Manolo logotype

Lardini
Det här varumärket har ännu ingen beskrivande text.

Senaste artiklarna om Lardini

10 x Höstkavajer

Idag tänkte vi fokusera på en av den manliga garderobens hörnstenar, nämligen höstkavajen. Vi summerar vad man bör tänka på när den skall inhandlas, vilka färger som är lättast att matcha samt vilka material som är specifikt förknippade med säsongen.

10 snygga rockar för hösten

För några veckor sedan fick ni tips här på Manolo om höstens snyggaste regnrockar men i takt med att temperaturen sjunker behöver man definitivt något varmare ytterplagg. Vi har valt ut säsongens 10 snyggaste rockar och vad man bör tänka på när man köper just detta stilfulla plagg.

Lardini AW/15

Vi drar åter blickarna till Italien och en av de märken som gjort störst resa de senaste 10 åren. Från att ha varit en erkänt skicklig kostymproducent åt flera av modehusen har Lardini de senaste åren omformat sig och stärkt det egna varumärket avsevärt. En högre modegrad, samarbeten med Nick Wooster samt flera egna butiker har gjort Lardini till en av de starkaste aktörerna bland Pitti Uomos montrar.

Gabucci öppnar webshop

En av Sveriges främsta herrbutiker växer återigen. Gabucci som för något år sedan bytte lokaler till Nybrogatan 14 i Stockholm tar nu nästa kliv och lanserar webshop. Detta innebär att delar av butikens eminenta utbud nu även blir tillgängligt för kunder utanför huvudstaden.

Butikskollen - Jupiter Hornsgatan

Idag är Butikskollen tillbaka och idag tar vi oss till Södermalm i Stockholm och närmare bestämt Jupiter på Hornsgatan. En butik med avslappnad känsla, utmärkt service och imponerande utbud. Avslappnade val i form av jeans, sneakers och funktionsplagg kombineras med italiensk konfektion. Med varumärken som Lardini, L.B.M, Tombolini och Buttero visar man på inte bara ett brett utbud men även stor fingertoppskänsla.

Lardini hösten 2013

Ett av Italiens främsta inom en modemärken inom kavaj och kostymsegmentet är Lardini. Företaget producerade länge kavajer åt stora delar av branschen och märken så som Burberry och Dolce Gabbana. För några år sedan valde man likt många andra att försöka stärka det egna varumärket och har minst sagt lyckats bra med detta då man blivit en tongivande aktör i såväl det italienska butiksutbudet som på Pitti Uomo-mässan.

Fredagsinspiration - Blue&Brown

Dagens fredagsinspiration fokuserar på två av de färger som enligt oss på Manolo är de verkliga hörnstenarna i den manliga garderoben. I såväl accessoarer som kläder är de vackra var för sig men närmast oslagbara tillsammans. Vi talar förstås om kombinationen blått och brunt.

Lardini Cool Wool Suit

Ofodrad, treknäppt med rullande slag, utanpåliggande fickor och ett elegant rutigt supertunt ulltyg. Vårens snyggaste kostym från italienska Lardini.

RVR Lardini

Två i ett-plagg har blivit ett allt vanligare grepp bland modetillverkarna. Huruvida detta är ett smart sätt att sälja på oss ännu fler onödiga plagg eller om det faktiskt maximerar användandet av plagget låter vi vara osagt. Men ett snyggt exempel som talar för det sistnämnda är Lardinis RVR.

Inspiration: kamelfärgad ytterrock

Manolo hyllar ofta subtil och diskret elegans. Den kamelfärgade ytterrocken är raka motsatsen. Måttlöst lyxig och samtidigt oklanderligt välklädd lyser den varma färgen upp i höstmörket.

Fredagsinspiration - Paletå

Efter att ha fokuserat på moderna och tekniska ytterplagg tänkte vi i veckans fredagsinspiration istället rikta fokus mot ett mer klassiskt stilideal och paletån i synnerhet. Här i en väldigt bärbar färgskala där blått och grått står i fokus.

Ytterrocken - Hösten 2012

Efter flera säsonger av funktionsjackor och ytterplagg i tekniska syntettyger riktas nu fokus åter mot den klassiska ytterrocken. Klassiskt välklädd men i modernt snitt och smarta detaljer har ytterrocken åter blivit en självklar del bland höstsäsongens herrkollektioner.

Vårens blazer 2012

Blazern är ett plagg vi ständigt återkommer till här på Manolo. Oavsett stil och smak har uddakavajen en självklar plats i den moderna herrgarderoben. I dagens artikel har vi valt ut några av favoriterna från vårsäsongen.

Fredagsinspiration - Tailored Preppy

Preppyuniformen har många uttryck. I veckans fredagsinspiration har vi utgått från en mer uppdaterad välklädd version som innehåller några av de klassiska elementen som klubblazern och tasselloafern.

Fredagsinspiration - Ledig paletå

Ullpaletån kräver inte nödvändigtvis kavaj och eller kostym under utan fungerar minst lika bra till en ledigare klädsel. För att ge lite inspiration till stilen har vi i veckans fredagsinspiration parat ihop detta eleganta ytterplagg med avslappnade bomullsbyxor och gråmelerad kashmirtröja.

Jerseykavajen

Jerseykavajen representerar den dekonstruerade stilens absoluta spets. Ett ledigt och samtidigt välklätt plagg för den kanske inte fullt så inbitna kavajbäraren. Manolo har valt ut några favoriter i säsongens kollektioner.

Tre sätt att bära manchester

Manchester är ett material med lika många trogna anhängare som orubbliga skeptiker. För många är manchester den perfekta avvägningen mellan fritid- och vardagsklädsel, medan det för andra förblir ett material för mossiga universitetslektorer. I dagens artikel tipsar Manolo om hur du bär denna spårrandiga bomullsväv på bästa sätt.

Guide till vinterns ytterrock

Det pratas mycket om funktionsplagg och ytterplagg i tekniska syntetmaterial. Även om dessa i många fall fyller ett tomrum behåller den klassiska ullrocken sin ställning som det stilfullaste och allra mest sofistikerade skyddet mot vinterkylan.

Fredagsinspiration - Ofodrad Kostym

Fenomentet med dekonstruerade och ofodrade plagg har främst rört uddakavajer och blazrar. Men snittet lämpar sig minst lika bra till en enhetlig kostym.

Fredagsinspiration - diskret rutigt

Många drar sig från att bära kläder med allt för starka rutmönster. Och visst, där är lätt att mönster blir lite för iögonfallande och tar all uppmärksamhet ifrån ansiktet. Manolo slår därför ett slag för det diskreta rutmönstret.

9 x mockabälten

Mockabältet passar med min sina matta yta umärkt till många av höstens grövre byxor. Manolo har valt ut nio favoriter.