Manolo logotype

Lubiam
Det här varumärket har ännu ingen beskrivande text.

Senaste artiklarna om Lubiam

Våren 2019 från Lubiam

Näst ut i vår bevakning av våren är den italienska kavaj och kostymspecialisten från Mantova. Vi talar såklart om Luigi Bianchi Mantova eller Lubiam som varumärket vanligtvis kallas. Vi har tittat närmare på vårens kollektion som finns representerade hos ett flertal svenska återförsäljare.

Luigi Bianchi Mantova hösten 2018

Vår bevakning av höstens kollektioner går vidare och idag handlar det om en anrik italiensk tillverkare med anor från tidigt 1900-tal. Vi talar om Lubiam och har valt att titta närmare på företagets premiumlinje; Luigi Bianchi Mantova där vi valt ut ett par favoriter och tittat närmare på vad som inspirerat kollektionen.

Våren 2018 från Lubiam

Idag tittar vi närmare på vårens kollektion från italienska Lubiam. Den består av två delar i form av ledigare underlinjen L.B.M 1911 samt spjutspetslinjen Luigi Bianchi Mantova. För våren är det ljusa färger som dominerar.

Måttsytt från Luigi Bianchi Mantova - Del II - Resultatet

Förra veckan kunde ni läsa första delen i vår artikelserie om måttsytt från Luigi Bianchi Mantova via Ströms i Stockholm. Idag är det dags för slutresultatet och vår syn på tjänsten i sin helhet. Till vår hjälp har vi tagit fotograf Ted Olsson för att illustrera hur plagget faktiskt blev.

Måttsytt från Luigi Bianchi Mantova - Del I - Måttagning och val

Idag är det dags för första artikeln av två i vårt reportage om måttsytt från Luigi Bianchi Mantova eller Lubiam som de kanske är mer kända som. Vi sydde upp en kostym via Ströms Man & Woman i Stockholm och tänkte i två delar summera processen, alternativen samt vår uppfattning om resultatet.

10 snygga rockar för hösten

För några veckor sedan fick ni tips här på Manolo om höstens snyggaste regnrockar men i takt med att temperaturen sjunker behöver man definitivt något varmare ytterplagg. Vi har valt ut säsongens 10 snyggaste rockar och vad man bör tänka på när man köper just detta stilfulla plagg.

Lubiam våren 2014

Vår bevakning av vårens kollektioner fortsätter idag med en av de italienska leverantörer som tagit den svenska marknaden med storm. Det rör sig om Lubiam som i Sverige framför allt lyckats med den lite yngre linjen l.b.m 1911 men även har en något mer skräddad i form av Luigi Bianchi Mantova.

Tendenser för hösten 2012

Herrmodet rör sig försiktigt framåt. Uppdaterade snitt, nya kombinationer och innovativa material. I dagens artikel har Manolo tittat närmare på höstens mode och valt ut några tendenser som tydligt präglar den moderna garderoben.

Vårens dubbelknäppta 2012

Manolo har länge varit en varm anhängare av dubbeknäppt. Inte minst under vår- och sommarsäsongen. Men glöm trötta klubblazrar med klubbemblem. Vårens och sommarens dubbelknäppt gör sig klart bäst i lättare ull- eller bomullstyger med diskreta detaljer. Manolo har valt ut några favorit.

Vårens rutiga kavajer, 2012

Glencheck, windowpane och andra rutmönster förknippas kanske främst med höstiga ullkavajer. Men i lättare tyg och med mjukare konstruktion är en rutig kavaj det perfekta komplementet i kavajgarderoben även under sommarsäsongens varmare månader.

Businessgarderoben våren 2012

Bevakningen av vårmodet tenderar att fokusera på tunna linneskjortor och tvättade bomullskostymer. För de allra flesta är dock detta en väldigt liten del av säsongen. Därför tänkte vi i dagens artikel ta en titt på vårens kostym- och businessmode.

Smakprov L.B.M. 1911 AW 2011-12

Även om det slängs hej vilt med begreppen dekonstruerade och ofodrade kavajer är det väldigt få tillverkare som behärskar denna typ av konstruktion fullt ut. 100 års-jubilerande Lubiams ledigare linje L.B.M. 1911 är tillsammans med Boglioli och Piombo ett av de kanske allra mest lyckade exemplen.

Inspiration - Vårens blazer

En marin- eller mörkblå blazer bör finnas i varje garderob. Basta. Men glöm yuppieårens bredaxlade klubblazer med släpig silhuett och brodyr på bröstfickan. Den moderna blazern är smalt skuren och avskalad i utförandet utan massa pråliga detaljer.

Inspiration: Ledigt välklätt

Manolo längtar efter våren. Att slippa bära tunga och bylsiga ytterplagg för att istället kunna ta på sig en ofodrad bomullskostym. För att göra längtan uthärdlig har vi i dagens artikel valt ut några favoritkavajer och kostymer i ledigare snitt från tillverkarnas vårkollektioner.

Lubiam Höst 2010

Lubiam erbjuder med välskräddade kollektionen Luigi Bianchi Mantova och sportigare underlinjen L.B.M 1911 italienskt konfektion till klart överkomliga priser. Höstkollektionen kännetecknas liksom tidigare säsonger av dekonstruerade kavajer, tvättade tyger och figurnära snitt. Här ett smakprov.

Lubiam

För den som uppskattar italiensk stil i avslappnat tappning som Boglioli och Cucinelli kan landsmannen Lubiam vara en intressant nyhet. Märket, som nu finns tillgängligt på den svenska marknaden och NK, blandar klassiska plagg med lekfulla tyger. Allt i klassiskt italienskt snitt.