Manolo logotype

Kiton




Det här varumärket har ännu ingen beskrivande text.

Senaste artiklarna om Kiton

Hösten 2016 från Kiton

Säsongens kanske dyraste kollektion kommer från neapolitanska Kiton. Med stort fokus på exklusiva tyger och hantverk i världsklass har de i många avseenden gjort skäl för den självbetitlade imagen "Best of the Best...+1"

Fredagsinspiration - Ton-i-ton

Ibland vill åt en festlig klädsel utan att för den delen känna sig för formell. Då kan en styling ton-i-ton vara ett utmärkt sätt att avlägsna kontorsstämpeln utan att för den delen klä ner sig. Satsa på en mörkblå skjorta i samma ton som kostymen och undvik kontrasterande toner i accessoarer och övriga plagg.

Våren 2016 från Kiton

Näst på turen för vårkollektionernas bevakning är italienska lyxgiganten Kiton. Med måttot "The Best of the Best +1" har man tydliga ambitioner på vart i marknadssegmentet man ämnar att ligga. Om de är bäst i branschen eller ej låter vi vara osagt men det råder ingen tvekan om att Kiton erbjuder kvalitet, konstruktion och tyger i absolut världsklass.

Höst/Vinter 2015 från Kiton

Världens kanske mest exklusiva kostymtillverkare kan nog tillskrivas italienska Kiton. Med väveriet Carlo Barbera i ryggen och en mer eller mindre helt handsydd produkt kvalar man in i det absoluta toppskiktet både vad det gäller pris och kvalitet.

Manolos guide till sommarens rea

Nu har sommarens rea på allvar dragit igång runt om på nätet och idag tänkte vi tipsa om produkter och hemsidor med lite extra potential. Vi ger er allt från handsydd konfektion till accessoarer eller varför inte badshortsen inför sommarens solsemester?

Kiton hösten 2014

Vi har redan avhandlat Cesare Attolini, Isaia och Sartoria Partenopeas höst här på Manolo. Idag är det dags för det kanske starkaste varumärket från Neapel. En tillverkare i det absoluta premiumsegmentet oavsett om det rör sig om slipsar, skjortor, skor eller kostymer. Ett företag som sticker ut hakan med sin slogan "The best of the best +1". Vi talar förstås om Kiton!

Kiton våren 2014

Idag lyfter vi fram vårens kampanj från en av världens topp 3 främsta kavaj- och kostymtillverkare i konfektionssegmentet. Det är Neapolitanska Kiton med en prisnivå lika svindlande som antalet handsydda detaljer. Till skillnad från några av sina konkurrenter i samma prisnivå håller Kiton sällan igen när det kommer till färg och mönster. Ljusa kavajer, stora rutor och framför i material i den absolut högsta nivån.

5 x Korthållare

Fokus går vidare på ämnet accessoarer och tillbehör och kommer idag till förvaring av kort och sedlar. Tiden för myntfack och plånböcker tjocka som biblar är förbi och vi vill istället lyfta fram slanka eleganta modeller som utan problem kan bäras i innerfickan på kavajen utan att förstöra varken fall eller silhuett.

Veckans videotips - Kiton

Idag introducerar vi för första gången i Manolos historia ett inlägg på helgen. Tanken är att varje lördag/söndag tipsa om ett videoklipp. Det kommer röra sig om allt mellan skovård, konstruktion, sömnad, slipsar och tillskärning och idag har vi valt ut ett inlägg där Kiton ger oss insikt i deras värld och produktion av handsydda kostymer.

I blickfånget - MP di Massimo Piombo

Piombo, som grundades i slutet av 80-talet spåddes för bara några år sedan en i mångas ögon lysande framtid. Men delade åsikter mellan grundaren Massimo Piombo och finansiärerna om vilken väg märket skulle ta satte stopp för en stor del av planerna. Lösningen kom att bli att för drygt ett år sedan starta upp MP di Massimo Piombo.

Stilåret 2012

Innan vi blickar framåt mot vad 2013 års herrmode har att erbjuda tänkte vi summera det gångna stilåret. Manolo har valt ut märkena, trenderna och plaggen som definierat 2012.

Glencheckrutigt

Bland höstens många mönster är glencheckrutan en given klassiker och kavaj- och kostymgarderoben. Ett tidlöst och klassiskt mönster som i modernt snitt verkligen höjer stilnivån.

Ytterrocken - Hösten 2012

Efter flera säsonger av funktionsjackor och ytterplagg i tekniska syntettyger riktas nu fokus åter mot den klassiska ytterrocken. Klassiskt välklädd men i modernt snitt och smarta detaljer har ytterrocken åter blivit en självklar del bland höstsäsongens herrkollektioner.

Den grå kostymen

När det kommer till kostymfärger finns det två självklara val – blått och grått. Det förstnämnda framhålls som ett alltid elegant och stilmedvetet färgval, medan grått ofta får representera en något tråkigare val. Något som är helt fel.

Tendenser för hösten 2012

Herrmodet rör sig försiktigt framåt. Uppdaterade snitt, nya kombinationer och innovativa material. I dagens artikel har Manolo tittat närmare på höstens mode och valt ut några tendenser som tydligt präglar den moderna garderoben.

Vårens rutiga kavajer, 2012

Glencheck, windowpane och andra rutmönster förknippas kanske främst med höstiga ullkavajer. Men i lättare tyg och med mjukare konstruktion är en rutig kavaj det perfekta komplementet i kavajgarderoben även under sommarsäsongens varmare månader.

Höstens kritstrecksrandiga

Kritstrecksrandigt förknippas ofta med powersvidar och mängder av axelvadd. Kanske inte helt oförtjänt, men i många fall är rädslan för mönstret lite överdrivet. Bortsett från de allra mest tongivande fallen har kritstreck en självklar plats i garderoben. I dagens artikel följer några exempel.

Fråga Manolo: Köpa skjortor på nätet?

Hej! Jag sitter och ska köpa min en skjorta över nätet för första gången och måste medge att jag är lite nervös. Det är trots allt lite pengar det rör sig om. Så jag undrar om ni som är lite mer erfarna kan dela med er av lite info rörande lite funderingar om skjortor som jag har? Ska troligen köpa en från Shopthefinest och då en Barba Napoli eller en från Thomas Pink eller Hilditch & key och undrar då om det är några större skillnader mellan dessa märken rent kvalitetsmässigt och isåfall vad?

Konstruktionen bakom Borrelli

Bland skjortnördar är Luigi Borrelli ett närmast heligt namn. Tillsammans med Brioni och Kiton har det napolitanska familjeföretaget Borrelli sedan starten 1957 utgjort spetsen för italiensk herrkonfektion. Nämn valfri välklädd man och chansen att han någon gång övervägt att köpa en skjorta från Borrelli är överhängande. Vad är det då som gör deras kläder och speciellt skjortor så unika?

Skoguiden del 3: Skofrossa

Skoguiden har i sina två tidigare delar behandlat olika typer av skomodeller och begreppet brogue. Ibland kan det vara skönt att slippa skors tekniska termer för att uteslutande frossa i snygga skor. Därför har vi försökt att sammanställa några av världens mest välrenommerade skomakare för att visa hantverket bakom skorna.

Fråga Manolo: Kostymkris i Sydostasien

Hjälp mej!!! Jag sitter i Sydostasien. Inget fel med det, så där behövs ingen hjälp. Dock styr jag snart min kosa mot Vietnam och en av de otaliga skrädderier landet har att erbjuda. Jag planerar att göra en liten chansning och låta sy upp en, eller flera, kostymer. Jag vet, det är inte Savile Row, men det är billigt och definitivt värt ett försök. Mitt problem är dock utbudet på inspiration. Katalogerna hos dessa skrädderier ar otroligt begränsade och kommer ofta från ett tidigt 90-tal. Snälla hjälp mej, lägg upp ett gäng bilder på kostymer. Dels lite casual, dels uppklätt, och något riktigt vågat. Ni blir min räddning! Tack sa otroligt mycket på förhand!!! Mvh Tommy

Cheerio Prince Charles!

Idag fyller Prins Charles 58 år. Vid sidan att vara en allmän stropp är Prinsen av Wales en erkänd stilikon som satt standarden för hur en sann aristokrat skall klä sig. Manolo vill därför dagen till ära gratulera stilens konung, Prins Charles! Det är något som fascinerar med Prins Charles. Det går att räkna antal människor som faktiskt tycker om honom med ena handens fingrar och den bild som utmålas av honom är en tjurig gammal stofil med ett uselt förhållande till pressen. Visst, han må vara en arrogant snobb, men my god he´s well dressed!

Har du frågor kring stil och mode? Ställ din fråga så försöker Manolo att besvara den så snabbt som möjligt.

Till Fråga Manolo →

Permanent Style

Our Spring/Summer Top 10, 2019

Läs mer

Shoegazing

Bildspecial – Moscow Trunk Show

Läs mer

Hodinkee

Editors' Picks: Forbidden Fruit: Four...

Läs mer

Följ manolo.se direkt via våra RSS 2.0 feeds.
Alla artiklar Kläder Skor Accessoarer
Skönhet Guide Butikskollen