Manolo logotype

Johnstons
Det här varumärket har ännu ingen beskrivande text.

Senaste artiklarna om Johnstons

10 x Kashmirtröjor

Att hösten snart är över oss igen må vara en deppig insikt men en positiv aspekt med detta säsongsbyte är att garderobens mjukaste tröjor åter kommer fram för användning. Kashmirtröjan är verkligen en hörnsten i den manliga garderoben, ett plagg som är lika användbart till kavaj som direkt mot huden en kylig vintermorgon.

15 favoriter från Linnegatan no.2

Vi vänder idag blicken mot Göteborg och butiken Linnégatan no.2 som nyligen lanserat en hel del nyheter i sortimentet. Sen butiken introducerade lanserade sin webshop har utbudet av såväl tillverkare som produkter vuxit sakta men säkert och man erbjuder nu flera av branschens främsta aktörer inom sitt segment.

Vinterns 10 snyggaste scarfs

Hösten får nog närmast ses som över och det är hög tid att se över behovet av halsduk och scarf. En mjuk och värmande modell i ull eller kashmir hjälper att hålla både värmen och stilen i vinter.

Garderobens hörnstenar - Kashmirtröjan

En av härligaste inslagen i den manliga garderoben är i vår mening kashmirtröjan. Oavsett om man gillar en skräddad eller ledigare stil finns det definitivt något för alla. Alltifrån en supertunn kashmirpolo i samma ton som den mörka kostymen eller kanske en grövre ribbstickad crewneck över en oxfordskjorta och jeans på landet.

10 x kashmirmössor

Vi går in i den kallaste perioden av året och vad känns bättre än en mjuk och värmande kashmirmössa över hjässan. En produkt som i vår mening fungerar utmärkt även till kavaj och paletå under de kalla vintermånaderna. Kashmirmössan är lika mjuk som funktionell. Pga dess långa fibrer klarar den av stora temperaturförändringar och kan bäras i såväl plus- som minusgrader.

Fredagsinspiration - En värmande vinterrock

Även om hösten hittills varit väldigt mild vet man att det är stor chans att vintern blir raka motsatsen. Då är det hög tid att titta på varma alternativ som fortfarande håller stil när temperaturen sjunker. Casentinorocken är ett exempel som med sin ruggade, noppriga yta passar perfekt till en lite ledigare vinterstil. På fötterna är ett par gummisulade kängor att rekommendera och såväl mössa som halsduk har kommit fram ur garderoben.

Fredagsinspiration - På med Polotröjan

Idag låter vi fredagsinspirationen fokusera på en sjunkande temperatur och tar fram garderobens kanske mysigaste plagg; Polotröjan. Lika elegant under kostymen som avslappnad till ett par jeans. Här i kombination med en mörkblå ytterrock, grå flanellbyxor och accessoarer i brunt skinn.

10 x Halsdukar för hösten

Den kanske mest sofistikerade accessoaren för hösten är enligt oss halsduken. Oavsett om man gillar starka färger och stora mönster eller sobert enfärgat är det en given produkt för höst och vintern. Funktionell i sitt skydd av hals och bröst mot vinterns kyla och ett utmärkt alternativ till slipsen om man vi ta ner formaliteten något. Hur man knyter halsduken är personligt men det finns minst lika många alternativ här som det finns för slipsen.

Butikskollen - Lund&Lund

Så var det dags för en butikskoll på en av Stockholms mest anrika herrekiperingar. Det rör sig om Lund&Lund på Sturegatan 12 i hjärtat av Östermalm som huserat på samma adress sedan 1963. Med en brittiskt inspirerad inredning som är mer eller mindre oförändrad idag huserar Lund&Lund kvalitetskonfektion från Corneliani, Belvest och inte minst Brunello Cucinelli men även prisvärda alternativ som nya spännande kostymleverantören Fugato.

Fredagsinspiration - The Field Jacket

Det är snabba svängar här på Manolo. Förra veckan var det smoking och Oscarsgala och idag går vi mot en för oss ledigare fredagsinspiration. Vi skrev för några veckor sedan om ett av vårens snyggaste ytterplagg nämligen en Field Jacket och tänkte idag illustrera hur vi tycker den kan bäras. Modellen gör sig absolut över kavaj men idag väljer vi en lite ledigare tolkning med originalet från Alpha Industries kombinerat med mörka jeans och kvalitetsskor i mocka.

Den ribbstickade kashmirmössan

Vi skrev förra veckan om höstens handskar och fortsätter trenden av lyxiga accessoarer som utöver att sätta en stilfull prägel även fyller en värmande funktion. Idag är det kashmirmössan som får stå i fokus. Ett plagg som lätt kan framstå som smärtfullt kostsamt men med egenskaper som sätter en guldkant på vardagen en kall vinter.

Höstens handskar

Hösten är över oss sedan en tid tillbaka och vintens kyla allt mer framträdande. Därför tänkte vi idag lyfta fram en av hösten och vinterhalvårets elegantaste accessoarer nämligen handsken. Lika stilig som funktionell och beroende på material användbar till mängder av situationer och stilar. Ett par kvalitetshandskar må kosta men likt skorna är de en investering för år framöver.

Johnstons of Elgin - Del II

I föregående artikel om den skotska ulltillverkaren Johnstons of Elgin valde vi att fokusera på detta företags långa historia och den unika tillverkning de har idag där de själva gör exakt alla moment från att råvaran levererats till ett färdigt plagg eller tyg. Vi gick igenom stora delar av deras process och det hantverk som sker samt valde att fokusera på deras stickade plagg och accessoarer vilka företaget kanske är mest kända för. Vad inte många vet men som vi tycker är väldigt spännande är att de även är tillverkare av några av världens finaste tweedtyger. I dagens artikel berättar vi lite mer om detta och visar upp en kavaj vi har låtit sy upp med hjälp av Cavalieres MTM-tjänst i ett 550g/m brunrutigt tweedtyg från Johnstons of Elgin.

Johnstons of Elgin - Del I

Även om vi ännu befinner oss i en ljummen sensommar så börjar det bli dags att blicka mot hösten och den rent stilmässigt kanske roligaste tiden på året. Efter att gått ledigt klädd under semester- och sommartider är det många med oss som ser fram emot att plocka fram höstplaggen och införskaffa nya i flannell, kashmir, tweed och lammull. Manolo kommer med dagens text lyfta fram Johnstons of Elgin, Skottlands största fristående tillverkare av ull- och kashmirprodukter.

Höstens mössor

Efter förra veckans djupdykning i ämnet halsdukar skiftar vi nu fokus mot huvudet och den stickade vintermössan. Ett självklart vinterskydd som i sätter en sportigt elegant prägel på stilen. Manolo har valt ut några av säsongens snyggaste mössor.

Den stickade halsduken

Ribb-, korg- eller kabelstickat. Det bästa sättet att hålla värmen och stilen i vinter är med stickad halsduk. Manolo har tagit en närmare titt på höstens utbud.

Fredagsinspiration - Country Weekend

Veckans fredagsinspiration hämtar inspiration från de brittiska öarna. En klädsel med tweed, kashmir och manchester sammansatt för en solig helgdag.

15 x julklappstips

Vill du ge dina bekanta något extra stiligt i jul? För den som behöver lite inspiration i julklappsletandet har Manolo satt ihop en önskelista på klappar som gärna får hamna under granen.

Fredagsinspiration - diskret rutigt

Många drar sig från att bära kläder med allt för starka rutmönster. Och visst, där är lätt att mönster blir lite för iögonfallande och tar all uppmärksamhet ifrån ansiktet. Manolo slår därför ett slag för det diskreta rutmönstret.

Lund & Lund

Hans och Jesper Lund öppnade redan 1949 vad som kommit att bli en av Stockholms mest tongivande herrmodebutiker, Lund & Lund. Från början bestod verksamheten av första klassens skrädderi, men med vikande efterfråga på skräddarsytt bytte butiken i början av 60-talet inriktning mot måttsytt och senare även konfektion. 1963 flyttade Lund & Lund in på Sturegatan 12 varifrån butiken än idag förser stockholmare med klassiskt herrmode av högsta kvalité. Butiken drivs idag av grundarnas brorson Gunnar Lund samt Anders Södergren. Stilen rymmer allt från Cover Coats och randsydda brogues för den mer anglofilt lagda till italiensk kashmirperfektion från Brunello Cucinelli.

Hans Allde

Det är äntligen dags att köra igång butikskollen där vi kommer att lista Sveriges bästa stil- och modebutiker. Först ut i listan, som kommer att uppdateras kontinuerligt här under hösten, är en sann stilinstitution i Stockholm – Hans Allde.

Sartorial Sport

Det finns hopp även för den som inte vill se ut som en förvirrad fjällvandrare i höst. Som den sportigt välskräddade stilen. Lägg fasanjakten på hyllan och inspireras av den oklanderligt välklädda italienska stilen.

Fredagsinspiration - Sportig chic

Att kombinera elegans med funktion är en konst. Ofta tenderar vikten att falla över åt något håll, vilket absolut inte behöver vara fel. Men den tidlösa och samtidigt supermoderna stil som formas när dessa riktningar på allvar möter varandra är klart eftersträvansvärd.