Manolo logotype

John-Smedley
Det här varumärket har ännu ingen beskrivande text.

Senaste artiklarna om John-Smedley

Samarbeten, Made in Britain

Modesamarbeten och CO-branding har blivit ett väl vedertaget grepp inom modevärlden. I många fall med varierande resultat. Men när märkena tillför varandra något kan ett designsamarbete skapa den perfekta mixen mellan form och hantverk. I dagens artikel har Manolo valt ut några av de allra mest spännande samarbetena från de brittiska öarna.

En anglofil höst

Efter de senaste veckornas ihållande regn och blåst har lusten att bära en lättare klädsel och tunna oxfords med lädersula minskat drastiskt. Vid besök i landets klädbutiker så går färgskalan nu så här på hösten även i dovt murriga färger där tweed och grövre ulltyper är välrepresenterade. Att kunna klä sig både praktiskt och snyggt behöver därför inte vara ett motsatsförhållande. För att hitta inspiration till en snygg och efter årstiden anpassad outfit vänder vi blickarna mot den gröna ön i väst. För ingen kan väl kombinationen av snygga fritidskläder bättre än britterna som enligt sägen är de som utsätts för mest regn av alla?

Fredagsinspiration - Polotröjan

För att spinna vidare något i måndagens artikelämne utgår även veckans fredagsinspiration från polotröjan. Här i en något ledigare kombination av kläder.

Höstens polotröjor

Bland höstsäsongens allra mest efterlängtade plagg står polotröjan överst på listan. Sofistikerat elegant och samtidigt fullständigt avslappnat är detta ett plagg som kan bäras till hela garderoben. I höst är utbudet starkare än någonsin.

Fredagsinspiration – Sommarklassikerna

Marinblå blazer, chinos, button down-skjorta, tygsneakers och sköldpaddsmönstrade solglasögon. Ingen garderob är komplett utan de verkliga sommarklassikerna. Men satsa på nedtonade plagg av hög kvalité och genomarbetad passform för att slippa den trötta preppyuniformen med färgglada chinos och pastellpikéer.

Stickat för våren

Bara för att vi går mot varmare väder innebär det inte att det är dags att lägga in den stickade tröjan i garderoben. Tvärtom, med tunnare vårytterplagg kan en pullover eller cardigan under kavajen verkligen komma till användning.

Bildinspiration: Cardigan och kavaj

För den som gillar en klädd känsla men samtidigt tycker att den tredelade kostymen ofta blir väl strikt är den stickade cardiganen oslagbar. Lika snygg till en tvådelad kostym som under uddablazern, skapar denna tröjtyp en snygg övergång mellan skjorta och byxlinning samtidigt som den ger bäraren en mer smickrande figur.

Nitty Gritty

Efter konkursen och pånyttfödelsen 2008 blåser det nya vindar på Nitty Gritty, som sedan starten 1991 varit en tongivande aktör bland Sveriges modebutiker. Här hittar du allt från superkonservativa skor från brittiska Church's till funktionsjackor från C.P. Company och catwalkdesign från exempelvis Raf Simons. Allt presenterat i ett inspirerande butikskoncept med ett handplockat utbud av såväl välkända modemärken som små charmiga tillverkare.

Hans Allde

Det är äntligen dags att köra igång butikskollen där vi kommer att lista Sveriges bästa stil- och modebutiker. Först ut i listan, som kommer att uppdateras kontinuerligt här under hösten, är en sann stilinstitution i Stockholm – Hans Allde.

Pikétröjor

Ralph Lauren, Fred Perry och Lacoste känns alla som uppenbara val för pikétröjan. Men vad väljer den som vill ha något mer unikt? Manolo har valt ut några favoriter.

Fredagsinspiration - Bilskor

Fredagsinspirationen spinner vidare i gårdagens ämne, bilskor. En klädsel för weekendresan längs franska Rivieran.

Rundhalsat

Stickat för en välklädd stil hamnar ofta i v-ringat och cardigans. De rundhalsade modellerna skall dock inte underskattas. Snygga såväl dagen efter som under en välskräddad kavaj.

British Casual

Det är ingen hemlighet att Manolo senaste säsongerna riktat fokus bort från den brittiska stilen till förmån för ett något mer avslappnat stilideal. Tyvärr blir brittiskt mode lätt väldigt karikatyrartat. Men det finns fortfarande fantastiska tillverkare från de brittiska öarna som inte skall missaktas.

Dressed up suede

Då och då kommer det frågor om mockajackan. Är det ett plagg som man helst bara skall glömma eller går den att bära utan att se ut som Jerry Seinfeld? Även om de dåliga exemplen står i klar majoritet finns det hopp.

Veckans Outfit nr 2

Veckans outfit plockar upp några av senaste veckornas artikelämnen med allt från quiltade västar till stilfulla mössor. Här i en vårinspirerad klädsel.

Veckans Outfit nr48

Veckans outfit är efter en veckas uppehåll tillbaka. Denna vecka med välskräddat italienskt funktionsmode blandat med brittiskt topphantverk.

Veckans outfit nr 43

Den gyllene stilregeln att aldrig mixa för många olika stilar börjar kännas klart passé. Veckans outfit mixar italienskt skidmärke och brittiska skodon med superlyxig kashmirspecialist och skjorta från återupplivad brittisk stilinstitution.

Veckans Outfit nr 40

Veckans outfit blandar ledigt med uppklätt. Dressade ullbyxor till sportbetonad jacka skapar en elegant klädsel för den som vägrar kavaj.

Modenytt 22.09.09

Danska accessoartillverkaren Mismo utökar sin kollektion MS Kanvas med en större weekendbag. En ytterligare nyhet för säsongen är färgen Curry. Mismo finns bland annat att köpa genom Trés Bien Shop. (Via:Selectism.com)

Veckans Outfit nr 26

Funktionsbetonad elegans är ledorden för veckans outfit. Den färgstarka jackan balanseras av i övrigt mjuka och lättburna färger.

Stilkarta 02.06.09

Manolo hyllar sober och modern lyx.

Shorts 2.0

För att fortsätta något i ämnet shorts kommer idag två inspirationskollage till hur plagget kan bäras. Både ledigt för stranden och i ett något mer uppklätt utförande.

Stickat för våren

Svensk vår tillåter sällan uteslutande linneskjortor och ofodrade kavajer. De stickade plaggen blir därför en viktig del för att kunna bevara värmen.

Har du frågor kring stil och mode? Ställ din fråga så försöker Manolo att besvara den så snabbt som möjligt.

Till Fråga Manolo →

Permanent Style

Our first Hong Kong Symposium – please...

Läs mer

Shoegazing

Nyhet – Gaziano & Girling lanserar ny...

Läs mer

Hodinkee

Found: A Longines Retail Display Case...

Läs mer

Följ manolo.se direkt via våra RSS 2.0 feeds.
Alla artiklar Kläder Skor Accessoarer
Skönhet Guide Butikskollen