Manolo logotype

Lodger
Det här varumärket har ännu ingen beskrivande text.

Senaste artiklarna om Lodger

Höstskor, Scotchgrain

Scotchgrain-läder har varit en relativt vanlig syn bland skotillverkarna senaste säsongerna. Den präglade och något oregelbundna ytan ger en tålig yta som passar perfekt till höstens robustare skodon. Manolo har valt ut några favoriter.

Sandfärgade brogues

Ett par ljusare brogues i sandfärgad nyans hör till en av sommarsäsongens allra mest sofistikerade skoval. Utan strumpor ihop med välanvända jeans eller till den ofodrade bomullskostymen – Manolo har valt ut sina favoriter.

Spring chukkas

Chukka boosten är en skomodell vi ständigt återkommer till. Tröttsamt kan tyckas, men det finns också en anledning. För en användbarare och mångsidigare sko är svårt att hitta. I dagens artikel har Manolo fokuserat extra på de mer vårbetonade varianterna.

Skoinspiration oxblodsrött

Färgvalen när det kommer till klassiska läderskor står i regel mellan svart eller olika nyanser av brunt. En klassisk färg som dock hamnat lite i skymundan är oxblod. I dagens artikel tipsar Manolo hur du lyckas med denna småexcentriska skofärg.

5 x lättviktssulor

Få lär ha undkommit trenden med klassiska skomodeller på lättare gummisulor senaste säsongerna. Och för den som vill ha ledigare snörsko till hyfsat pris är detta ofta ett bra skoval. Manolo har valt ut fem alternativ.

Brittiska skotillverkare you might not know...

Bland brittiska skotillverkare känner de allra flesta till tunga namn som Loake, Alfred Sargent, Tricker's, Crockett & Jones och Church's. Men hur står sig egentligen de för den svenska marknaden mindre kända namnen? Manolo har tittat in fem märken som kan vara värda att känna till.

Att stänga sulan med ritsnedläggning

Att stänga yttersulan med så kallad ritsnedläggning ger inte bara en slankare form utan dessutom ökat skydd mot vatten från marken. Manolo förklarar hur tekniken fungerar.

Commando-sulan

Den som på allvar vill förbereda sina skor för eländigt höst- och vinterväder bör titta närmare på commando-sulan. Manolo har valt ut några favoriter.

Unlined Chukkas

Det råder helt klart inflation i begreppet ofodrat. Och med risk för att bli halvt ihjälslagna tänkte vi idag behandla de ofodrade chukka bootsen.

Lodger Jophur Boots

Genom konceptet Shoe of the Month presenterar brittiska Lodger varje månad en ny skomodell som formmässigt går lite längre än de klassiska skomodellerna. Denna månad har märket tagit sig an de klassiska jodphursen.

Veckans outfit nr 1

Veckans outfit är efter juluppehållet nu tillbaka. Denna vecka med en klädsel i naturinspirerad färgskala och med underbar rutig kavaj från Boglioli som utgångspunkt.

9 x kostymbälten

Sett till funktion är kostymbältet ganska meningslöst. Ett par välsittande kostymbyxor skall sitta uppe runt midjan utan hjälp. Men rent stilmässigt kan bältet bryta av den enhetliga kostymen och ge ett något mer balanserat intryck. Här nio favoritmodeller.

Country boots

Ibland hade det varit betydligt lättare att inte vara så fåfäng. Att fullständigt obekymrat kunna slänga på sig slitstarka funktionsskor med traktorsula. Istället blir köpet av vinterkängor ett ständigt pågående projekt. Vilken modell, vilken färg och vilket märke? Frågan är om det överhuvudtaget är möjligt att kombinera praktiskt användande med stillfull form?

Mockaskor x 9

Ingen skogarderob är komplett utan ett par i mocka. Ett material lika snyggt till oxfords som lediga loafers. Manolo har valt ut nio par i olika stilar.

Veckans Outfit nr33

Veckans outfit spinner vidare på gårdagens brittiska stil, men med inspiration från såväl italienskt funktionsmode som preppystilen.

10 x Skoperfektion

Riktigt välsydda skor är konstverk i allt från formen till finishen. Här är tio modeller som får en att smälta.

Skorna i sommarvärmen

Sommaren har kommit på allvar. Att klä sig för den varma temperaturen utan behöva stå i skuggan och svettas är inte helt lätt. Framförallt inte när det kommer till skorna.

Stilkarta 02.06.09

Manolo hyllar sober och modern lyx.

Om lågskor

Lågskorna är en självklar del i garderoben. Men att välja bland modellerna är betydligt svårare fråga. Manolo har listat de fem vanligaste och hur de bäst kombineras.

Fråga Manolo: Sommarfestklädsel?

Först vill jag tack för en sida som ger mycket inspiration! Nu är det såhär att jag ska på en fest där det står sommarfint på dresscode. Hade därför tänkt fråga er om råd. Ni kanske tom vill göra en artikel om "festsommarklädsel"?Vad som är tänkt på festen är färgade byxor, skjorta och kavaj. Jag vill dock inte komma som alla andra utan gärna stick ut, hur gör jag det? Kevin

10 x vårskor : Loafers

Loafers får avsluta guiden kring de perfekta vårskorna. En modell som lämpar sig lika väl för att strosa omkring på semestern som till ett ledigare sommarbröllop.

Weekend wear

Hoppet om ordentlig sommarvärme är tänt och den klart romantiserade bilden av semesterklädseln väcktes plötsligt till liv. För att ytterligare stärka suget efter den perfekta sommarstilen tillägnas denna lördag ren inspiration.

10 x Vårbrogues

Så avslutar du byxorna

Att välja rätt skomodell till rätt typ av byxor är långt ifrån uteslutande en fråga om färg och klädselns formalitet. Eller rätt byxlängd. Minst lika viktigt är att byxornas silhuett följer skornas form.

Trenchcoat-Mentalitet

Från gårdagens solönskan till regnhantering. De som sa att trenchcoaten är död kommer att få äta upp sina uttalanden. I vår syns den i uppdaterat format, intressantare än någonsin.