Manolo logotype

Levi's Vintage Clothing
Det här varumärket har ännu ingen beskrivande text.

Senaste artiklarna om Levi's Vintage Clothing

Garderobens hörnstenar - Jeansen

Även om Manolo fokuserar främst på en skräddad stil så råder det inget som helst tvivel: Den manliga garderoben är inte komplett utan åtminstone ett par jeans. Idag skall vi därför titta närmare på hur vi tycker man bäst bär dessa klassiska byxor.

Fredagsinspiration - Kavaj & Jeans

Nyckeln till att bära kavaj med jeans är enligt oss enkelheten. Skippa skjorta och slips och satsa med fördel på en piké eller stickad tröja. Välj även ett par mörka jeans utan slitningar och en kavaj med mycket textur eller mönster för att minska den formella kontrasten. Addera ett par ofodrade loafers i mocka och ett par solglasögon för en ledig vardagsklädsel.

Fredagsinspiration - Midsommar

I dagens fredagsinspiration har vi valt att fokusera på en ledigare klädsel för den i regel regnigaste högtiden om året. Med en vattenavstötande Field Jacket, klassiska jeans och ett par chukkas med praktisk gummisula håller man stilen i midsommarregnet.

Fredagsinspiration - Field Jacket for Fall

Det har varit mycket kostymer, rockar och skräddat i fredagsinspirationerna den senaste tiden. Idag vill vi istället lyfta fram en field jacket i ull som ett ledigt och alternativt ytterplagg för en ledig lördag i höstsolen. Vi plockar fram sneakers och jeans och väljer en kashmirpolo till förmån för skjorta och slips.

Fredagsinspiration - The Peacoat

I veckans fredagsinspiration fokuserar vi på en av våra absoluta favoriter när det kommer till ytterplagg. Peacoaten eller skepparkavajen som den heter på svenska är ett stilfullt alternativ till både ledigt som dressat. Idag har vi valt det förstnämnda med kashmirtröja och jeans som bidrar till att hålla både stilen och kroppstemperaturen i höst. På fötterna ser vi ett par gummisulade skor som passar perfekt för skogspromenader eller regniga gator.

Fredagsinspiration - Hopsack

Ett av de mest mångsidiga och lättburna materialen när det kommer till kavaj är Hopsackväven. En väv som ger den struktur som ofta kan behövas i enfärgade plagg och som fungerar utmärkt att klä både upp och ner. Idag har vi valt en avslappnad tolkning med jeans, långärmad piké och derbys i mellanbrunt skinn.

Fredagsinspiration - Casual Classics

Flera av historiens största stilikoner har tre plagg gemensamt. T-shirt, jeans och en klassisk skinnjacka. Kombinera med exempelvis ett par Indyboots, solglasögon och keps för en lika enkel som tidlös stil oavsett om man har Triumph eller tunnelbanekort.

Garderobens hörnstenar - Jeansen

Idag fortsätter Garderobens Hörnstenar med en lite ledigare men ack så naturlig del i den manliga garderoben. Oavsett om man bär dem i trädgården eller till fest så är jeansen en naturlig del av dagens samhälle och vi hävdar att i rätt utförande går de utmärkt även till kavaj.

Fredagsinspiration - Skinnjackan

Skinnjackan är inte ett plagg som figuerar i någon större utsträckning här på Manolo. Konstigt kan tyckas då det rör sig om ett av de mest ikoniska plagg en man kan bära. Vår tolkning är kanske en aning mindre rock&roll och fokuserar på en uppdaterad tolkning av den klassiska motorcykelmodellen från Belstaff som hängt med sedan 1948. Kombinerat med ett par kvalitetsjeans, finstickad tröja och lediga kängor får man en avslappnad med välklädd helhet som är perfekt till tidiga hösten.

Herrmodet 2011 – Det bästa från året

Efter att firat in 2012 har vi nu ett helt nytt stilår att se fram emot. Min innan dess tänkte vi göra en mindre tillbakablick och välja ut höjdpunkterna från 2011. Från sportiga funktionsjackor till superlyxiga ytterplagg i babykashmir.

Levi’s Vintage Clothing 1954 501Z

Jeans är ett ämne vi behandlar relativt sällan här på Manolo. Inte minst med tanke på att detta plagg utgör grundstommen i mångas garderober. Men att hitta rätt bland uppsjön av alla märken och modeller är en konst. Modellen i dagens artikel från Levi's Vintage Clothing andas verkligen jeanshistoria och lär uppskattas av både denimfantaster som mindre inbitna jeansbärare i behov av ett par klassiska jeans till vardagskavajen.

Nitty Gritty

Efter konkursen och pånyttfödelsen 2008 blåser det nya vindar på Nitty Gritty, som sedan starten 1991 varit en tongivande aktör bland Sveriges modebutiker. Här hittar du allt från superkonservativa skor från brittiska Church's till funktionsjackor från C.P. Company och catwalkdesign från exempelvis Raf Simons. Allt presenterat i ett inspirerande butikskoncept med ett handplockat utbud av såväl välkända modemärken som små charmiga tillverkare.