Manolo logotype

J.Crew
Det här varumärket har ännu ingen beskrivande text.

Senaste artiklarna om J.Crew

Fredagsinspiration - Ljusare toner

Även om vårsolens värme kan kännas långt borta i detta februarirusk så går vi sakta men säkert mot ljusare tider. Ljusare tider öppnar för ljusare toner och idag låter vi inspirationen gå till en genomgående ljus klädsel i benvitt, beige och ljusblått. Vi tänkte testa något nytt och för första gången i Manolos historia låta er läsare komma med ett bidrag till nästa veckas fredagsinspiration! Får vi inte in några bidrag kör vi på som vanligt och kommer det flera bidrag så väljer vi ut en vinnare med lämplig motivering. Så sätt igång och vässa photoshopkunskaperna så ser vi fram emot nästa veckas Fredagsinspiration!

Garderobens hörnstenar - Den perfekta paletån

Nästa del i artikelserien om Garderobens Hörnstenar är vinterns kanske viktigaste plagg: Paletån. En ytterrock lika snygg i enkelt- som dubbelknäppt utförande. Vare sig man går i kostym eller collagetröja kan en Paletå i rätt utförande bli den perfekta investeringen för många vintrar framöver.

10 x kashmirmössor

Vi går in i den kallaste perioden av året och vad känns bättre än en mjuk och värmande kashmirmössa över hjässan. En produkt som i vår mening fungerar utmärkt även till kavaj och paletå under de kalla vintermånaderna. Kashmirmössan är lika mjuk som funktionell. Pga dess långa fibrer klarar den av stora temperaturförändringar och kan bäras i såväl plus- som minusgrader.

Suit up America

Amerikansk stil är i mångas ögon närmast synonymt med ledigt preppy-mode. Senaste åren har dock en ny våg av ett mer välklätt stilideal kommit från andra sidan atlanten. Manolo har spanat in några av de intressantaste exemplen.

Fredagsinspiration - Höstklassikerna

Antracitgrå flanellbyxor och mörkblå blazer är knappast den mest nyskapande kombinationen. Men ibland säkra kort är också säkra av en anledning, det funkar alltid.

Pikétröjan refined

För många är pikétröjan ett plagg med en stor logotyp på bröstet. En kassako där varumärke står över kvalité. Men det finns också exempel på pikétröjor där faktiskt produkten står i fokus.

Manolos stilguide till New York

Det är lätt att älska New York. Inte minst som stilstad. Mixen mellan sport, avantgarde och välskräddat gör detta till en helt unik plats som ständigt inspirerar och influerar. Manolo har med fokus på Manhattan valt ut sina favoriter i en av världens kanske främsta stilstäder.

Oxfordskjortan

Garderoben är ofta naturligt indelad efter olika säsonger. Ett av få undantag är oxfordskjortan - som är lika aktuell under sommarens varmaste dagar som vinterkylan.

Ullflugan

När det kommer till högtidskläder har flugan en självklar plats. Men som accessoarer till vardagsklädseln lever flugan en något mer undanskymd roll, närmast helt tillskriven preppystilen. Ett stilfullt alternativ för den som helt saknar ambitioner om den perfekta internatskolstilen är dock ullflugan.

Om chinosmode

Efter senaste säsongernas glansperiod har chinosen återigen hamnat i skymundan av jeansen. Saltstänkt Cape Cod-romantik har förvandlats till råbarkad workwearstil där stil mäts i ounce och jeanstygets tjocklek. Men rådande denimhysteri till trots - som plagg är chinosen ofrånkomliga.

Casual Shirts

Om sommargarderoben har linneskjortor är lediga skjortor för vintern långt ifrån lika självklart. Kanske starkast förknippad med säsongen är flanellskjortor som snarare närmar sig tjocktröjor än ett alternativ till lediga skjortor för att bära under tröjan eller kavajen. Här, ett urval bland tvättade oxfordskvalitéer och ull-blandingar.

Dunvästen

Från halvtöntigt skidreseattribut till en självklarhet bland stilmedvetna kostymbärare såväl som ett givet inslag i preppystilen. Dunvästen är trots alla odds tillbaka. Men glöm blaffiga logotyper, de moderna tolkningarna andas subtil och funktionell lyx.

Veckans Outfit nr 22

Veckans outfit inspireras av sofistikerad preppy. En elegant tolkning av marint mode för såväl båthamnen som en sommarkväll på nattklubben. Minus weekendbagen då.

Unconstructed

Det finns något väldigt tilltalande med ofodrat herrmode. Inga tillkrånglade stygn eller överflödiga detaljer utan ärlig enkelhet för att stärka bärarens känsla. Det kan framstå som simpelt, men sanningen är göra det enkla ofta kräver den skickligaste.

Författarambitioner

Stilinspiration: Våren kommer med mjuka färger och lätta plagg. Påpälsat murrigt blir ofodrat och avslappnat. Här en klädsel som blandar amerikanskt östkustmode med kontinental elegans.

Well Dressed Casual

Reflektion: Senaste åren har det diskuterats febrilt om hur herrmodet rört sig mot det välklädda. Det har frossats i preppystil, Brideshead-influenser, brogues, dubbelknäppta kavajer och kabelstickade kashmirtröjor. Men i denna våg av Slow Fashion är det lätt att missa hur det välklädda modet tydligt avdramatiserats och blivit allt ledigare.

Grown-up Preppy

Preppy är i stilsammanhang lika älskat som uttjatat. För yngre bärare innebär stilen en introduktion till en värld av välklätt herrmode. Genom dufflar, button down-skjortor och randiga universitetshalsdukar lär vi oss att på allvar uppskatta välskräddat herrmode. Men någon gång är det också dags att växa upp.

De perfekta byxorna

Vissa är beredda att betala en skräddare för det. Andra söker igenom designers från A-Ö. Men känslan av att väl hitta ett par byxor som sitter perfekt är värd all möda. Vägen dit kräver lika mycket tålamod som engagemang.

Har du frågor kring stil och mode? Ställ din fråga så försöker Manolo att besvara den så snabbt som möjligt.

Till Fråga Manolo →

Permanent Style

The best cloths of Spring/Summer 2019

Läs mer

Shoegazing

Inför London Super Trunk Show 2019

Läs mer

Hodinkee

HODINKEE Radio: Baselworld 2019...

Läs mer

Följ manolo.se direkt via våra RSS 2.0 feeds.
Alla artiklar Kläder Skor Accessoarer
Skönhet Guide Butikskollen