Manolo logotype

IWC
Det här varumärket har ännu ingen beskrivande text.

Senaste artiklarna om IWC

Högflygande klassiker - 7 x pilotklockor

Få kategorier har haft större inverkan på klockindustrin än flygning. Tillsammans med motorsport och dykning utgör klockor anpassade för piloter den heliga treenheten av sportklockor. Vi har idag valt ut 7 modeller av klassiska pilotklockor som alla var designade specifikt för detta syfte.

Tema - Klockor med militär historia

Få områden har haft större påverkan på såväl herrmode som klockor som det militära. Allt från trenchcoats till pilotklockor har ett militärt ursprung som med tiden utvecklats till klassiska produkter även i det civila. I dagens artikel skall vi titta närmare på ett antal klockor som har extra stark koppling till luft, land och vattenburna styrkor.

7 x klockor på gummiband

Idag har vi satt ihop en lista på sju klockklassiker som alla har en sak gemensamt. De kommer alla på någon form av gummiband och är perfekta för solsemestern där klockan gärna får följa med ner i vattnet.

Lyxstålsport - Historien bakom en ikonisk kategori av klockor

När det kommer till klockor handlar det väldigt ofta om segment och modelltyper. Det finns pilotklockor, dykarklockor och inte minst kostymklockor som alla fyller olika kategorier och smak. Sen finns det en kategori som mer eller mindre grundades av klockhistoriens kanske mest kände formgivare; Gerald Genta. Vi talar om Lyxstålsport.

Veckans Videotips - Talking Watches med John Mayer

Hemsidan Hodinkee har på några år utvecklats till branschens kanske bästa klockbevakning. Ett av våra favoritformat är videoserien "Talking Watches" där grundaren Ben Clymer intervjuar klockentusiaster och kändisar om deras klockintresse. Mitt favoritklipp är ett av de första i serien där ingen mindre än artisten John Mayer visar upp delar av sin egen klocksamling.

Fredagsinspiration - Pied de Poule

Hundtand, Pepita eller Pied de Poule, kärt barn har många namn men en sak är säker. Mönstret är ett av de trevligaste i garderoben och passar perfekt för exempelvis sommarkavajer. Idag inspireras vi av den härliga vårsolen som dominerat i Stockholm senaste veckan. Klädseln går i toner av beige, vitt och ljusbrunt som ger en sober och sval känsla i solskenet under sommarhalvåret.

Fredagsinspiration - När man räknar med regn

I dagens fredagsinspiration så fokuserar vi på en lite ledigare klädsel och framför allt för sensommarens regniga dagar. Är det något denna sommaren bevisat så är det att man lär få lika stor användning av ett paraply som ett par solglasögon. Det sägs att man skall bygga från grunden och vad är bättre än ett par mockaskor med tunn gummisula. Ett material som är förvånansvärt lättskött och med rätt vård passar utmärkt för regniga dagar.

Inför Kaplans Klockkvalitet 15/11-2014

Klockor blir ett allt vanligare inslag här på Manolo. Dels för att vi har ett närmast osunt intresse för ämnet men självklart även för att vi anser att det är en naturlig del i den manliga klädseln och den kanske mest självklara accessoaren för oss män. Till helgen, närmare bestämt på lördag den 15:e november går Kaplans stora klockauktion "Klockkvalitet" av stapeln. Vi besökte auktionshuset för en privat förhandsvisning.

10 x Tidlösa klockklassiker

Idag listar vi 10 ikoniska klassiker i klockvärlden som alla kommer hänga med länge i framtiden. Vissa ligger i den högre prisklassen och andra i en lite lägre men gemensamt är att oavsett prisnivån så är de alla modeller som kommer åldras med värdighet tillsammans med dig som bärare.

Fredagsinspiration - Ledig Lördag

I dag tar vi ett tydligt avstamp från det klassiskt skräddade och väljer en av de mest avslappnade tolkningarna på länge. Kavajen har bytts ut mot en kabelstickad tröja, flanellbyxorna mot ett par råjeans och på detta en täckväst. Istället för de låga kostymskorna tar vi fram de höga vinterkängorna med tålig gummisula för en stil som fungerar lika bra på skogspromenaden som för en brunch i stan.

Klocktrender - brunt

I de flesta herrgarderober har höstlådan tagits upp ur källarförråden och sett till att seersucker, linne och madras ersatts med värmande tweed, mjuk manchester samti rustik flannel. Till höstens murriga färgskala passar en av de senaste årens stora trender i klockvärlden extra bra; brunt.

Pilotklockor del I

Mångas favorit i klockvärlden är de modeller som skapats för eller inspirerats av flygning, såväl i blåa som gröna kläder. Funktionsdriven, minimalistisk design med en tydlig och maskulin framtoning och många salta historier gör att klockorna för cockpitbruk har en speciell aura av äventyr. Något som vi i två delar kommer att titta närmare på.

Klockor för segling del 1

För många är sommaren synonym med långa härliga dagar på båtar, såväl i hamn som till havs. Naturligtvis finns det en uppsjö av klockor som tillverkats för och inspirerats av båtliv – här är de intressantaste.

Semesterklockor

Vi har klivit in i vad som för många är den sista skälvande veckan inför en välförtjänt ledighet – här är de bästa klocktipsen för att hålla stilen när kontor, fabrik och butik byts mot sandstrand och lantställe.

Klockarmband del IV - Metall

Hittills i den här serien har vi tittat på mjuka band i skinn eller gummi – men många föredrar det enhetliga, praktiska och tjusiga i en metallänk till klockan. Här är ett urval av klockvärldens intressantaste, roligaste och mest klassiska modeller.

Klockarmband del 2

I förra delen talade vi om klockmodets utveckling gällande armband i allmänhet och de "vanliga" skinnsorterna kalv och cordovan i synnerhet. Den här veckan tar vi steget upp i pris och exklusivitet med de exotiska varianterna.

Stilkarta - Business Travel

Affärsresenärer dras stilmässigt med ett sällsynt dåligt rykte. Och i många fall är det inte helt obefogat att funktion står högt över stil. Samtidigt med smartare sydda plagg i moderna tyger behöver det inte längre vara en motsättning att vara välklädd även på resande fot.

Klocknyheter: SIHH del 1

Två stora mässor samlar varje åt klockbranschen. Under Baselmässan i mars visar bland annat Rolex, Breitling, Patek Philippe och företagen ur Swatch Group upp sina klocknyheter. Den andra tongivande klockmässan, Salon International de la Haute Horlogeri i Genève, där Richemontgruppens företag liksom ett antal mindre urmakare i den högre skolan ställer ut ägde rum i slutet av januari. Manolo har valt ut några av de mest spännande nyheterna från Genévesalongen.

Klockmaterial - Platina

Det är inte så stor tvekan om vilket material det är som kung i klockvärlden – svaret är tungt, hårt, vitt, svindyrt och självklart; platina.

Klockmaterial: guld

Nu när det tjugofem klassikerna är avklarade är det dags att gå vidare i klockvärlden med ett par avsnitt om olika material, och först ut är det verkligen syns, märks, älskas, hatas och inte minst stigmatiserar; guld.

Klockvärldens 25 klassiker - IWC Portugieser

En specialbeställning från trettiotalet ligger till grund från en av de moderna kostymklassikerna. En klocka som blivit det självklara valet för den som vill ha en större och dressat armbandsur; IWC Portugieser.

Klockvärldens 25 klassiker - IWC Flieger

Vi har tidigare i den här artikelserien framhållit Breitling som det klockmärke att allra starkast förknippas med flygning. Den enda riktiga utmanaren är IWC, som sedan trettiotalet producerat flygarklockor väl värda att titta närmare på.

Klockvärldens 25 klassiker - IWC Ingenieur

Idag presenterar Manolo en ny artikelserie om klockvärldens riktiga superstjärnor. I 25 artiklar kommer vi att presentera klassiska modeller som får hjärtat på klockälskare att slå lite snabbare och som satt ett tydligt avtryck på klockvärlden. Först ut är en modell som med ett elegant yttre döljer sina verkliga förmågor - IWC Ingenieur.

Fredagsinspiration - Quiltad weekend

En avslappnad klädsel behöver inte kännas hafsig och oengagerad. Med rätt material och känsla för passform kan den mer fritidsbetonade klädseln kännas lika sofistikerad som businessviden.

Klocktrend - Gummi

Efter att ha kikat på klocktrenderna gällande format går vi nu vidare med material. Ett som verkligen är i ropet och har varit så de senaste säsongerna är gummi. Liksom för skosulor fnyser många purister åt blotta tanken av gummi, medan andra varmt uppskattar både komforten, kontrasten och stöddigheten i materialet.

Har du frågor kring stil och mode? Ställ din fråga så försöker Manolo att besvara den så snabbt som möjligt.

Till Fråga Manolo →

Permanent Style

The best cloths of Spring/Summer 2019

Läs mer

Shoegazing

Inför London Super Trunk Show 2019

Läs mer

Hodinkee

Watch Spotting: Akrivia Founder Rexhep...

Läs mer

Följ manolo.se direkt via våra RSS 2.0 feeds.
Alla artiklar Kläder Skor Accessoarer
Skönhet Guide Butikskollen