Denna veckas ensemble kläder är lika enkelt avskalad som elegant. Istället för att pynta ut sig med udda accessoarer får plaggen själva tala. Detaljer som för vissa framstår som uppklädda, för andra sofistikerat ledig.

Har du frågor kring stil och mode? Ställ din fråga så försöker Manolo att besvara den så snabbt som möjligt.

Till Fråga Manolo →

Permanent Style

Our Spring/Summer Top 10, 2019

Läs mer

Shoegazing

Bildspecial – Moscow Trunk Show

Läs mer

Hodinkee

Editors' Picks: Forbidden Fruit: Four...

Läs mer

Följ manolo.se direkt via våra RSS 2.0 feeds.
Alla artiklar Kläder Skor Accessoarer
Skönhet Guide Butikskollen