Manolo logotype

Kilgour
Det här varumärket har ännu ingen beskrivande text.

Senaste artiklarna om Kilgour

The British Cut

När det kommer till kostymmode är det ingen hemlighet att Manolo senaste åren riktat fokus mot italienska stilideal. I dagens artikel tänkte vi dock titta närmare på vad de brittiska märkena har att erbjuda.

Bildinspiration: Smoking

Smokingen kräver verkligen sin bärare. För att ge ytterligare inspiration till smokingklädseln har manolo valt ut 10 favoritplagg och accessoarer som garanterat kommer att lyfta stilen.

Accessoarer 20.09.09

Stilfull Förvaring

Snygg förvaring är smart förvaring. Manolo har valt ut nio läderaccessoarer som förgyller tillvaron i dubbel bemärkelse.

Veckans Outfit nr 31

Från förra veckans italienska flamboyans till en nedtonat urban klädsel. Allt i en lugn färgskala där de små detaljerna står i fokus.

10 x skjortfynd

Skjortor går det aldrig att få nog av. Med lite tur går det att göra bra fynd bland nätbutikernas enorma utbud av rea-varor. Här 10 tips.

Stilkarta 20.07.09

Swaine Adeney Brigg Travel Portfolio Cutler & Gross Black Rimmed Sunglasses (farfetch.com) Kilgour Murano Glass Cuff Links

Veckans Outfit nr 28

Monokromt är känslan för veckans outfit. Starkt grafisk känsla, men i en relativt naturlig och följsam silhuett.

Veckans Outfit nr 25

Vad lämpar sig bättre till årets ljusaste dag om inte årets kanske ljusaste veckans outfit? En klädsel med en sofistikerat solblekt och använd känsla. Lika passande för midsommarfirandet som dagen efter.

The Sharp Cut

Det skarpa kostymsnittet är tillbaka. Med fokus på uppbyggnad och rena linjer framför en naturligt rund silhuett vill många av dagens modetillverkare återigen signalera pondus med sina kostymer. Men skriv inte ut likhetstecken med den stelt kostymmode.

Veckans Outfit nr 22

Veckans outfit inspireras av sofistikerad preppy. En elegant tolkning av marint mode för såväl båthamnen som en sommarkväll på nattklubben. Minus weekendbagen då.

Om skjortkragar

Turndown, cutaway, full spread, club collar och button down. Skjortkragar är rena djungeln, full otydliga definitioner. Manolo listar de fem vanligaste och de bäst används.

Veckans Outfit Nr 20

En vardagligt elegant stil med starka preppyinfluenser. Veckans Outfit utgår från klassiska plagg, men i ett modernt utförande.

British Continental

Väska Dunhill Stilfullare lädervaror än Alfred Dunhills tycks svåra att hitta. Välbalanserad och tidlös design utan att vara i närheten av anonym.

Oemotståndligt

Kombinationen marinblått, brunt och vitt är lika enkel som suverän. Tidlöst elegant och helt obunden av säsong. En kombinationen, som passar lika bra till en ullkostym i oborstad kvalité på vintern som till sommarens linnekavaj. Men också en kombination som är närmast helt omöjlig att misslyckas med. Manolo visar varför.

10 x stickade slipsar

Slips behöver inte innebära strikt kontorssnara. I stickad utförande är detta en perfekt accessoar för såväl jobbet som till festliga tillfällen.

The White Blazer

Argumenten för att välja en helvit blazer är lätträknade. Lika svår att bära som att kombinera med övriga garderoben, klart begränsade användningstillfällen, opraktisk och krävande. Det skulle vara just för att det inte finns några vettiga argument då.

Monsieur Gainsbourg

Tisdagar är knappast veckans mest spännande dag. För att råda bot på vardagens tristess bjuder Manolo idag på stilmässig romantik. En stil för hotellvistelsen på Franska Rivieran eller en ljummen kvällen på terrassen inspirerad av Serge Gainsbourg legendariska stil.

Veckans Outfit nr 14

Veckans Outfit nr 13

Urbant med en okonstruerad känsla. Veckans outfit andas råa betongytor. Avskalad form med dämpad färgskala.

Utnyttja Garderoben

Det är lätt att tappa inspirationen och känna att klädseln ser likadan ut varje dag. Men en genomtänkt garderob är en mångsidig garderob, och ofta går att det att variera klädseln utifrån sin befintliga garderob i högre utsträckning än vad vi tror.

Modern Blazerkultur

Guide: Nya kavajvanor gör att uddablazern har fått en helt annan roll. Idag måste den gå att kombinera med i princip hela garderobens register. Från jeans och sneakers till ullbyxor och läderskor. Manolo tipsar om hur blazern blir så användbar som möjligt.

Veckans Outfit nr 9

Veckans outfit anammar finn-ett-fel-mentalitet. Överlag en sofistikerad kombination och sobra färger, med undantag för en detalj som utgör ett svårslaget bevis på bärarens självdistans. Efter önskemål bjuds det denna vecka dessutom på en klädsel för er kvinnliga läsare.

Upptakt, färg & mönster

Att kombinera färg och mönster är långt ifrån en enkel uppgift. Det finns många riktlinjer och regler som kan vara till hjälp, men tyvärr även hämma kreativiteten. För att ge lite konkret vägledning följer här tre exempel.

Pikétröja?

I modesammanhang har pikétröjan sällsynt dålig status. En symbol för svunnen bratskultur och medelålders män som spenderar lite för mycket tid på golfbanan i förhållande till sitt handicap. Men hur är det egentligen. Är pikétröjan ett plagg som bör förvisas till garderobens mörkaste vrå eller finns det hopp även för detta plagg?

Har du frågor kring stil och mode? Ställ din fråga så försöker Manolo att besvara den så snabbt som möjligt.

Till Fråga Manolo →

Permanent Style

Ciro Zizolfi bespoke tweed jacket...

Läs mer

Shoegazing

Fördjupning – Hur skor veckas

Läs mer

Hodinkee

Introducing: The F.P. Journe...

Läs mer

Följ manolo.se direkt via våra RSS 2.0 feeds.
Alla artiklar Kläder Skor Accessoarer
Skönhet Guide Butikskollen