Manolo logotype

Jaeger LeCoulture
Det här varumärket har ännu ingen beskrivande text.

Senaste artiklarna om Jaeger LeCoulture

Fråga Manolo - Klockspecial

Fråga Manolo är tillbaka och idag har vi valt att dedikera det helt till klockor. Vi har fått mängder av frågor kring olika begrepp men också konkreta köptips och har därför valt att ut fem frågor från er läsare.

Trotsa tidszonerna - 7 armbandsur för dig på resande fot

Idag blir det klockor och dagens inlägg skall handla om 7 spännande modeller av GMT, Dual Time eller Worldtimers. Dessa praktiska komplikationer tillåter bäraren att hålla koll på tiden i 2, 3 eller i vissa fall 36 olika tidszoner samtidigt. Vi har valt ut våra personliga favoriter ur denna jetset-kompatibla kategori.

Fredagsinspiration - Klädkod Mörk Kostym

Vi spinner vidare på förra veckans inspiration och tar oss an den något mer formella klädkoden Mörk Kostym. Här rekommenderar vi en kostym i en mörkare ton av blått eller grått kombinerat med vit skjorta med dubbel manschett, dovt mönstrad slips och svarta oxfords. Kombinera gärna med ett diskret armbandsur och manschettknappar i vitmetall eller guld.

Fredagsinspiration - Glencheck

Idag inspireras vi av ett av de mest klassiska mönster i herrmodehistorien. Vi pratar om Glencheckrutan som även går under namnet Prince of Wales och finns i fler versioner och tolkningar än man kan räkna. Vi har dock valt klassikern i ljusgrå bas med inslag av blått som bärs tillsammans med accessoarer i brunt.

10 klassiska klockor till Smokingen

Idag tittar vi på en av de accessoarer som kan höja Smokingen till en ytterligare nivå. En elegant och avskalad smokingklocka är tillsammans med manschettknapparna en av få accessoarer som hör hemma tillsammans med mannens elegantaste plagg.

Fredagsinspiration - Brittisk Business

Idag blir vi lite mer formella och ger vår tolkning av businessviden från de brittiska öarna. Med en uppbyggd konstruktion, markerade axlar och midnattblå nyans bidrar den här dubbelknäppta kostymen med såväl pondus som avskalad elegans. Tillsammans med en krispig vit skjorta och sobert svarta skor lämpar sig klädseln utmärkt för klädkoden mörk kostym.

10 x Tidlösa klockklassiker

Idag listar vi 10 ikoniska klassiker i klockvärlden som alla kommer hänga med länge i framtiden. Vissa ligger i den högre prisklassen och andra i en lite lägre men gemensamt är att oavsett prisnivån så är de alla modeller som kommer åldras med värdighet tillsammans med dig som bärare.

Fredagsinspiration - Blue & Burgundy

Två av de mest klassiska tonerna såväl tillsammans som var för sig är blått och burgundy. Blått med sin styrka i stora plagg som kostymer, kavajer eller byxor och Burgundy som passar perfekt som accent och accessoarfärg i såväl skinn som silke. En kombination som fungerar oavsett om det rör sig om styrelserummet eller semestern.

Fredagsinspiration - Sommarbröllop

Sommaren är onekligen den bröllopstätaste perioden på året. Har ni kanske fått en inbjudan till ett sommarbröllop men osäkra på hur ni skall klä er? Idag har vi i fredagsinspirationen utgått från klädkoden "Kavaj". Namnet till trots är det kostym som gäller men klädkoden öppnar för ljusare toner i såväl kostym som skor.

Fredagsinspiration - Den tredelade kostymen

Vi fortsätter med en lite mer formell inriktning och idag tar vi ett kliv till de brittiska öarna för en verklig klassiker i den manliga garderoben. Den tredelade kostymen, här i ett rutigt utförande med ljusgrå bas är ett plagg som ständigt inspirerar och idag har vi valt att kombinera den med svarta brogues, vit skjorta och en mörkblå slips med vita prickar. Då vi anser att britterna gör stilen mest rättvisa har vi idag valt att fokusera på producenter från just de brittiska öarna.

5 x klassiska kostymur

Kläder och skor är vad som får största fokus här på Manolo men idag skall vi lyfta fram en av mannens elegantaste accessoarer och kanske enda erkända smycke; nämligen kostymklockan. Oavsett om man arbetar som affärsjurist, investmentbanker eller bara gillar den rena estetiken i en klassisk kostymklocka är det en av de mest tidlösa manliga accessoarer som finns.

Fredagsinspiration - Nyårsafton

Dagens fredagsinspiration är väl kanske den självklaraste på länge. Det nya året står för dörren och vi har valt att låta inspirationen flöda i en svart/vit smokingbaserad klädsel. Accessoarerna går i stål och platina i form av manschettknappar och klocka. Flugan matchar smokingjackans slag och på fötterna väljer vi ett ledigare alternativ av Albert slippers i sammet. Vi vill önska alla er läsare en välklädd nyår ett gott nytt år!

Fredagsinspiration - Casual Elegance

Vem har sagt att välklätt är detsamma som uppklätt? Veckans inspiration går till de stunder då kavajen eller kostymen och de formella skinnskorna får stå tillbaka för en sofistikerad stickad tröja, ett par eleganta byxor och ett par ledigare loafers. Allt i sobra färger där materialen får stå i fokus.

Jaeger LeCoultre Master Ultra Thin Jubilee

Få företag inom klockindustrin har en historik som kan mäta sig med Jaeger LeCoultre. 2013 är det 180 år sedan företaget grundades och har sedan dess skapat och utvecklat några av marknadens absolut främsta urverk och ikoniska klockmodeller. Inför årets jubileum har företaget tagit fram en specifik kollektion där vi valt att fokusera extra på en specifik modell; The Master Ultra Thin Jubilee, världens tunnaste mekaniska klocka.

Klockarmband del 2

I förra delen talade vi om klockmodets utveckling gällande armband i allmänhet och de "vanliga" skinnsorterna kalv och cordovan i synnerhet. Den här veckan tar vi steget upp i pris och exklusivitet med de exotiska varianterna.

Klockarmband del 1

På samma sätt som ett par skor rundar av och ramar in klädseln har klockan sitt armband – en detalj som likt skorna gynnas av bra material, underhåll och personliga val. I en ny artikelserie kommer Manolo att titta närmare på klockarmbandet, först ut det vanliga skinnarmbandet.

Kostymklockor del 1

Den klassiska kostymklockan fått ett ordentligt uppsving senaste åren. Inte bara till formell klädsel utan för alla som uppskattar en avskalad, underdriven och elegant klocka. I stort är det två stora strömningar; en som förespråkar en modern, teknisk stil – medan den andra som vi valt att presentera idag är den som hyllar gamlar ideal, lånar friskt av tidigare designer och inte sällan återlanserar modeller från tider som flytt.

Klocknyheter: SIHH del 1

Två stora mässor samlar varje åt klockbranschen. Under Baselmässan i mars visar bland annat Rolex, Breitling, Patek Philippe och företagen ur Swatch Group upp sina klocknyheter. Den andra tongivande klockmässan, Salon International de la Haute Horlogeri i Genève, där Richemontgruppens företag liksom ett antal mindre urmakare i den högre skolan ställer ut ägde rum i slutet av januari. Manolo har valt ut några av de mest spännande nyheterna från Genévesalongen.

Klockvärldens 25 klassiker - Jaeger-LeCoultre Reverso

Veckans klassiker är en av seriens mest självklara – en av de första sportklockorna, lika känd för sin eleganta design som den finurliga funktionen; 80-årsjubilerande Reverso.

Klockvärldens 25 klassiker - Jaeger-LeCoultre Memovox

Ett urverk kan innehålla en rad olika funktioner eller "komplikationer" som det ofta kallas på klockspråk. Vissa som exempelvis datumvisning eller tidtagning är både vanliga och praktiska medan andra som équation du temps eller månfasvisning hamnar mer i det lite snobbiga glidarsegmentet Idag ska vi titta närmare på Jaeger-LeCoultre Memovox, en modell som blivit symbol för en av de mest användbara komplikationerna; alarm.

Fredagsinspiration - Bakom styret

Veckans fredagsinspiration utgår från de som tänker spendera helgen på cykelsadeln och svepa espresso på kaffebaren. Färgmässigt nedtonat där lyxiga material möter ren funktion.

Klocktrend - Gummi

Efter att ha kikat på klocktrenderna gällande format går vi nu vidare med material. Ett som verkligen är i ropet och har varit så de senaste säsongerna är gummi. Liksom för skosulor fnyser många purister åt blotta tanken av gummi, medan andra varmt uppskattar både komforten, kontrasten och stöddigheten i materialet.

Klocktrend – ultratunt

Precis som vi tagit upp tidigare tycks oversize-hetsen vara över. Istället är det ett klassiskt kvalitetstecken som tagit plats på banan som imponator när klockbranschen sakta återigen börjar glida mot en lite elegantare look; tunnheten.

Sportigt fyrkantigt runt armleden

Manolo har tidigare behandlat det fyrkantiga armbandsuret, men då främst de lite mer städade tolkningarna. I dagens artikel har vi valt ut några sportigare och något grövre versioner, utan att bli för klumpiga.

Fritidsklockan

Det går verkligen att diskutera relevansen i begreppet fritidsklockor. Samtidigt är sommaren den period på året där det ett komplement till det städade businessuret känns som mest relevant. Manolo har valt ut några fritidsklassiker.

Har du frågor kring stil och mode? Ställ din fråga så försöker Manolo att besvara den så snabbt som möjligt.

Till Fråga Manolo →

Permanent Style

Maison Bonnet bespoke glasses: The...

Läs mer

Shoegazing

Nyhet – SM i skoreparation 2019

Läs mer

Hodinkee

Introducing: The Chopard Mille Miglia...

Läs mer

Följ manolo.se direkt via våra RSS 2.0 feeds.
Alla artiklar Kläder Skor Accessoarer
Skönhet Guide Butikskollen