Manolo logotype

J.Lindeberg
Det här varumärket har ännu ingen beskrivande text.

Senaste artiklarna om J.Lindeberg

5 studentkostymer under 5 000 kr.

Vi är mitt uppe i studenttider i Sverige och för många är det den första riktiga introduktionen till kostym. I dagens artikel tänkte jag ge konkreta tips på kostymer som kan passa såväl tillfället som plånboken samt vad man bör tänka på när man investerar i en studentkostym.

Made to Measure med J Lindeberg - Del I

Tidigare i år ställde vi frågan till er läsare vad ni vill läsa mer om här på Manolo. Svaren var många och oerhört uppskattade och vad vi såg som den kanske tydligaste indikationen var artiklar om måttsömnad med en utvärdering av tjänsten och slutresultatet. Sagt och gjort. Vi fick möjligheten att titta närmare på flera måttsömnadsalternativ i olika prisklasser och produktgrupper och det är med stor glädje vi här har möjligheten att presentera den första delen av två i en recension av J Lindebergs egna Made to Measure-tjänst för kostymer på Biblioteksgatan i Stockholm.

The Field Jacket

Det blir ofta mycket skräddat och dressat här på Manolo men vi tycker att det är fantastiskt att lyfta fram influenser ur olika hörn av manligt mode. Ett exempel är vårens kanske intressantaste ytterplagg nämligen en Field Jacket. Gärna i ett funktionellt lättviktstyg med vattenavstötande egenskaper som underlättar vid en svensk vår.

5 x mockajackor

Vi fokuserar ofta på ett skräddat mode men det betyder inte att vi inte kan gilla och inspireras av ledigare tolkningar av manlig stil. Mockajackan är för oss ett plagg som tillsammans med ett par dressade bomulls- eller flanellbyxor och en skjorta kan vara ett fantastiskt alternativ till kavajen för helgen.

På besök hos J Lindeberg

Strax innan sommaren tog vid besökte Manolo ett av de främsta svenska modehusen; J Lindeberg på företagets showroom i det vackra Fotografiska i Stockholm. Kollektionen som vi tittade på var Pre Spring 2014 och som når butiker och återförsäljare i oktober/november detta år.

Den stickade slipsen

Slipsen har genomgått en smärre revolution de senaste åren. Nya material och lättare konstruktioner har gett nytt liv till denna superklassiska accessoar. Bland höstens utbud står den finstickade ullslipsen högst i kurs.

Historien om Thomas Mason

Att välja skjorta är ofta ett val mellan olika skjorttillverkare. Men lika viktigt som vem som sytt skjortan är vem som levererat tyget. Ett av de kändare väverierna, vars varumärke blivit något av en kvalitetsstämpel, är Thomas Mason.

Ytterrocken - Hösten 2012

Efter flera säsonger av funktionsjackor och ytterplagg i tekniska syntettyger riktas nu fokus åter mot den klassiska ytterrocken. Klassiskt välklädd men i modernt snitt och smarta detaljer har ytterrocken åter blivit en självklar del bland höstsäsongens herrkollektioner.

Försmak hösten 2012-13, J.Lindeberg

J.Lindeberg tycks dela herrmodefantaster i två läger. Ena sidan älskar det innovativt och aggressivt skräddare formspråket, medan andra sidan tycker det är totalt obärbart. Oavsett smak är det omöjligt att bortse från hur det svenska modemärket präglat svenskt herrmode senaste åren.

The Suede Jacket

Det pratas ofta om nyckelplagg inom herrmodet. Den marinblå kostymen, de otvättade jeansen och den ljusblå button down-skjortan är bara några exempel på mer eller mindre ofrånkomliga plagg i en modern garderob. Mockajackan är något helt annat.

Vårens rutiga kavajer, 2012

Glencheck, windowpane och andra rutmönster förknippas kanske främst med höstiga ullkavajer. Men i lättare tyg och med mjukare konstruktion är en rutig kavaj det perfekta komplementet i kavajgarderoben även under sommarsäsongens varmare månader.

Mönstrade ullhalsdukar

Med en ovanligt mild höst har den lättare ullsduken verkligen kommit till användning. Och även om vi har varit inne på ämnet tidigare så tänkte vi i dagens artikel titta närmare på några eleganta modeller. Denna gång med fokus på mönster.

Halsdukar för en tidig höst

Halsduken är höstsäsongens kanske allra mest efterlängtade accessoar. Oavsett om den bärs till affärskostymen och regnrocken eller under dunjackan ger den klädseln det där lilla extra. Manolo har valt ut några lättare halsdukar för höstens inledande månader.

Shorts och kavaj?

I takt med att utbudet av stilfulla shorts ökar på marknaden blir också kombinationen shorts och kavaj allt vanligare. Enligt många, en kombination utan varken syfte eller användningstillfälle, medan andra ser shortsen som ett fullgott och komfortabelt alternativ till chinosen.

Att visa anklarna

Bara anklar i ett par kostymskorna kan väcka starka känslor. Motbjudande naket tycker vissa, medan andra gillar frihetskänslan. Manolo har i dagens artikel tittat närmare på fenomenet.

Fredagsinspiration - Urban Camouflage

Modevärlden präglas just nu av armystil och camouflagemönster. Även om detta för de allra flesta bara är en övergående trend finns det faktiskt saker att snappa upp i militärstilen. Här i en väldigt sober tolkning.

The Navy Chino

Senaste säsongerna har vi fullkomligt översköljts av färgstarka chinos. Inte sällan med syntetisk känsla som är närmast omöjlig att kombinera på ett naturligt sätt. Äntligen börjar dock modebilden rikta fokus mot de mer nedtonade varianterna där det kanske allra bästa valet är ett par i marinblått.

Inspiration vårjackan - Funktionskavajen

Manolo fortsätter att tipsa om jackor för våren. Idag står funktionskavajen i fokus. En plaggtyp som vunnit allt mer mark senaste säsongerna. Frågan är bara vad den egentligen fyller för funktion?

Inspiration vårjackan - Parkas

Vi tänkte fortsätta lite i ämnet vårjackor. Idag med fokus på den lite ledigare parkasmodellen. En modell som kanske främst förknippas med höst- och vintersäsongen, men som i lättare utförande lämpar sig minst lika bra för en regnig vårdag.

J.Lindeberg Flagshipstore (Stockholm)

Att J.Lindeberg är ett av Sveriges mest tongivande herrmodemärken är flaggskeppsbutiken på Biblioteksgatan i Stockholm ett tydligt bevis för. Vid sidan av märkets fulla kollektion bjuder butiken på en hel del specialsamarbeten som med italienska skjortproducenten Truzzi och brittiska skotillverkaren Alfred Sargent. Nytt för hösten är även ett mindre utbud av hattar från Barbisio. För den som är riktigt noga med snittet på skjortan och kostymen erbjuds måttsytt från två olika tillverkare

Den perfekta casualstilen

En ledig och avslappnad klädsel behöver varken vara synonym med sunkiga mjukisbyxor eller urtvättade T-shirts. Känsla för material och passform kan få den informellaste stilen att se supersofistikerad ut. Manolo guidar till den perfekta vardagsstilen.

The Down Blazer

Ytterplaggen har senaste säsongerna gått mot kortare längder och smidigare utföranden. Ett av de kanske tydligaste och intressantaste exemplet på utvecklingen är den dunfodrade blazern.

J.Lindeberg SS11 Bicycle Blazer

J.Lindeberg med kreativa chefen Pierangelo D'Agostin i spetsen fortsätter att övertyga. Den kommande vårkollektionen har med innovativa japanska tyger, smarta detaljlösningar och en figurnära silhuett tagit konceptet techno couture steget vidare. Manolo har tittat närmare på det kanske mest talande plagget för hela kollektionen.

Sommarhalsduken

Det är ont om färg och mönster inom herrmodet. Därför kan det ibland hjälpa att ta i lite extra för accessoarerna – som den tunnare sommarhalsduken.

Slipsar för vårgarderoben

Det händer mycket på slipsfronten. Nya material, lättare konstruktioner och inte minst nu klarare färger. Här ett urval av favoriter.

Har du frågor kring stil och mode? Ställ din fråga så försöker Manolo att besvara den så snabbt som möjligt.

Till Fråga Manolo →

Permanent Style

Our Spring/Summer Top 10, 2019

Läs mer

Shoegazing

Bildspecial – Moscow Trunk Show

Läs mer

Hodinkee

Editors' Picks: Forbidden Fruit: Four...

Läs mer

Följ manolo.se direkt via våra RSS 2.0 feeds.
Alla artiklar Kläder Skor Accessoarer
Skönhet Guide Butikskollen