Manolo logotype

Italigente
Det här varumärket har ännu ingen beskrivande text.

Senaste artiklarna om Italigente

Fredagsinspiration - Beachwear

Vi är inne i juli månad vilket innebär semester och ledighet för många. Vad passar då bättre än en inspiration med fokus på strandmode. Tänk elegant piké i frotté, mönstrade badbyxor och lediga espadrillos.

Så undviker du fallgroparna på vinterrean

Att tänka långsiktigt med uppbyggnaden av sin garderob behöver nödvändigtvis inte innebära att man skall hålla sig ifrån reaköp. Att köpa samma antal plagg av samma kvalitet men till reducerat pris är det nog få som kan ifrågasätta. Nyckeln till att fynda på rean är att man fortfarande bara köper det man verkligen vill ha samt att titta efter saker som kommer vara användbara i flera säsonger framöver.

Fredagsinspiration - Tid för tweed

Höstens härligaste material (åtminstone om man frågar vår skribent Olof) är tveklöst tweed. Den grova ullväven var ursprungligen begränsad till jakt och landsbygden men kan idag utan problem bäras i storstaden. Kombinera med bruna skinnskor och accessoarer i murriga höstfärger.

Klädd för nyår: Kostym

Smoking i all ära. De allra flesta firar nyårsafton iklädd kostym. Manolo tipsar om hur du lyckas med nyårskostymen.

Country boots

Ibland hade det varit betydligt lättare att inte vara så fåfäng. Att fullständigt obekymrat kunna slänga på sig slitstarka funktionsskor med traktorsula. Istället blir köpet av vinterkängor ett ständigt pågående projekt. Vilken modell, vilken färg och vilket märke? Frågan är om det överhuvudtaget är möjligt att kombinera praktiskt användande med stillfull form?

Chelsea Boots

I skuggan av alla grovsulade snörskor är det lätt att glömma de slanka chelsea bootsen. Ett tidlöst och stilfullt alternativ till höstskor som lämpar sig för hela garderobens register. Manolo har valt ut några favoriter.

10 x Höstbrogues

Höstskor behöver inte innebära tunga boots eller snörkängor. Något grövre brogues är ofta ett minst lika bra alternativ. Snygga till såväl jeans som flanellbyxor.

Mockaskor x 9

Ingen skogarderob är komplett utan ett par i mocka. Ett material lika snyggt till oxfords som lediga loafers. Manolo har valt ut nio par i olika stilar.

Skorna i sommarvärmen

Sommaren har kommit på allvar. Att klä sig för den varma temperaturen utan behöva stå i skuggan och svettas är inte helt lätt. Framförallt inte när det kommer till skorna.

10 x vårskor : Loafers

Loafers får avsluta guiden kring de perfekta vårskorna. En modell som lämpar sig lika väl för att strosa omkring på semestern som till ett ledigare sommarbröllop.

Kombinera accessoarer

Accessoarerna sätter standarden. Från färgstarkt till lyxigt sobert. Manolo ger er tre kombinationer.

Klädd för Nyår 08-09

Det börjar bli dags att fira in det nya året. Med stil. För att ge vägledning inför nyårsklädseln följer här lite inspiration.

Swedish-Italian

Reportage: För ett år sedan lanserades Italigente. Ett svenskt initiativ att producera italienska toppskor, som fick många att höja på ögonbrynen. Företagets grundare, Magnus Ericsson, berättar om året och sitt mål att förändra vår inställning till skor.

Veckans Outfit / Tveklöshet

En modern kontorsstil för som skall utstråla seriositet, utan att kännas tillknäppt och stel. Färgerna är liksom materialen tydligt höstbetonade. Men också en klädsel där varje enskilt plagg bör ses som en investering för tidlös elegans.

One piece Beauty

Skor sydda i ett enda stycke är på många sätt perfekta för den moderna kostymen. Elegant slanka utgör det ett perfekt avslut för byxorna. Dessutom är de lika snygga till jeans som ullbyxor. Här fem exempel.

Vad är: Cordovan?

På riktigt fina skor kan man ibland se att lädret de skapats av heter shell cordovan. Men vad är det, och varför är det så dyrt?

Go Italian

Hur mycket vi som svenskar än försöker haussa det "svenska modeundret" och svenskt klädhantverk är det svårt att mäta sig med hundratals år av klädkultur och hantverksskicklighet. Men om man nu ändå gillar det svenska och vill plocka det bästa från flera världar kan möjligen det nyligen grundade varumärket Italigente vara något.