Manolo logotype

J.Press
Det här varumärket har ännu ingen beskrivande text.

Senaste artiklarna om J.Press

Stilstudie - Shaggy Dog-tröjan

Tidigare i höstas så skrev jag om trender inom menswear här på Manolo. En trend som jag inte nämnde men som jag sett, speciellt i närtid när det har börjat bli lite kallare, är den så kallade Shaggy Dog-tröjan. Därför tänkte vi idag titta lite närmare på denna mysiga tröja.

York Street – J.Press yngre IVY-bror

Det för många preppyfantaster überklassiska J Press står för en av vårens mer intressanta nylanseringar i form av en yngre och mer urban linje under namnet York Street. Det är inte första gången denna klassiska institution när det kommer till Trad-, IVY-league eller preppymode försöker att föryngra sig.

Väskor för cykelsadeln

Under våren och försommaren har snacket mer och mer på Manolo-redaktionen kommit att handla om cyklar. Då i första hand eleganta cyklar snarare än tekniskt intressanta, ramar i kolfiber eller hipsterkorrekta fixies. Som en följd av detta har också behovet av en praktiskt cykelväska väckts till liv.

Don´t mess with J.Press

Även om det värsta har lagt sig har riktigt initierade preppyfantaster inte riktigt accepterat att deras livsstil blivit kapad och exploaterad. Det började för ett par år sedan då modemärken anammade stilen och dessutom enligt många hade fräckheten att ändra och uppdatera plagg som alltid sett likadana ut. Men hur kommer det sig då att de riktigt inbitna entusiasterna av detta stilideal reagerade så kraftfullt?

En preppy vår

Det är svårt att säga vad det är som gör det, men varje år händer samma sak när snön har smält och en gnutta sol tittar fram. Sugen efter en preppyinfluerad garderob smyger sig på. Att kunna spela tennis ute, gå på trädgårdsfester och vara med familjen vid alla de långhelger som bjuds under försommaren. För alla dessa tillfällen ökar behovet av och suget efter en ledig klädsel och en garderob i preppyns anda.

Manolos stilguide till New York

Det är lätt att älska New York. Inte minst som stilstad. Mixen mellan sport, avantgarde och välskräddat gör detta till en helt unik plats som ständigt inspirerar och influerar. Manolo har med fokus på Manhattan valt ut sina favoriter i en av världens kanske främsta stilstäder.

Reflektion: Rock´n’roll Gentleman

Att bära smoking med ett par sammetstofflor eller manschettknappar med ingraverade dödskallemotiv kan ses som en omaka kombination. Men trots att mönstret för många förknippas med pirater och mer eller mindre ljusskygga aktörer med mycket attityd tycks dödskallen ha en självklar plats även inom herrmodes mer traditionella riktningar. Manolo försöker reda ut varför.

5 x linnenäsdukar

För den som uppdatera sin stil i vår med enkla medel är linnenäsduken verkligen den perfekta accessoaren. Manolo har valt ut fem favoriter.

Veckans Outfit nr 39

Förra veckan utlovades en helsvart klädsel. Det blev lite motsatsen faktiskt. Samtidigt, höstsäsongen lär inte lida av lite färg.

Stilkarta 25.08.09

Skjorta Slips J.Press Lock & Co. Hatters Tweed Cap Bröstnäsduk Polo Ralph Lauren

Om skjortkragar

Turndown, cutaway, full spread, club collar och button down. Skjortkragar är rena djungeln, full otydliga definitioner. Manolo listar de fem vanligaste och de bäst används.

Picknickmode

Glöm studentoverallen. Även picknicken och utomhusfesterna förtjänar en snygg klädsel.

Veckans Outfit nr 16

Vecka 16 bjuder på en något okonventionell kombination där material och stilar blandas friskt. En modern preppytolkning för en närmast osunt modemedveten bärare.

Utnyttja Garderoben

Det är lätt att tappa inspirationen och känna att klädseln ser likadan ut varje dag. Men en genomtänkt garderob är en mångsidig garderob, och ofta går att det att variera klädseln utifrån sin befintliga garderob i högre utsträckning än vad vi tror.

Att kombinera bältet

Bälten behandlades visserligen redan förra veckan, men då utan någon direkt diskussion kring hur denna accessoar kan kombineras med den övriga klädseln. Ett område där det finns många idéer och riktlinjer, men få raka svar.

Upptakt, färg & mönster

Att kombinera färg och mönster är långt ifrån en enkel uppgift. Det finns många riktlinjer och regler som kan vara till hjälp, men tyvärr även hämma kreativiteten. För att ge lite konkret vägledning följer här tre exempel.

Veckans Outfit nr 8

Industribolaget skulle nog anse att veckans outfit är något för välkammad för att kategoriseras under begreppet Broken Preppy. Den ursprungliga tanken var dock att klädseln skulle bli något skrynkligare och mindre tillrättalagt. Kanske är det något bäraren får sköta?

Veckans Outfit nr 6

Idag glömmer vi allt vad Casual Friday innebär. Veckans Outfit hämtar inspiration från Thom Browne som med sitt närmast löjligt strikta formspråk vunnit både anhängare och starka kritiker. En minimalistisk och totalt färglös stil för kontorets streber.

Nätshopping 05.02.09

Vårkollektionerna börjar nå nätbutikerna. Höstens murriga toner ersätts av lätta tyger och mjuka färger. Manolo tog en titt på vad fem nätbutiker har att erbjuda.

Christmas Weekend

Avnjut julen med stil.

Halsduksromantik

Att med enkla medel variera sin klädsel är sällan så sant som för halsduken. Om slipsen upplevs som tillknäppt är halsduken dess antites. Levande och sofistikerat elegant.

Inspiration Paisley

Paisleymönstret, även kallat Persian pickles, är ursprungligen ett persiskt mönster som fått sitt namn efter den skotska staden Paisley. Brittiska Ostindiska Kompaniet tog mönstret till Europa under mitten av 1600-talet.

Veckans Outfit - Lågmäldhet

I en något orolig tid av stundande lågkonjunktur går även veckans outfit mot en något murrigare och dystrare klädsel. Rejäla plagg med matt känsla långt ifrån senaste veckornas något lyxigare utstyrslar.

Vinterlängtan

Vi fortsätter att värna om det enkla och avskalade. Idag tre tips för hur halsduken, handskarna och huvudbonaden kan kombineras.

Veckans Outfit - Jaktväst

Det är sällan veckans outfit är anpassad för skogpromenader. Målet denna vecka var därför att skapa en småtrevlig plocka svamp-utstyrsel. Resultatet ligger nog närmare en klädsel för att skövla skog. Alternativt en tilltuffad preppystil för stadsmiljö.

Har du frågor kring stil och mode? Ställ din fråga så försöker Manolo att besvara den så snabbt som möjligt.

Till Fråga Manolo →

Permanent Style

Our first Hong Kong Symposium – please...

Läs mer

Shoegazing

Nyhet – Gaziano & Girling lanserar ny...

Läs mer

Hodinkee

Found: A Longines Retail Display Case...

Läs mer

Följ manolo.se direkt via våra RSS 2.0 feeds.
Alla artiklar Kläder Skor Accessoarer
Skönhet Guide Butikskollen