Manolo logotype

Lacoste
Det här varumärket har ännu ingen beskrivande text.

Senaste artiklarna om Lacoste

10 x Pikétröjor

För sommaren står man ofta i det berömda valet mellan en ledig t-shirt och en mer uppklädd skjorta. Vi är sällan för kompromisser men när det kommer till Pikétröjor får man ofta en perfekt kombination av de bägge plaggen.

10 x Pikétröjor

Pikétröjan får ofta oförtjänt mycket kritik och idag tänkte vi slå ett slag för modellen som borde vara en självklarhet i alla stilintresserade mäns vårgarderober. Glöm blaffiga logotyper, undermålig passform och piratkopior från Thailandsemestern. Vi listar 10 Pikétröjor som håller såväl kvalitets- som stilmässigt.

Inspiration Tennis

Bland idrotter som färgat herrmodet hör tennisen till den kanske främsta. Fotografiet på när Gustav V spelar tennis iklädd helvit utstyrsel med tillhörande panamahatt är liksom Björn Borgs pannband kultförklarad. Med nya framgångar för svenskt tennis och pågående Wimbledon-turnering är stilen värd att uppmärksamma igen.

Vårkoll Göteborg (del 2)

I takt med att soldagarna blir fler och fler får butikerna in sina vårvaror. Vi följer upp vår vårkoll i Göteborg med de resterande butikernas sortiment. bilden bredvid: Skor från Hudson (Bobby Dazzler): 1199 kronor, 1299 kronor, 899 kronor, 1199 kronor

Colette fyller tio

I tio år har den parisbaserade konceptbutiken Colette försett sneakerfantaster med limiterade sneakers. För att fira sitt tioårsjubileum presenterar man ett gäng nya spännande samarbeten. Bland de inblandade syns bland annat klockföretaget Cartier och Lacoste.

Rizzos nya - bara för oss

Mitt under brinnande modevecka i Stockholm – med mer inredning än mode för män, för övrigt – öppnar sko- och accessoarkedjan Rizzo sin andra butik på Biblioteksgatan. Från gatans nummer 10 till nummer 9 flyttar herravdelningen i den tidigare unisexbutiken. På den tidigare adressen blir det nu en renodlad dambutik. Den butik som öppnade igår å sin sida blir kedjans första med utbud uteslutande för herrar. Det är en 75 kvadratmeter stor skapelse i genomgående svart och vitt, bortsett från den färgsprakande mosaiktavlan mitt på ena väggen. Bakom utformningen av butiken står arkitekten Alexander Lervik, som även ansvarat för ombyggnationen av kedjans andra butik på Biblioteksgatan för att par år sedan, samt de i NK Stockholm och Göteborg.

Mössor på nätet

Eftersom jag av någon konstig anledning endast skriver om saker som handlar om skallighet nu för tiden tänkte jag göra ett instick med det absolut snabbaste och billigaste sättet att täcka flinten: en mössa. Så här kommer min lista med mössor som alla kan hålla huvudet varmt till i mars. De finns dessutom att få tag i på webben.

Eftertraktade krokodiler

År 1933 inledde tennisesset René Lacoste ett samarbete med knitwearmogulen André Gillier. Målet var att skapa en ny sorts tröja som skulle fungera bra ute på banan. Resultatet blev en vit, kort tröja med korta ärmar, gjord av det då revolutionerande materialet jersey petit piqué. Det som vi nuförtiden säger piké om. I dag är Lacoste ett väletablerat sportmärke med bland andra tennisspelaren Andy Roddick i stallet. I år inleder Lacoste sitt projekt Holiday Collector´s Series, där en utvald designer utanför modevärlden varje år kommer få göra sin version av den klassiska pikén.