Manolo logotype

L.B.M. 1911
Det här varumärket har ännu ingen beskrivande text.

Senaste artiklarna om L.B.M. 1911

Butikskollen - Jupiter Hornsgatan

Idag är Butikskollen tillbaka och idag tar vi oss till Södermalm i Stockholm och närmare bestämt Jupiter på Hornsgatan. En butik med avslappnad känsla, utmärkt service och imponerande utbud. Avslappnade val i form av jeans, sneakers och funktionsplagg kombineras med italiensk konfektion. Med varumärken som Lardini, L.B.M, Tombolini och Buttero visar man på inte bara ett brett utbud men även stor fingertoppskänsla.

Inspiration: kamelfärgad ytterrock

Manolo hyllar ofta subtil och diskret elegans. Den kamelfärgade ytterrocken är raka motsatsen. Måttlöst lyxig och samtidigt oklanderligt välklädd lyser den varma färgen upp i höstmörket.

Soft Tailoring

Inom herrmodet har det senaste åren pratats febrilt om den ofodrade kavajen. Med mjukheten i en kofta och elegansen i en klassisk kavaj är det svårt att inte gilla plagget. Manolo har valt ut sina favoriter för säsongen.

Fredagsinspiration - Försmak, hösten 2012

När sommaren inte riktigt kommit igång är det extra långt till hösten. Men redan nu börjar tillverkarna och butikerna fylla på med höstens nyheter. För att ge en liten försmak av vad som komma skall så utgår veckans fredagsinspiration från höst- och vintersäsongen.

Vårens dubbelknäppta 2012

Manolo har länge varit en varm anhängare av dubbeknäppt. Inte minst under vår- och sommarsäsongen. Men glöm trötta klubblazrar med klubbemblem. Vårens och sommarens dubbelknäppt gör sig klart bäst i lättare ull- eller bomullstyger med diskreta detaljer. Manolo har valt ut några favorit.

Vårens blazer 2012

Blazern är ett plagg vi ständigt återkommer till här på Manolo. Oavsett stil och smak har uddakavajen en självklar plats i den moderna herrgarderoben. I dagens artikel har vi valt ut några av favoriterna från vårsäsongen.

Fredagsinspiration - Vårkänslor

Även om våren på många ställen än känns rätt avlägsen så börjar butikerna fylla på med säsongens nyheter. Även vi tänkte börja snegla mer mot varmare tider. I dagens artikel med en ljusare nedtonad klädsel för en tidig vårdag.

Guide till vinterns ytterrock

Det pratas mycket om funktionsplagg och ytterplagg i tekniska syntetmaterial. Även om dessa i många fall fyller ett tomrum behåller den klassiska ullrocken sin ställning som det stilfullaste och allra mest sofistikerade skyddet mot vinterkylan.

Herringbone

Vi har tidigare behandlat ämnet rutiga höstkavajer. Ett annat klassiskt mönster för säsongen är fiskben som syns i både ledigare tweedkavajer som eleganta ullpaletåer. Manolo har i dagens artikel tagit en närmare titt på mönstret.

Ströms

Efter ett visst uppehåll är det nu dags att åter köra igång butikskollen där Manolo listar Sveriges bästa herrekiperare och modebutiker. Idag med en sann butiksklassiker som klätt stilmedvetna stockholmare i över 100 år, Ströms. Den nuvarande lokalen i centrumhuset vid korsningen Kungsgatan och Sveagatan invigdes redan 1939 och samlar idag kläder från såväl anrika kostymtillverkare som populära svenska modedesigners.

Höstens rutiga kavajer

Efter att ha investerat i en enfärgad marinblå blazer är nästa steg för många en rutig uddakavaj. Inte minst under höstsäsongen då den rutiga kavajen är ett perfekt komplement till flanell- och tyngre manchesterbyxor. I dagens artikel har Manolo tittar närmare på några av höstens modeller.

Fredagsinspiration - Polotröjan

För att spinna vidare något i måndagens artikelämne utgår även veckans fredagsinspiration från polotröjan. Här i en något ledigare kombination av kläder.

Smakprov L.B.M. 1911 AW 2011-12

Även om det slängs hej vilt med begreppen dekonstruerade och ofodrade kavajer är det väldigt få tillverkare som behärskar denna typ av konstruktion fullt ut. 100 års-jubilerande Lubiams ledigare linje L.B.M. 1911 är tillsammans med Boglioli och Piombo ett av de kanske allra mest lyckade exemplen.

Höstnyheter på Yoox.com

För den som vill köpa kvalitetskläder till nedsatt pris och inte bryr sig att de kommer från förra årets säsong är Yoox.com en guldgruva. Men det gäller att vara ute i tid för att inte riskera att de snyggaste plaggen tar slut i rätt storlek. Manolo har valt ut några favoriter bland höstnyheterna.

Lund & Lund

Hans och Jesper Lund öppnade redan 1949 vad som kommit att bli en av Stockholms mest tongivande herrmodebutiker, Lund & Lund. Från början bestod verksamheten av första klassens skrädderi, men med vikande efterfråga på skräddarsytt bytte butiken i början av 60-talet inriktning mot måttsytt och senare även konfektion. 1963 flyttade Lund & Lund in på Sturegatan 12 varifrån butiken än idag förser stockholmare med klassiskt herrmode av högsta kvalité. Butiken drivs idag av grundarnas brorson Gunnar Lund samt Anders Södergren. Stilen rymmer allt från Cover Coats och randsydda brogues för den mer anglofilt lagda till italiensk kashmirperfektion från Brunello Cucinelli.

Polotröjan - Höst 2010

Från bulkigt grovstickat till sofistikerat i kashmir. Polotröjan finns i lika många utföranden som den har anhängare. Så även hos Manolo.

Lubiam Höst 2010

Lubiam erbjuder med välskräddade kollektionen Luigi Bianchi Mantova och sportigare underlinjen L.B.M 1911 italienskt konfektion till klart överkomliga priser. Höstkollektionen kännetecknas liksom tidigare säsonger av dekonstruerade kavajer, tvättade tyger och figurnära snitt. Här ett smakprov.

Lubiam

För den som uppskattar italiensk stil i avslappnat tappning som Boglioli och Cucinelli kan landsmannen Lubiam vara en intressant nyhet. Märket, som nu finns tillgängligt på den svenska marknaden och NK, blandar klassiska plagg med lekfulla tyger. Allt i klassiskt italienskt snitt.

Har du frågor kring stil och mode? Ställ din fråga så försöker Manolo att besvara den så snabbt som möjligt.

Till Fråga Manolo →

Permanent Style

Our Spring/Summer Top 10, 2019

Läs mer

Shoegazing

Bildspecial – Moscow Trunk Show

Läs mer

Hodinkee

Editors' Picks: Forbidden Fruit: Four...

Läs mer

Följ manolo.se direkt via våra RSS 2.0 feeds.
Alla artiklar Kläder Skor Accessoarer
Skönhet Guide Butikskollen