Manolo logotype

kris-van-assche
Det här varumärket har ännu ingen beskrivande text.

Senaste artiklarna om kris-van-assche

Bakgrund: Dior

Christian Dior föddes 1905 i Normandie som första av fem barn. Trots att föräldrarna insisterade på att han skulle bli diplomat så ville Christian Dior annorlunda - han ville syssla med konst. Med hjälp av ett litet startkapital från fadern öppnade Dior ett litet konstgalleri i Paris 1928, under premissen att familjens namn inte skulle synas i lokalen. Efter en familjetragedi två år senare tvingades Dior lägga ner sitt galleri. Han började istället intressera sig för modebranschen och började livnära sig som skisstecknare åt olika Haute Couture-hus.

Vårkoll Göteborg (del 2)

I takt med att soldagarna blir fler och fler får butikerna in sina vårvaror. Vi följer upp vår vårkoll i Göteborg med de resterande butikernas sortiment. bilden bredvid: Skor från Hudson (Bobby Dazzler): 1199 kronor, 1299 kronor, 899 kronor, 1199 kronor

Kris van Assche till Sverige

Han har tidigare varit Hedi Slimanes högra hand, både på YSL och Dior Homme. Men sedan starten av det egna märket, med debutkollektionen 2005, har han hyllats som en av de mest spännande designerna. Nu kommer Kris van Assches kläder till Sverige. Det är lyxbutiken ABCD som har äran att stå som återförsäljare.

Hösten 2006: Färgval

Catwalken visar upp många klassiska höstfärger i år. I all ärlighet är just färgströmningarna relativt förutsägbara. Hur många artiklar har man läst som säger att "vitt är helt rätt i sommar" till exempel? Samma sak är det med hösten - svart, grått och brunt kommer alltid att fungera mer eller mindre. Ska du välja en av dem så satsa på grått som är stort just nu. Uppstickaren i år är de röda och lila tonerna som synts frekvent. Vi kollade igenom utbudet och gjorde ett urval att inspireras av: